Α2 ανδρών: Ενταση, πάθος, αγωνία και φινάλε θρίλερ με νικητή τον Φαίακα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Α2 ανδρών: Ενταση, πάθος, αγωνία και φινάλε θρίλερ με νικητή τον Φαίακα

Νίκη που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας, πέτυχε ο Φαίακας που επικράτησε δύσκολα του Κιλκίς με 19-18 σε ενα παιχνίδι με πάθος, ένταση και σασπένς που κράτησε σε αγωνία τους θεατές που γέμισαν για μια ακόμα φορά το ΕΑΚ της Κέρκυρας.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν αγχωμένες και επιφυλακτικές, με το σκορ στο 10' να είναι μόλις 1-1 με τις άμυνες να παίζουν τον πρώτο ρόλο στο παιχνίδι. Απο εκείνο το σημείο ο Φαίακας άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και πήρε ενα μικρό προβάδισμα 2 τερμάτων στο 15', το οποίο διπλασίασε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τους πάιχτες του Νίκου Ριγανά να είναι μπροστά στο σκορ
με 10-6.

Ανάλογη εικόνα και στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 40' με εξι τέρματα και το σκορ στο 15-9, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το παιχνίδι κλίνει στη μεριά του Φαίακα. Αυτή η αίσθηση μάλλον αποσυντόνισε τους παίχτες του Φαίακα με αποτέλεσμα ο ΓΑΣ Κιλκίς να το εκμεταλλευτεί και με ενα επι μέρους σκορ 3-9 να ισοφαρίσει σε 18-18 στο 55' σκορ που παρέμεινε μέχρι το τελευταίο λεπτό και με την αγωνία να αγγίζει ταβάνι.

Για να φτάσουμε στο 59:50 με τον Φαίακα να κερδίζει πέναλτι και τον Βάγια να κάνει το 19-18. Στην αντεπίθεση οι παίχτες του Κιλκίς έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Νίκος Τσιλιμπάρης με μια μεγάλη απόκρουση στην εκπνοή, είπε όχι και έδωσε τη νίκη στους συμπάιχτες του, διατηρώντας του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στα εξωαγωνιστικά, πριν την αναμέτρηση οι παίκτες του Φαίακα έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών με τη βοήθεια των ανθρώπων του «Φάρου Ζωής» που ήταν στο γήπεδο. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν και αρκετοί φίλοι της ομάδας, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος των φιλοξενουμένων κύριος Παναγιώτης Λαπατίνας.

ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 19-18
Πεντάλεπτα: 0-0, 1-1, 4-2, 5-3, 9-6, 10-6 (ημ.), 12-7, 15-9, 16-12, 18-15, 18-18, 19-18

Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας (Ριγανάς,Μιχαλάκης): Τσιλιμπάρης, Ντούρος, Ασμάνογλου(1), Ριγανάς(4), Καραμανλής, Βάγιας (2), Κυριακίδης(2), Δάσκαλος(1), Κορακιανίτης, Μπαρούμας, Κατσαρός, Κολοβός(4), Νάστος(2), Λινάρδος, Παγωνίδης (2), Δόικας(1).
Γ.Α.Σ Κιλκίς (Δενδράκης) : Ραζιακιάς(1), Στρίκος(3), Θωμαίδης(1), Μαυρόπουλος Α.(3), Φυτανίδης(2), Γιαβασίδης(2), Μαυρόπουλος Χ.(4), Καραβασίλης, Δεληγιάννης(2), Μπασιούκας, Κόβλακας.

Δίλεπτα: 7/7
Πέναλτι: 2/2 – 1/4
Διαιτητές: Στεφανίδης, Φωτακίδης

No comments