Ε και τι έγινε;;; - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ε και τι έγινε;;;

Ένας ακόμα αποκλεισμός από τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, προστέθηκε στο αρνητικό σερί των εθνικών μας ομάδων. Αυτή τη φορά της ανδρών Κ20, που αποκλείστηκε χθες, από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών Κ20 της Δανίας. Γράφαμε στις 20 Νοεμβρίου του 2015, ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, άρθρο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο, αφού είναι και πάλι επίκαιρο για τους ίδιους λόγους.

Μπορεί να πει κανείς γιατί δεν έχουμε πρόκριση -μέσα από αγώνες- σε άνδρες από το 2005 και στις μικρές εθνικές από το 1999, με την πρόκριση της ομάδας Νέων στο παγκόσμιο του Κατάρ, με
προπονητή τον Τάκη Σκούφα; Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Κάτι φταίει!!! Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ενώ εμείς είχαμε χρήμα (και μάλιστα πολύ) και υπεραξία λόγω των ΟΑ, αγωνιστική πρόκριση έπαιρναν χώρες όπως οι Φινλανδία (08,10,12), Ισραήλ (05,10,14), Ουκρανία (02, 03), Εσθονία (04, 06, 08, 09, 14), Ολλανδία (09, 13, 16) ακόμα και η Τουρκία (06, 10) και η Βουλγαρία (04, 07)!!!!

Την ίδια περίοδο ομάδες μας έπαιζαν σε ομίλους του Champions league (ΠΓΣ με Κρανάκη και Ιατρούδη, Δούκας, ΠΑΟΚ), οι διεθνείς μας διέπρεπαν στο εξωτερικό, ο Φίλιππος έφτανε στον τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, την οποία αργότερα, κατέκτησε ο Διομήδης. Όμως το ίδιο χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα στις εθνικές ομάδες απογοητευτικά και ο ενας αποκλεισμός μετά τον άλλον!!! Στις δυο περιπτώσεις που φτάσαμε να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος την πρόκριση, στο Άργος με την Κ21 και στην ΠΓΔΜ με την Κ20, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι για τις συκεκριμένες ομάδες είχε κριθεί αρχικά, ότι δεν έχουν τύχη και καλό θα ήταν να μην δηλωθούν για να υπάρξει οικονομία.

Και τώρα; Πάλι θα κοροιδέψουμε τους εαυτούς μας; Ανακοινώναμε στρατηγικό σχεδιασμό βαρύγδουπα το 2014. Μεταξύ άλλων:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Στόχοι:
► Αύξηση του αριθμού νέων αθλητών/τριων (κάτω των 18) συνολικά: 3500 νέα δελτία μικρών ηλικιών έως το τέλος του 2016
► Ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος σε νέες περιοχές-πολεις: τουλάχιστον 8 νέα σωματεία σε νέες περιοχές (υποχρεωτικά με αναπτυξιακά τμήματα)
► Αύξηση του αριθμού ομάδων και νέων αθλητών σε περιοχές-πολεις που ήδη καλλιεργείται το άθλημα
► Ποιοτική αναβάθμιση σε τεχνικό επίπεδο των ήδη ασχολουμένων μικρών αθλητών
► Αύξηση του αριθμού ενασχολούμενων προπονητών και ΚΦΑ
► Ανάπτυξη του αθλήματος στα σχολεία
► Πρόγραμμα- καλεντάρι επιμόρφωσης
► Θέσπιση κινήτρων για σωματεία  (έχει και συνέχεια)

Έγινε τίποτα από τα παραπάνω, ιδιαίτερα αυτό με τα 3.500 δελτία; Σήμερα που μιλάμε, όχι 3.500 ΝΕΑ δελτία και διασπορά ομάδων δεν έχουμε, αλλά δεν υπάρχει έστω ένας απλός κανόνας δυο γραμμών, ότι αυτά τα ελάχιστα παιδιά που έχουμε στις ηλικίες μινι, ππ και πκ Α και Β θα παίζουν ΟΛΑ ανεξαρτήτως!!!

Δήλωνε εμφατικά την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΓΓ της ΟΧΕ κ. Σταματιάδης σε τηλεοπτικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, ότι είμαστε η μόνη ομοσπονδία με τόσους προπονητές στην ανάπτυξη (20), κάτι που δεν έχει ούτε το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Γεγονός που ισχύει πράγματι τα τελευταία 4-5 χρόνια..Και;;;; Δηλαδή αυτά τα αθλήματα, δεν θα μπορούσαν με την ισχύ που τους παρέχει η δημοφιλία τους, να έχουν όχι 20 αλλά 520;;; Είναι κανόνας ότι όταν η πληρωμή για την εργασία είναι ίση με μηδέν τότε και η αξία της εργασίας είναι ίση με μηδέν. Έτσι σε ένα τζάμπα πρότζεκτ ο κίνδυνος να έχεις λάθος αποτέλεσμα είναι υψηλός, κάτι που το βιώνουμε στην περίπτωση του αθλήματος μας. Έτσι το άθλημα ζημιώνεται, αφού όσοι καταρτισμένοι επιθυμούν να δουλέψουν με αμοιβή, αποκλείονται από τις δομές της ΟΧΕ, είτε για οικονομικούς λόγους ή για να μην προκαλέσουν εκείνους τους καλούς προπονητές που δουλεύουν ήδη δωρεάν!!!

Χαρήκαμε περυσι τέτοιο καιρό, για την καλή συμφωνία της προέδρου της ΕΑΠ να έχουμε το κλειστό του ΟΑΚΑ ως ΜΟΝΙΜΗ έδρα κάθε Σάββατο. Και;;; Το χρησιμοποιήσαμε για τους λόγους που το πήραμε;;;; Μέχρι την Παρασκευή η ΕΣΧΑ δεν είχε βρεί εγκατάσταση για να πραγματοποιήσει τον τελικό και τον αγώνα 3-4 των Παίδων της ΕΣΧΑ. Και;;;

Επισήμαινε ο πρόεδρος της ΟΧΕ σε μια συνέντευξη του τον Ιούνιο του 2015, που αποτυπώνε ΑΠΟΛΥΤΑ την πραγματικότητα του αθλήματος μας, ότι χάσαμε χρόνο και δυο γενιές. Σωστά. Και;;; Έχει αλλάξει τίποτα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων; Στο ίδιο έργο θεατές!!! Μπορούν να βγούν δημόσια οι εισηγήσεις και οι αποτιμήσεις, όλων των εμπλεκομένων επιτροπών και προσώπων, όλα αυτά τα χρόνια; Να δούμε, έφταιγαν τα σχέδια ή οι συνθήκες;

Μέχρι αύριο θα μπορούσε να γράφει κανείς για ανεκπλήρωτους στόχους και σφάλματα. Επειδή όμως έρχεται η ανδρών Κ18, που με πολύ ενθουσιασμό θα βρεθεί στο EURO Β κατηγορίας τον Αύγουστο στη Λιθουανία και επειδή ο στόχος που έχει τεθεί ΔΗΜΟΣΙΑ, είναι η πρόκριση στην Α κατηγορία, τα λάθη ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ δια ροπάλου. Χθες επιβάλλεται όλη η λειτουργία και οι δομές της ΟΧΕ να πέσουν επάνω στη συγκεκριμένη ομάδα, ώστε να της παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες για την προετοιμασία της, μήπως έρθει η πολυπόθητη πρόκριση και όχι μια απλή διεκπεραίωση στο καλεντάρι!!!

No comments