Ζαμπούνης, Δομπρής, Μυλωνας πολυ κοντά σε ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ζαμπούνης, Δομπρής, Μυλωνας πολυ κοντά σε ΑΕΚ

Μια… ανάσα από Δομπρή, κοντά ο Ζαμπούνης- Σε καλό δρόμο με Μυλωνά, Μπουκοβίνα- «Βλέπει» και Βραζάλιτσα

Αποφασισμένος να δημιουργήσει μία ΑΕΚ που θα έχει και πάλι ως στόχο την διεκδίκηση των τίτλων και νίκες στην Ευρώπη είναι ο διοικητικός ηγέτης του τμήματος χάντμπολ, Σταμάτης Παπασταμάτης. Η πρώτη κίνηση ήταν η συμφωνία με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή της Εθνικής Ανδρών Νίκο Γραμματικό και μαζί αρχίζουν να στελεχώνουν σιγά σιγά το ρόστερ της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr η «Ένωση» έχει δώσει τα χέρια με τον Μπάμπη Δομπρή,
πρώτο σκόρερ του Φιλίππου Βέροιας την περσινή σεζόν με 96 τέρματα σε 22 ματς (4,36 μ.ο.). Ο 23χρονος περιφερειακός (πλέι μέικερ και αριστερό ίντερ) ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ έκανε και φοβερό παιχνίδι στον ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Κοζάνη. Νίκος Γραμματικός και Μπάμπης Δομπρής είχαν εξαιρετική συνεργασία στον Ποσειδώνα Λουτρακίου (2015-2016) και είναι επιθυμία και των δύο να συνεργαστούν ξανά.

Από κει και πέρα η ΑΕΚ είναι κοντά στον Στάθη Ζαμπούνη, πρώην αρχηγό του Δούκα, ο οποίος αποχωρεί από τον σύλλογο των «εκπαιδευτηρίων», όπως και πολλοί άλλοι. Ο 27χρονος αναδείχθηκε κορυφαίος αριστερός εξτρέμ της σεζόν από τους προπονητές της Handball Premier και μπορεί να βοηθήσει τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Ήταν δεύτερος σκόρερ του Δούκα με 112 γκολ σε 27 αγώνες.

Επίσης η ΑΕΚ έχει κάνει πρόταση στους Πέτρο Μπουκοβίνα και Χρήστο Μυλωνά. Ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε πολύ καλή χρονιά στον Φίλιππο και έχει αρκετές προτάσεις, αλλά την δεδομένη στιγμή είναι ανάμεσα στην Ες (Λουξεμβούργο) και την ΑΕΚ. Εφόσον επιλέξει το εξωτερικό η «Ένωση» θα στραφεί στην ξένη αγορά. Ο Μυλωνάς είναι παίκτης που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας. Διακρίνεται για την ταχύτητά του και την γρήγορη εκτέλεση. Πέρσι ήταν στο Δούκα (πρώτος σκόρερ με 114 γκολ σε 26 ματς) και η μεταγραφή του στην ΑΕΚ είναι πιθανή.

Για την θέση του πίβοτ η ΑΕΚ θα εξετάσει άλλες λύσεις μετά την παραμονή του Παπαδιονυσίου στον ΙΕΚ ΞΥΝΗ (προσεχώς Ολυμπιακός). Ο Αραπακόπουλος (πέρσι Δούκα) και ο Βραζάλιτσα (πέρσι Φίλιππο) είναι δύο καλές περιπτώσεις.

Στο δεξί ίντερ η ΑΕΚ θα κοιτάξει στο εξωτερικό να φέρει αθλητή μεγάλης ποιότητας, ενώ στα εξτρέμ παρέμειναν οι Χ. Νικολαΐδης και Χόγκας.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

No comments