Μνήμες από τα παλιά για Φίλιππο και Πανελλήνιο στη Βέροια (ΕΡΤ2 18:00) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μνήμες από τα παλιά για Φίλιππο και Πανελλήνιο στη Βέροια (ΕΡΤ2 18:00)

Ξυπνούν μνήμες στη Βέροια ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες του χάντμπολ

Στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου «Φιλίππειο» θα παραταχθούν σήμερα 21 τρόπαια, 13 πρωταθλήματα (8 του Φιλίππου, 5 του Πανελληνίου) και 8 κύπελλα (5 του φιλίππου και 3 του Πανελληνίου). Η αναμέτρηση Φίλιππος- Πανελλήνιος μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, όταν και οι δύο ομάδες διεκδικούσαν τρόπαια, αλλά δεν παύει να είναι πάντα ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ιστορικά Σωματεία του αθλήματος.
Τελευταία σεζόν που και οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε τελικούς, ήταν πριν 8 χρόνια, το 2006-2007 όταν αρχικά ο Φίλιππος με 29-26 κατέκτησε στο Μετς (29 Απριλίου) το 5ο κύπελλο της ιστορίας του –και τελευταίο μέχρι σήμερα τίτλο του- ενώ
λίγες εβδομάδες αργότερα (23 Μαΐου) στο «Φιλίππειο» ο Πανελλήνιος επικρατούσε με 29-25 και κατακτούσε το 5ο πρωτάθλημα τις ιστορίας του και τελευταίο τρόπαιο του.

«Έκπληξη της σεζόν ο Πανελλήνιος»
Ο τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης δεν θα έχει στην διάθεσή του ούτε σε αυτό το ματς τον Σανίκη, αντίθετα ο Μπάμπης Ανανιάδης μπήκε σε ρυθμό προπονήσεων και αναμένεται να αγωνιστεί. «Αντιμετωπίζουμε την Τετάρτη την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με τέσσερις νίκες σε επτά παιχνίδια. Τα παιχνίδια Φίλιππος – Πανελλήνιος είχαν πάντα μια ιδιαιτερότητα. Καμιά ομάδα δεν κέρδιζε εύκολα. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Πανελλήνιος είναι μια ομάδα με μεγάλη αγωνιστικότητα και πειθαρχία, Εμείς μετά τη νίκη του Σαββάτου είμαστε σε καλή κατάσταση. Με το καλό παιχνίδι που κάναμε ήρθε η ισορροπία και η ηρεμία στην ομάδα. Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε με καλή παρουσία και νίκη», σχολίασε ο έμπειρος προπονητής.
Ο αριστερός ίντερ Διογένης Αποστολίδης είπε: «Έχουμε μπει σε έναν κύκλο πολλών και δύσκολων παιχνιδιών. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό απέναντι σε μια μαχητική ομάδα με νεαρούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας, να συνεργαστούμε πολύ καλά και στην επίθεση να είμαστε αποτελεσματικοί όπως στο δεύτερο ημίχρονο με τον Δούκα».

«Η Βέροια ζει και αναπνέει για το χάντμπολ»
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Πανελληνίου Γιώργος Ζαραβίνας είπε: «Είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα. Με πολλά από αυτά ήμουν συμπαίκτης μέχρι και πέρσι, ενώ με άλλα ήμασταν επί σειρά ετών μαζί στην Εθνική ομάδα.
Βάσει ονομάτων το Φίλιππος- Πανελλήνιος πάντα είναι ντέρμπι. Είναι σημαντικό για τα δικά μας παιδιά που για πρώτη φορά θα δουν από κοντά έναν ιστορικό σύλλογο του αθλήματος, όπως ο Φίλιππος και θα βρεθούν σε μία πόλη, όπως η Βέροια που ζει και αναπνέει για το χάντμπολ».


No comments