Συνέχεια στον κοινωνικό ακτιβισμό από την ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέχεια στον κοινωνικό ακτιβισμό από την ΟΧΕ

Σημαντική εκδήλωση της ΟΧΕ αφιερωμένη στα παιδιά με την συμμετοχή του οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου», του Δικτύου Αλληλεγγύης Εργαζομένων ΓΓΑ, της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» και των τμημάτων υποδομών των Συλλόγων της ΕΣΧΑ. Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διοργανώνουν μία μεγάλη γιορτή αγάπης προς τα παιδιά και τον συνάνθρωπο.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00 στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για δίνουμε μία μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά, στους πρόσφυγες που
ψάχνουν για μια καλύτερη πατρίδα και σε όλους τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.
Με αυτή την εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρόγραμμα «Be Active» στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρήκε ανταπόκριση σε 33 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου» θα παίξουν χάντμπολ σε έναν ξεχωριστό αγώνα και θα διασκεδάσουν μαζί με Ολυμπιονίκες, διεθνείς αθλητές του χάντμπολ, παλαίμαχους αθλητές, καθώς και τμήματα υποδομής Παμπαίδων και Παγκορασίδων των Συλλόγων της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής,.

Δύο λόγια για την συμβολή της «Κιβωτού του κόσμου»
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.
Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν 26χρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με «όπλα» την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.
Η «Κιβωτός του Κόσμου» συγκεντρώνει σήμερα περίπου τα 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών, σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης, που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας.

«Γυμναστική για όλους»
Στη συνέχεια τα παιδιά θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα «Γυμναστική για όλους» της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, το οποίο διοργανώνουν οι σχολικοί σύμβουλοι Πειραιά Μαρία Παπαδοπούλου, Ηρακλής Κέλλης. Θα διδάξει καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ Τρικάλων Ελιζάνα Πολλάτου, ενώ θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής Πειραιά της ομάδας παραδοσιακών χορών.

Συλλογή τροφίμων, ειδών και φαρμάκων
Παράλληλα σε συνεργασία με το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εργαζομένων ΓΓΑ θα γίνει Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και συγκεκριμένα:
-ξηρά τροφή (μπισκότα, ξηροί καρποί, κτλ)
-προσωπικά είδη υγιεινής, πάνες
-φάρμακα(αντιπυρετικά, παυσίπονα, σπασμολυτικά, παιδικά αντιβηχικά)

Επίσης η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» με τον Κωνσταντίνο  Πολυχρονόπουλο θα μαγειρέψει για όλους τους παρευρισκόμενους.
Για την κοινωνική κουζίνα θα γίνει συλλογή τροφίμων και συγκεκριμένα:
-Μπολάκια συσκευασίας από αλουμίνιο
-Μακαρονάκι κοφτό, πένες
-Φακές
-Ελαιόλαδο
-Χαρτικά
-Γάλα
-Χυμούς
-Καφέδες

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ως πρωτοπόρος στις δράσεις του «Be Active», επέκτεινε το πρόγραμμα και σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα μέσα από τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φαρμακεία και την κοινωνική κουζίνα, ενώ έκανε και διαστολή της φιλοσοφίας του προγράμματος, αφού προχώρησε ένα βήμα παραπάνω με μότο: «ΒΕ ACTIVE BUT NOT ONLY FOR YOURSELF. BE ACTIVE FOR THE OTHERS. Γίνε ενεργός όχι μόνο για τον εαυτό σου, γίνε ενεργός και για τους άλλους».

Η ΟΧΕ διοργάνωσε με επιτυχία το διάστημα αυτό συνολικά 5 δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Άνοιξη (27/9), στη Νέα Ιωνία (13/9), στη Θεσσαλονίκη (12/9) με την συνεργασία ΧΑΝΘ και ΠΑΟΚ, στη Βέροια (12/9) με τη συνεργασία του Φιλίππου Βέροιας και στη Δράμα (21-27/9).

BE ACTIVE, BE HUMAN, BE HANDBALL

Την Κυριακή να είστε όλοι εκεί…

No comments