Ο Δημήτρης Κοτσιώνης κάνει τον απολογισμό του Βριληττός 2017 και προαναγγέλει τα σχέδια του για το 2018 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Δημήτρης Κοτσιώνης κάνει τον απολογισμό του Βριληττός 2017 και προαναγγέλει τα σχέδια του για το 2018

«Ήρθε η ώρα ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ να στηρίξει και το γυναικείο χάντμπολ»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» Δημήτρης Κοτσιώνης κάνει στην Μetrosport τον απολογισμό του 5ου Διεθνούς Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών Χάντμπολ και προαναγγέλλει την είσοδο γυναικείων ομάδων στο τουρνουά

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τέλος του 5ου Διεθνούς Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και με νωπή ακόμα την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία της διοργάνωσης, ο εμπνευστής του τουρνουά και Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Κοτσιώνης μιλάει στην Μetrosport για τα πεπραγμένα στη Βέροια (7-11 Απριλίου), αλλά και για τα ενδιαφέροντα σχέδια ενόψει της επόμενης χρονιάς.

-Τι γεύση σας άφησε ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017»;


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για ακόμα μία φορά εκπληρώσαμε τις προσδοκίες των παιδιών, ικανοποιήσαμε τις απαιτήσεις των γονέων, γιατί ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ απευθύνεται κυρίως στους αθλητές. Επίσης τα λόγια που μας μετέφεραν οι υπεύθυνοι όλων των αποστολών ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για όλους μας».

-Πολλοί θεωρούν πως ο φετινός «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» ήταν ο κορυφαίος όλων. Εσείς τι πιστεύετε;

«Και εγώ το ίδιο πιστεύω. Παρότι ο αριθμός των ομάδων ήταν μικρότερος. Όλο το επιτελείο της Οργανωτικής Επιτροπής  ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο να προετοιμάζει το τουρνουά, δουλεύοντας καθημερινά, αφιερώνοντας πολλές ώρες. Καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας μία διοργάνωση -η οποία αν μου επιτρέπεται- πλησίασε πάρα πολύ το επίπεδο πολύ μεγάλων διεθνών διοργανώσεων. Το οργανόγραμμα και η άμεση εξυπηρέτηση σε όποιο αίτημα παρουσιάστηκε από τις αποστολές, αντιμετωπίστηκε άμεσα και αυτό εκτιμήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες. Μία ακόμα χαρά που νιώθω είναι ότι ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ έχει δημιουργήσει πλέον μια ομάδα ανθρώπων που μπορεί να διοργανώσει πολύ μεγάλα events. Υπάρχει πλέον το επιτελείο που έχει την τεχνογνωσία και μπορεί να αναλάβει την οργάνωση μεγάλων γεγονότων».

-Ποιες ήταν οι αντιδράσεις και οι εντυπώσεις των νέων ομάδων που συμμετείχαν, στο τουρνουά;

«Μόνο θετικές και ευχάριστες. Οι τρεις νέες Εθνικές ομάδες (Αυστρία, Ρουμανία, Βοσνία) και οι δύο σύλλογοι της Βαρντάρ και του ΑΟ Προσοτσάνης, που πήραν μέρος για πρώτη φορά μας έλεγαν ότι δεν έχουν ξανασυναντήσει τέτοιο ολοκληρωμένο τουρνουά, το όποιο τους κάλυψε σε όλα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, στη διαμονή- διατροφή, στις μετακινήσεις, στις παράλληλες δράσεις με πολιτιστικό προφίλ, όπως οι επισκέψεις σε Βεργίνα, Παναγία Σουμελά, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Εβραϊκή συναγωγή, το επιστημονικό- επιμορφωτικό κομμάτι με την ημερίδα για τους τραυματισμούς από την Themis και αποκορύφωμα ήταν ο κοινωνικός πυλώνας. Η επίσκεψη της Εθνικής Ελλάδος στο κέντρο μέριμνας παιδιών με αυτισμό, η επαφή που είχαν όλες οι αποστολές με τα παιδιά από το κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες στην παρέλαση, στο δείπνο το βράδυ του Σαββάτου υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής, αλλά και στην επίσκεψη τη Μ. Δευτέρα στο Σπίτι της Μέριμνας, όπως και στο τελευταίο παιχνίδι Κροατία- Αυστρία που τα παιδιά συνόδευσαν τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο με ένα κατάμεστο γήπεδο… να ανατριχιάζει να χειροκροτεί επί δέκα λεπτά».


-Είστε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση και την στήριξη φορέων και χορηγών;

«Αυτό που ζήσαμε στο 5ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ ήταν μοναδικό. Η αληθινή στήριξη από τον Δήμο Βέροιας, το ΚΑΠΑ, την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος,  την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αλλά και από τους χορηγούς της περιοχής και όχι μόνο. Ήταν πραγματικά μοναδική και τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς».

-Ποια η συμβολή της τοπικής κοινωνίας στο τουρνουά;

«Η ανταπόκριση δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Πρώτοι απ’ όλους οι εθελοντές που ήταν περισσότεροι από 120 και έδωσαν την… ψυχή τους και στην συνέχεια όλη η πόλη στάθηκε στο πλευρό μας. Φέτος νιώσαμε ακόμα μεγαλύτερη ζεστασιά από τον απλό κόσμο, τους Βεροιώτες και τις Βεροιώτισσες σε κάθε μας βήμα μέσα στην πόλη και στα δύο γήπεδο. Αυτό μας μεταφέρθηκε από τις αποστολές των ομάδων που ένιωσαν σαν να είναι στα σπίτια τους».

-Τι θα θέλατε να διορθώσετε ή να ξεχάστε από το 5ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ;

«Σίγουρα σε οργανωτικό επίπεδο έγιναν κάποια μικρά λάθη, πάντα γίνονται -τα οποία όμως δεν επηρέασαν καθόλου την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά- και θα τα συζητήσουμε στην ομάδα μας, ώστε να μην επαναληφθούν. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θα ήθελα να εκφράσω όμως ένα παράπονο, το οποίο επηρέασε πάρα πολύ την σύζυγο μου, αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Κατερίνα Ψωμιάδου και εμένα. Στη φετινή διοργάνωση ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ δεν είχε την απαιτούμενη αγκαλιά από τον Φίλιππο Βέροιας. Δεν νιώσαμε εγώ και η Κατερίνα, αυτό που ζούσαμε τις προηγούμενες χρονιές και επειδή για εμάς ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι πρώτα συναίσθημα και μετά αθλητικό γεγονός, η γεύση που εισπράξαμε ήταν πικρή. Από την μία είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανεβάσαμε το επίπεδο, από την άλλη είμαστε πολύ προβληματισμένοι για την συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων από τον Φίλιππο που για τους δικούς τους λόγους ήταν απόντες και σαν φυσική παρουσία, αλλά και σαν στήριξη. Είναι κάτι που πραγματικά μας πλήγωσε και μας πληγώνει και θεωρούμε ότι δεν το αξίζαμε. Όταν όλη πόλη μας έχει αγκαλιάσει, θεωρούσαμε αυτονόητο ότι η αγκαλιά θα ξεκινούσε από τον Φίλιππο, γιατί πραγματικά την είχαμε ανάγκη».

-Πως έχετε σκεφτεί το 6ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»;

«Κάθε χρονιά που ολοκληρώνεται η διοργάνωση, ξεκινάμε τον προγραμματισμό για την νέα χρονιά. Αυτή την στιγμή έχουμε ένα προσχέδιο στο μυαλό μας. Θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο των Εθνικών και ποιοτικά και ποσοτικά, επίσης για πρώτη φορά στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ θα εντάξουμε και ομάδες κοριτσιών. Ήρθε η στιγμή ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ να στηρίξει και το γυναικείο χάντμπολ. Η προσωπική μου επιθυμία είναι ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018 να πραγματοποιηθεί και πάλι στη Βέροια, μία πόλη που το αγκάλιασε, το αγκαλιάζει και το αγαπάει με την συμπαράσταση του ιστορικότερου χαντμπολικού συλλόγου της Ελλάδας, τον Φίλιππο Βέροιας που έχουμε στην καρδιά μας».

-Υπάρχει το ενδεχόμενο ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ να διεξαχθεί και σε άλλες πόλεις;

«Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι ένα ταξίδι που έχει προορισμούς. Η… Ιθάκη μας είναι η Βέροια και αυτό το ξέρουν όλοι, ωστόσο οι ανάγκες του τουρνουά μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο και οφείλουμε να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους, ώστε το επίπεδο, αλλά και ο αριθμός των ομάδων να μεγαλώνει συνεχώς».

-Επικοινωνιακά είστε ευχαριστημένος από την απήχηση που είχε η διοργάνωση;

«Η ανταπόκριση από όλο τον πλανήτη είναι φανταστική. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες έχουν πολύ μεγάλη απήχηση. Τα νούμερα επισκεψιμότητας είναι πολύ μεγάλα, θα τα δώσουμε στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους όλης της Οργανωτικής Επιτροπής τον όμιλο Metromedia και ιδιαίτερα τον Διευθυντή Metrosport Βασίλη Μάστορα που αγκάλιασε το τουρνουά, όπως επίσης και τον τηλεοπτικό σταθμό Atlas TV που μετέδωσε τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας».

No comments