Τρια κρούσματα ντόπινγκ σε αγώνες χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τρια κρούσματα ντόπινγκ σε αγώνες χάντμπολ

Το πειθαρχικό όργανο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (EHF Court of Handball) ξεκίνησε την πειθαρχική διαδικασία κατά της Ομοσπονδίας Χάντμπολ της Ρωσίας και τριών αθλητριών της εθνικής γυναικών Κ19 μετά από θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του EHF EURO Γυναικών Κ19,  που διεξήχθη στη Σλοβενία ​​τον Ιούλιο / Αύγουστο του 2017.
Ο έλεγχος ντόπινγκ διεξήχθη από τη Μονάδα Αντι-Ντόπινγκ της EHF ως

μέρος του προγράμματος ελέγχων κατά της φαρμακοδιέγερσης και αναλύθηκαν σε εργαστήριο αναγνωρισμένο από το Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA). Τα δείγματα που παρείχαν και οι τρεις αθλήτριες περιείχαν την ουσία Meldonium, η οποία περιλαμβάνεται στην κατηγορία S4 της λίστας απαγορευμένων ουσιών της WADA. Μια αθήτρια βρέθηκε θετική στην πρώτη φάση (Main round) ενω οι άλλες δύο στην τελική φάση (final round) της διοργάνωσης.
Το πειθαρχικό όργανο επέβαλλε προσωρινό αποκλεισμό στις αθλήτριες Antonina Skorobogatchenko, Maria Duvakina και Maria Dudina. Σύμφωνα με το άρθρο 10 των κανονισμών της EHF για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, εάν διαπιστωθεί ότι περισσότερα από δύο μέλη μιας ομάδας βρεθούν θετικοί σε έλεγχο κατά τη διάρκεια διοργάνωσης της EHF, επιβάλλονται κυρώσεις και στην αντίστοιχη ομοσπονδία. Για το λόγο αυτό, κινήθηκε επίσης πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Ομοσπονδίας Χάντμπολ της Ρωσίας.

No comments