Λαμπρές διήμερες εκδηλώσεις στο Αμύνταιο για τα 40 χρόνια του αθλήματος (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Λαμπρές διήμερες εκδηλώσεις στο Αμύνταιο για τα 40 χρόνια του αθλήματος (βίντεο)

Η επέτειος των 40 χρόνων από τη γέννηση του ΧΑΝΤΜΠΟΛ στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα και την εορταστική εκδήλωση της ΟΧΕ στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, γιορτάστηκε με διήμερες εκδηλώσεις και στο Αμύνταιο.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Παλαιμάχων Αμυνταίου και με την αρωγή την Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου, την Ο.Χ.Ε. και τον Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου, διοργανώθηκε αυτή η επετειακή εκδήλωση, όπου έσμιξαν συμπαίκτες, προπονητές και παράγοντες, οι οποίοι θυμήθηκαν, διηγήθηκαν και εξιστόρησαν –ίσως για πρώτη
φορά δημόσια- τις εμπειρίες τους από το αγαπημένο άθλημα που υπηρέτησαν με πάθος και ανιδιοτέλεια, σε μια εποχή δύσκολη οικονομοτεχνικά, αφήνοντας όμως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές αθλητών, τόσο από το Αμύνταιο όσο και από τη Δυτική Μακεδονία, να διακριθούν πανελλαδικά στο άθλημα της Χειροσφαίρισης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2017, στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, βραβεύθηκαν για την συνεισφορά τους στον αθλητισμό και στη δημιουργία του αθλήματος στην Ελλάδα, οι πρωτεργάτες προπονητές της ομάδας του Αμύντα, Χρήστος Κοτζαμανίδης και Θανάσης Ζάκας, παλαίμαχοι αθλητές και αθλήτριες και παράγοντες.

Την Κυριακή, οι επετειακές εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στο ΔΑΚ Αμυνταίου, όπου, μετά την παράδοση της μπάλας των αγώνων της 13/2/1977 στις παλαιμάχους αθλήτριες του «ΑΜΥΝΤΑ» από τις πρώτες αθλήτριες  – μαθήτριες του 1977 και την κατάθεση ανθοδέσμης στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή Άκη Καναργελίδη, πραγματοποιήθηκαν αγώνες μεταξύ των παλαιμάχων αθλητριών του «ΑΜΥΝΤΑ» Αμυνταίου, των παγκορασίδων - μίνι των τμημάτων υποδομής του «ΑΜΥΝΤΑ» και αγώνες παλαιμάχων μεταξύ των ομάδων «ΕΘΝΙΚΟΥ» Κοζάνης, μεικτής Θεσσαλονίκης, «ΦΙΛΙΠΠΟΥ» Βέροιας και «ΑΜΥΝΤΑ» Αμυνταίου.

Μετά τις από όλες τις απόψεις επιτυχημένες 2ήμερες εκδηλώσεις της 11ης και 12ης Μαρτίου 2017 για τον εορτασμό των 40 χρόνων χάντμπολ, ο σύλλογος παλαιμάχων του Αμύντα εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους συμμετέχοντες, καθώς και όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Παλαιμάχων του Αμύντα Αμυνταίου

«Μετά τις από όλες τις απόψεις επιτυχημένες 2ήμερες εκδηλώσεις της 11ης και 12ης Μαρτίου 2017 για τον εορτασμό των 40 χρόνων χάντμπολ , ο σύλλογος παλαιμάχων του Αμύντα εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους συμμετέχοντες, καθώς και όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης.

-Αρχικά ευχαριστούμε την Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου, την Ο.Χ.Ε. και τον Ε.Σ. Αμύντα Αμυνταίου, για την αρωγή και στήριξη τους στις εκδηλώσεις.
-Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους όλα τα τιμώμενα πρόσωπα (παλαίμαχους αθλητές, παλαίμαχες αθλήτριες, προπονητές, παράγοντες, πρώην και νυν προέδρους συλλόγων και ομοσπονδιών).
-Θερμές ευχαριστίες στα Μ.Μ.Ε. της περιοχής για την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη κάλυψη των εκδηλώσεων.
-Κυρίως, όμως ευχαριστούμε τον κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και τίμησε με την παρουσία του τους πρωτεργάτες της Ελληνικής χειροσφαίρισης.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου Παλαιμάχων του Αμύντα Αμυνταίου»

Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr









No comments