Μαρία Καραντώνη: "Όλα τα κορίτσια ήταν πειθαρχημένα και εκπληκτικά μέσα στο γήπεδο" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μαρία Καραντώνη: "Όλα τα κορίτσια ήταν πειθαρχημένα και εκπληκτικά μέσα στο γήπεδο"

Η έμπειρη και καταρτισμένη ομοσπονδιακή προπονήτρια των επιτυχιών στο beach handball, Μαρία Καραντώνη βρίσκεται πίσω και από την επιτυχή πορεία της γυναικείας ομάδας «Spartacus», η οποία κατάφερε να περάσει στα τελικά του ΕBT Finals 2016 που διεξάγεται στην Καρδία Θεσσαλονίκης.
Η τεχνικός, μιλά λίγο πριν τους τελικούς αγώνες αποκαλύπτοντας παράλληλα και τα σχέδια της.
Για τη διοργάνωση είπε «τα πάντα ήταν άψογα οργανωμένα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Βέβαια μας τα... μούσκεψε λίγο ο καιρός, καθώς η δυνατή βροχή απέτρεψε τον κοσμο να έλθει στο γήπεδο. Η εμπειρία της οργανωτικής επιτροπής και κυρίως η εμπειρία των αδελφών Μαναβή και από το προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν καταλυτική για τη φετινή άψογη διοργάνωση. Πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη κέρδισε για ακόμη μία φορά το στοίχημα».

Για την ομάδα της, ανέφερε «στόχος μας από την ώρα που πατήσαμε άμμο ήταν να έλθουμε πρώτοι
στον Όμιλό μας εξασφαλίζοντας την πρόκρισή μας στα ημιτελικά χωρίς άγχος. Το πετύχαμε και τώρα ήλθε η ώρα των τελικών. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας». Η Μαρία Καραντώνη μίλησε και για το κλίμα στην ομάδα του «Spartacus», λέγοντας πως «έχουμε μια πολύ δεμένη ομάδα. Οι Ελληνίδες παίκτριες έχουν εξελιχθεί απίστευτα και με τη βοήθεια των δύο βραζιλιάνων νομίζω ότι έχουμε πετύχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Η έμπειρη τεχνικός σχολίασε και το καθοριστικό γκολ της Σκάρα που έδωσε την απευθείας πρόκριση στους τελικούς. «Όπως και στους Μεσογειακούς η Σκάρα μας οδήγησε στον τελικό έτσι και σ’ αυτό το τουρνουά η ιστορία επαναλαμβάνεται . Η Βάσω ειναι πολυ έμπειρη αθλήτρια και πολύ σημαντική για την ομάδα. Επίσης, έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα, τόσο η Μούρνου, οσο και η Κεπεσίδου, οι οποίες μελλοντικά θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό. Από τις παλιές αθλήτριες έχουν μείνει μόνο τρεις κι όλα τα άλλα κορίτσια ειναι καινούρια. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία ότι φθάσαμε ως εδώ και μάλιστα αήττητες, γιατί το αγωνιστικό επίπεδο είναι εξαιρετικά υψηλό. Όλα τα κορίτσια ήταν πειθαρχημένα και εκπληκτικά μέσα στο γήπεδο».

Η Μαρία Καραντώνη ωστόσο, θα παρακολουθήσει τον τελικό από την κερκίδα μετά την αποβολή της. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο και νομίζω ότι η τιμωρία ήταν πολύ αυστηρή. Παρ’ όλα αυτά τα κορίτσια έχουν την εμπειρία και θα τα καταφέρουν. Άλλωστε στην ομάδα είναι και η Σοφία Δημητρίου που λόγω υποχρεώσεων που είχα στο εξωτερικό κατέβασε τη «Spartacus» σε κάποια παιχνίδια. Βέβαια δεν παύει να είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμένα να παρακολουθήσω την ομάδα από την κερκίδα και να μην συμμετέχω ενεργά».

Η προπονήτρια έκανε και μία σύντομη αναδρομή στην ομάδα, λέγοντας ότι ξεκίνησε το 2006 ως μία παρέα με το όνομα «Avant Garde» και μετανομάστηκε σε «Spartacus». Η πρώτη μεγάλη επιτυχία για την ομάδα ήλθε το 2009 που κατέκτησε την πρώτη θέση στο EBT που είχε πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. «Αυτή τη φορά εάν επαναληφθεί η πρωτιά θα είναι πιο γλυκιά από την πρώτη φορά, αφενός γιατί το πρωτάθλημα φέτος είναι πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό κι αφετέρου, γιατί είμαστε πιο ώριμες πια».
Όσον αφορά στο beach handball τόνισε «το beach handball μπορεί να φωτίσει και το handball και να φέρει στην Ελλάδα πολλές επιτυχίες, όπως άλλωστε, έχει κάνει μέχρι σήμερα. Ελπίζω και στο Κ16 στην Πορτογαλία τον Ιούλιο να καταφέρουμε να πετύχουμε κι άλλα πράγματα. Δεν μπορώ να διαχωρίσω το handball και το beach handball. Το κάθε ένα έχει την ομορφιά του. Άλλες συγκινήσεις δίνει το ένα κι άλλες το άλλο. Το ένα ειναι πιο δυναμικό και το άλλο ειναι πιο εντυπωσιακό. Αυτό που θέλω ειναι να φέρουμε επιτυχίες με την εθνική ομάδα, γιατί με τον Σπάρτακο κάνουμε ότι μπορούμε και νομίζω οτι τα καταφέρνουμε. Ας φέρουμε μετάλλια γιατί μπορούμε». Επίσης, ευχήθηκε να ευοδωθούν οι προσπάθειες για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου beach handball, λέγοντας ότι ειδικά στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να στηρίξουν και να αναπτύξουν το άθλημα.

Τέλος χωρίς να θέλει να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις επόμενες κινήσεις της, ανέφερε πως το καλοκαίρι θα είναι περίοδος αποφάσεων για την ίδια, καθώς όπως είπε, δεν αποκλείεται τον Σεπτέμβριο να βρίσκεται στο εξωτερικό

pic handballteam.blogspot.com

No comments