ΑΣΕ Δούκα, Άρης Νικαίας και Νέα Ιωνία βγαίνουν μπροστά με κοινή επιστολή - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΑΣΕ Δούκα, Άρης Νικαίας και Νέα Ιωνία βγαίνουν μπροστά με κοινή επιστολή

Με κοινή τους επιστολή, που υπογράφουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των σωματείων και η οποία στάλθηκε πριν την φερόμενη ως ΓΣ της ΕΣΧΑ, τα μέλη της ένωσης ΑΣΕ Δούκα, ΓΝΟ Αρης Νικαίας και ΟΦ Νέας Ιωνίας ενημέρωσαν για την αποχή τους από τη διαδικασία, καλώντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο της ΟΧΕ κ. Γκαντή, να παρέμβει θεσμικά για να τηρηθεί η νομιμότητα, αφού η θητεία της απερχόμενης διοίκησης που προκήρυξε τη ΓΣ, έληξε τον προηγούμενο Μάρτιο, ενω ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί 6 μήνες πριν. Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Γκαντής παραβρέθηκε στη φερόμενη ως ΓΣ της ΕΣΧΑ, επιλέγοντας με την παρουσία του τη νομιμοποίηση όλων όσων καταγγέλουν τα 3 ιστορικά σωματεία. Αναλυτικά η κοινή επιστολή:

Aξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΟΧΕ,

Γνωρίζετε φυσικά, τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την 17η  Αυγούστου 2017, κατά την φερόμενη ''ως
συνεδρίαση'' του ΔΣ της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής, κατα τη διάρκεια της οποίας ''φέρεται να αποφασίστηκε η σύγκληση ΓΣ για την 4η Σεπτεμβρίου 2017''.

Σας είναι γνωστό επίσης, ότι η θητεία των μελών της διοίκησης της ένωσης, έχει λήξει ήδη από τις 13 Μαρτίου 2017, όταν συμπληρώθηκαν 4 έτη από την εκλογή της. Παρά ταυτα η διοίκηση της ένωσης δεν φρόντισε εντός της θητείας της να συγκαλέσει ως όφειλε τόσο τη γενική συνέλευση με θέματα τις αρχαιρεσίες για την εκλογή νεου, ΔΣ όσο και για την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, όπως προβλέπεται στο κατάστατικό της Ένωσης.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση δε το γεγονός ότι, ενώ η ένωση είχε τη δυνατότητα να λειτουργήσει νομίμως και εγκύρως, επέλεξε να ενεργήσει, πλέον ως μη υποστατό όργανο και χωρίς να υπάρχει κανένα δικαίωμα, μη νόμιμα, μετά το πέρας της θητείας της, με αποτέλεσμα κάθε απόφαση να τυγχάνει μη νόμιμη, αυτοδικαίως άκυρη και ανυπόστατη, αφού λαμβάνεται από μη υποστατό όργανο. 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ενόψει των ανωτέρω γεγονότων, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα την θέση μας και την άποψή μας έναντι των ανωτέρω, καθώς η ΟΧΕ είναι το αρμόδιο ανώτατο όργανο του αθλήματος, το οποίο μάλιστα έχει χορηγήσει την απαιτούμενη σύμφωνη γνώμη, για την παροχή της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της ΕΣΧΑ από το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για όλους τους αναφερόμενους λόγους, δηλώνουμε ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των σωματείων μας, δεν θα συμμετέχουν σε μη νόμιμες και ανυπόστατες διαδικασίες και σας καλούμε να επιληφθείτε του ζητήματος, παρεμβαίνοντας άμεσα με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας και τη διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας του αθλήματος.  

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Oι νόμιμοι εκπρόσωποι των σωματείων

ΑΣΕ Δούκα 
ΓΝΟ Άρης Νικαίας 
ΟΦ Νεας Ιωνίας 

No comments