Τελευταία νέα

Με φιλικό και επιμορφωτική ημερίδα ολοκληρώθηκε η παραμονή της SCM Craiova στη Δράμα


Στα πλαίσια της δεκαήμερης παραμονής της SCM Craiova για προετοιμασία στην Δράμα, πραγματοποιήθηκε  ένα ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι μεταξύ των ανδρών του Χιλιώτης Δράμα 1986 και της Ρουμάνικης γυναικείας ομάδας. Το παιχνίδι διεξήχθη σε 3 ημίχρονα των 20΄ και νικήτρια αναδείχτηκε η Ρουμάνικη ομάδα με σκορ 24-29 ενώ Burcea και Βαλαβάνης δοκίμασαν πολλά σχήματα ενόψει της νέας σαιζόν. Με το παιχνίδι αυτό ολοκληρώθηκε και η 1η φάση της συνεργασίας των δύο συλλόγων ενώ συμφωνήθηκε η μετάβαση των Δραμινών στην Craiova to 1o δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ή 27-30 Δεκεμβρίου.
Η Δραμινή ομάδα θα μεταβεί στην Ρουμανία με την ομάδα Ανδρών και με 2
αναπτυξιακά τμήματα προκειμένου να συμμετάσχει σε τουρνουά που θα συνδιοργανώσουν ο Δήμος και η τοπική ομάδα της Craiova. Την αποστολή πολύ πιθανόν θα ακολουθήσει κι άλλη Ελληνική ομάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τουρνουά.

Αμέσως μετά τον αγώνα, πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο VILLA TASCO, μια πολύ ενδιαφέρουσα επιμορφωτική συνάντηση  με την συμμετοχή των δύο Ρουμάνων προπονητών, των τριών ομοσπονδιακών της U17 και 6 Δραμινών προπονητών. Την συνάντηση συνδιοργάνωσε η ΕΑΠ-ΟΧΕ και ο Χιλιώτης Δράμα 1986 και τον συντονισμό είχε ο κ. Θεόδωρος Τογανίδης . Τα θέματα που συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις από όλους τους προπονητές ήταν:

1. Τρόπος συλλογής νέων αθλητών – Λειτουργία Ακαδημιών.
2. Οι άμυνες στις μικρές ηλικίες.
3. Η 6:0 άμυνα και ο ρόλος του Pivot στην διάσπασή της.
4. Η απόκρουση πλάγιας ρίψης (Τεχνική - Τακτική).

Η συνεργασία των δύο συλλόγων θα συνεχιστεί και με φιλοξενίες επιλέκτων παικτών σε προπονητικά camp των δύο συλλόγων μα το πιο σημαντικό είναι ότι άνοιξε ο δρόμος για την ερύτερη συνεργασία των δύο Δήμων.

No comments