Γιορτή αφιέρωμένη στα παιδιά και τον συνάνθρωπο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γιορτή αφιέρωμένη στα παιδιά και τον συνάνθρωπο

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Be Active» στην Ελλάδα σε εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά και τον συνάνθρωπο με την συμμετοχή του χάντμπολ

Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ η μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και τον συνάνθρωπο και συμμετείχαν οι οργανισμοί «Κιβωτός
του Κόσμου» και «Το χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα έγινε συλλογή τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εργαζομένων ΓΓΑ, ενώ η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» μαγείρεψε για όλους τους παρευρισκόμενους.

Την ΟΧΕ εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, η Ταμίας και Πρόεδρος της ΕΑΠ Κυριακή Μπακουλοπούλου, το μέλος του Δ.Σ. Χαράλαμπος Προδρομίδης, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης, η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου και η πρώην διεθνής αθλήτρια του βόλεϊ Σοφία Αγγελάκη.

Βροντερό «παρών» έδωσαν τα Σωματεία της ΕΣΧΑ Ιωνικός ΝΦ, Καπανδρίτι, ΑΟ Άνοιξης, Βριλήσσια, ΓΑΣ Καματερού, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ, ΑΣΕ Δούκα, ΟΦ Νέας Ιωνίας, ΓΣ Κορωπίου με περισσότερα από 200 παιδιά από τα τμήματα Παμπαίδων και Παγκορασίδων, ενώ μαζί με τους γονείς, τους προπονητές, αλλά και τους καλεσμένους, την εκδήλωση παρακολούθησαν 500 και πλέον άνθρωποι.

Σέντρα από Κοντονή, επαιξε χάντμπολ ο Συναδινός!
Ξεχωριστός ήταν ο αγώνας χάντμπολ αγάπης και αλληλεγγύης στον οποίο πήραν μέρος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης, ο υπεύθυνος του προγράμματος από την ΓΓΑ Διονύσης Καρακάσης, προπονητές, διεθνείς αθλητές όπως η MVP της Α1 Γυναικών Λαμπρίνα Τσάκαλου, ο τερματοφύλακας Τάσος Τσακνής και παλαίμαχοι αθλητές του χάντμπολ.
Νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε κάνει τη σέντρα στον αγώνα των παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του κόσμου».
Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός μοίρασε δώρα στα παιδιά που ήρθαν από τους παραπάνω οργανισμούς που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Αυλαία στο «Be Active»
Με αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρόγραμμα «Be Active» στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρήκε ανταπόκριση σε 33 χώρες σε όλη την Ευρώπη.
Ειδικότερα η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ήταν πρωτοπόρος στις δράσεις, έχοντας μότο το «BE ACTIVE, BE HUMAN, BE HANDBALL», ενώ επέκτεινε το πρόγραμμα και σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα μέσα από τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φαρμακεία και την κοινωνική κουζίνα, ενώ έκανε και διαστολή της φιλοσοφίας του προγράμματος, αφού προχώρησε ένα βήμα παραπάνω με μότο: «ΒΕ ACTIVE BUT NOT ONLY FOR YOURSELF. BE ACTIVE FOR THE OTHERS. Γίνε ενεργός όχι μόνο για τον εαυτό σου, γίνε ενεργός και για τους άλλους».

«Γυμναστική για όλους»
Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Γυμναστική για όλους» της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, το οποίο διοργανώνουν οι σχολικοί σύμβουλοι Πειραιά Μαρία Παπαδοπούλου, Ηρακλής Κέλλης, ενώ δίδαξε η καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ Τρικάλων Ελιζάνα Πολλάτου.


Κοντονής: «Ο αθλητισμός δίνει το παράδειγμα»
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αφού ευχήθηκε καλή πρόοδο σχολική και αθλητική στα παιδιά τόνισε ότι: «Βλέποντας τόσα χαμογελαστά πρόσωπα το κίνητρο για την αθλητική ηγεσία να παρέχει όλες εκείνες τις δυνατότητες στα παιδιά να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό πάνω σε ασφαλείς και υγιείς βάσεις, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Οφείλουμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να χαίρονται την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και όλες τις χαρές που εκείνος τους προσφέρει. Τη χαρά τη συμμετοχής, της νίκης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Εμείς από την πλευρά μας, κάνουμε μεγάλο αγώνα, να παρέχουμε κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις για να είναι λειτουργικές και προσβάσιμες σε όλο και περισσότερο κόσμο. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ώστε να αλλάξουμε το καθεστώς ασυδοσίας που υπήρχε σε πολλά αθλητικά κέντρα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η δραστηριότητα εντάσσεται σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Παιδιά και μαθητές από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη συμμετέχουν και χαίρονται όλα αυτά που συγκροτούν τον αθλητισμό και το αθλητικό πνεύμα. Τελειώνοντας ο Υφυπουργός έστειλε το εξής μήνυμα στα παιδιά: «Μην αφήνετε ούτε μια μέρα να πηγαίνει χαμένη από τα μαθήματά σας. Ο αθλητισμός δίνει το παράδειγμα, όπου αποτυγχάνετε να ξαναπροσπαθείτε για να βγείτε νικητές. Έτσι, πρέπει να βγαίνετε νικητές και στον αγώνα της μόρφωσης και της γνώσης».

Σταματιάδης: «Μέσα ένα μήνα καταφέραμε πολλά»
Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για την παρουσία του εδώ που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό για την στήριξη του σε όλες τις δράσεις της ΟΧΕ, το ΟΑΚΑ για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, τον Διονύση Καρακάση για τον γενικό συντονισμό του προγράμματος εκ μέρους της ΓΓΑ, τα μέλη των γραφείων Τύπου της ΓΓΑ και της ΟΧΕ για την επικοινωνιακή κάλυψη της εκδήλωσης, τους υπευθύνους από τις οργανώσεις «Κιβωτός του Κόσμου» και «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εργαζομένων ΓΓΑ και την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Η Ελληνική πλευρά ξεκίνησε να δουλεύει το πρόγραμμα τον Ιούλιο, ενώ οι άλλες χώρες από τον Μάρτιο. Μέσα ένα μήνα καταφέραμε πολλά.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος έκανε άλλες πέντε δράσεις, έβαλε δικά της μότο και διέστειλε την φιλοσοφία του Be Active, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω. Σε συνεργασία με την ΓΓΑ διοργανώσαμε αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση, η οποία στήθηκε μέσα σε τρεις ημέρες και καταφέραμε να έχουμε περισσότερους από 500 συμμετέχοντες παιδιά και γονείς σε αυτή την γιορτή.
Αυτό έγινε με την βοήθεια της Επιτροπής Ανάπτυξης με επικεφαλής την κ. Κυριακή Μπακουλοπούλου και φυσικά τους προπονητές Παναγιώτη Ιατρούδη, Κώστα Κότσιρα, Στέλιο Αλεπουδέα, Γιάννη Βαρελτζή, Δημήτρη Σκάρλο, Νίκο Αγγελόπουλο και Μενέλαο Δανήλο.
Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στις ομάδες, τους προπονητές και τους γονείς που έδωσαν δυναμικό «παρών».

Είναι μια εκδήλωση για να περάσουν καλά τα παιδιά και οι γονείς, φεύγοντας από εδώ θα πρέπει ένα πράγμα να έχει μείνει στο μυαλό μας. Ξέρω ότι με τα όσα περνάει η χώρα τα τελευταία χρόνια η καρδιά μας έχει αρχίσει να παγώνει, πρέπει να βρούμε τρόπο να βάλουμε φωτιά στην καρδιά μας και από αυτή την φλόγα να ζεστάνουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς, αυτό είναι και το νόημα του Be Active, αυτό είναι και το νόημα της ζωής».

No comments