Δράσεις του Βυζαντινού για ανάπτυξη του αθλήματος στην Κόρινθο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δράσεις του Βυζαντινού για ανάπτυξη του αθλήματος στην Κόρινθο

Με πολύ μεγάλη και απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ στην πόλη της Κορίνθου, το Σάββατο 10/10/2015, που διοργάνωσε ο τομέας Ανάπτυξης της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ο τοπικός Αθλητικός Όμιλος ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, με την συμμετοχή να ξεπερνά τα 150 παιδιά αγόρια και κορίτσια από τα δημοτικά σχολεία της πόλης. Οι προπονητές Κωνσταντίνος Κότσιρας Ομοσπονδιακός Αναπτυξιακός προπονητής Νοτίου Ελλάδος με τεράστια πείρα και ο Ιωάννης
Πανούσης προπονητής, υπεύθυνος ανάπτυξης για την περιοχή, οργάνωσαν και συντόνισαν την γιορτή.

Τα παιδιά έπαιξαν μαθαίνοντας, ομαδοποιήθηκαν, οργάνωσαν τις ομάδες τους των 7 και 8 ατόμων παίζοντας στα γήπεδα 5x5, πάντα με σημαία το «ευ αγωνίζεσθαι». Σε άλλο σημείο του προαύλιου χώρου εξασκούνταν στην τεχνική μέσα από στόχους. Η μουσική κρατούσε πάντα τον ρυθμό σε αυτό το δίωρο γιορτινό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι γονείς έζησαν ευχάριστες στιγμές, βλέποντας τα παιδιά τους να περνάνε όμορφα, κάνοντας κάτι ξεχωριστό!

Ο Αθλητικός Όμιλος ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΗΑΝDBALL CLUB και όλος ο τομέας Ανάπτυξης της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Κορινθίων και την Σχολική Επιτροπή, την Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού σχολείου κ. Γκίνη καθώς και όλους τους Διευθυντές και Γυμναστές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Κορίνθου που επισκέφθηκαν οι υπεύθυνοι προπονητές και που με θέρμη τους υποδέχθηκαν.

Την Κυριακή 11/10/2015 ο σύλλογος του Βυζαντινού είχε την χαρά και την τύχη να συμμετέχει με ομάδα από τα τμήματα ανάπτυξης στην ΓΙΟΡΤΗ –ΟΡΟΣΗΜΟ BE ACTIVE. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και τον συνάνθρωπο και συμμετείχαν οι οργανισμοί Κιβωτός του Κόσμου, Το Χαμόγελο του Παιδιού και η κοινωνική κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος.

Ο Ι. Πανούσης υπεύθυνος ανάπτυξης του συλλόγου δήλωσε: "Ο σκοπός μας με τον τομέα ανάπτυξης της Ομοσπονδίας και κυρίως με τον επικεφαλής Π. Ιατρούδη και τον ακούραστο, γνώστη, εκπαιδευτή Κ. Κότσιρα, είναι η διάδοση του ευ αγωνίζεσθαι μέσα από το πρόγραμμα, τα παιδιά να μάθουν να αγαπούν τον αθλητισμό, να γνωρίσουν μέσα από μια άλλη διαδικασία το άθλημα της Χειροσφαίρισης( Χάντμπολ ) και να βλέπουν σφαιρικά τον αθλητισμό. Γιατί Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ." ενώ για τη συμμετοχή του συλλόγου στην εκδήλωση του ΟΑΚΑ ανέφερε "Αυτές οι δράσεις βοηθούν τα παιδιά να αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό από μια άλλη σκοπιά και να γίνονται πιο οργανωμένοι, αλλά και το τι σημαίνει κοινωνία έξω από την ζεστή αγκαλιά της οικογένειας, που άλλα παιδιά δεν έχουν την τύχη να απολαμβάνουν και ο αθλητισμός μέσα από το αγωνίζεσθαι είναι όλη η ζωή που είναι ένας συνεχής αγώνας της ζωής. Ήταν χαρά μου που έδωσα σε κάποιους αθλητές και αθλήτριες μου να γευτούν μια τέτοια εμπειρία. Χαίρομαι διπλά όταν χαίρονται και ευχαριστιούνται"

No comments