Οι παλαίμαχοι του ΑΣΕΔ κατεβαίνουν στη Β Εθνική - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι παλαίμαχοι του ΑΣΕΔ κατεβαίνουν στη Β Εθνική

Τι και αν πέρασαν τα χρόνια; Η αγάπη για τον αθλητισμό και το Χάντμπολ όχι μόνο δεν "ξεθώριασε", αλλά αντίθετα οδήγησε εκ νέου στην...ενεργό δράση!!! Ο λόγος για τους παλαίμαχους χαντμπολίστες του ΑΣΕΔ οι οποίοι αποφάσισαν να...ξαναγίνουν ομάδα και να αγωνιστούν στα επίσημα πρωταθλήματα της ομοσπονδίας (ΟΧΕ). Ένας εκ των ιδρυτών - εμπνευστών της ιδέας, ο Μάρκος Στρούζας, εξηγεί:

"Πριν από τρία χρόνια, μέλη των σχολικών ομάδων της περιόδου 1993-1994-1995 και ταυτόχρονα μέλη της εφηβικής ομάδας του ΑΣΕΔ 1993-94 της οποίας έφορος ήταν ο κ. Στρούζας Λάμπρος, συναντήθηκαν ώστε να παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι παλαίμαχων στο Δαΐς κατά τη διάρκεια του Bazaar.

Τότε σκέφτηκαν να δημιουργήσουν άτυπα την ομάδα παλαίμαχων-αποφοίτων του ΔΟΥΚΑ και
έπαιζαν φιλικά με ομάδες της Α2. Ενσωματώθηκαν για 2 σαιζόν σε ενεργά σωματεία της Α2 ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν μέχρι που εν τέλει, και αφού αυτό δοκιμάστηκε και διήρκησε στο χρόνο, αποφάσισαν να υλοποιήσουν το στόχο τους. Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο και φίλο κ. Κωστή Δούκα και των υπευθύνων του Δαΐς δημιούργησαν την 1η αθλητική ομάδα του συλλόγου αποφοίτων - και αυτή δε θα μπορούσε να είναι άλλη από ομάδα Handball.

Για τα μέλη της ομάδας αποτελεί ηθική υποχρέωση και στόχο να τιμήσουν το σχολείο και το σύλλογο που τους δίδαξε τις βασικότατες αρχές που διέπουν τη ζωή τους, το αθλητικό ιδεώδες, αλλά κυρίως την μνήμη των Ιωάννη Φ. Δούκα και Λάμπρου Μ. Στρούζα που με αγάπη τους στήριξαν στη κρισιμότερη ηλικία τους".

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα των παλαιμάχων αριθμεί 15 μέλη (13 αθλητές, 1 προπονητής, 1 έφορος):
Καλογερόπουλος Γιώργος, Μπακόπουλος Λευτέρης, Μπακόπουλος Γιάννης, Βαλαβάνης Κώστας, Χατσατουριάν Γρηγόρης, Στρούζας Μάρκος, Κυριαζής Δημήτρης, Κελεπούρης Δημήτρης, Κακαβογιάννης Ανδρέας, Ζαχαριας Κωστής, Κοκοσαλάκης Μανώλης, Στρούζας Θεόφιλος, Σιμονέτος Ανδρέας, Σάσα Ζιβούλοβιτς (προπονητής), Τάκης Σαβίδης (έφορος).

Την προσεχή χρονιά (2016-2017) θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας με τη φανέλα του σωματείου "Νηρέας Κολωνού", ενώ από την περίοδο 2017-2018 θα αγωνίζεται κανονικά ως "Σ.Α.Ε.Δ." (Σύλλογος Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα) εφόσον ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες που απαιτούνται σε σχέση με αλλαγές στο καταστατικό του Συλλόγου, κτλ.

Όπως και να χει, η νέα αθλητική χρονιά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι φίλοι των "μπλε" - αλλά και γενικότερα του αθλήματος - θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν στο παρόν...έναν ΑΣΕΔ από το παρελθόν!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα θα υποστηρίζεται διοικητικά από το Γραφείο του ΑΣΕΔ ενώ ως έδρα θα χρησιμοποιεί το Αθλητικό κέντρο Δαΐς.

No comments