Παγκορασίδες: Επιμόρφωση και διασκέδαση στο πρόγραμμα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παγκορασίδες: Επιμόρφωση και διασκέδαση στο πρόγραμμα

Εκμεταλλευόμενη το πρωινό ρεπό , η Oργανωτική Eπιτροπή του πρωταθλήματος, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νυμφαίο-Φλώρινας, το οποίο βρίσκεται στο Νότιο άκρο του Νομού, χτισμένο σε υψόμετρο  1.350 μέτρων, ανήκει στους διατηρητέους παραδοσιακούς οικισμούς και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Οι αθλήτριες και οι συνοδοί τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του γραφικού χωριού και να ξεναγηθούν στο καταφύγιο Αρκούδας του Αρκτούρου. Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο, οι μικρές αθλήτριες μαγεμένες από το φυσικό τοπίο, δεν έχασαν την ευκαιρία να αιχμαλωτίσουν τις εικόνες στο φωτογραφικό τους φακό και να επιστρέψουν με άριστες εντυπώσεις στα ξενοδοχειακά καταλύματα.

-Σεμινάριο Προπονητών

Παρουσία προπονητών και γυμναστών, πραγματοποιήθηκε το πρωί (10:00) του Σαββάτου στο ΔΑΚ Αμυνταίου, επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών, το οποίο περιελάμβανε 3 θεματικές ενότητες:
-Την Προπόνηση γυναικών-κοριτσιών και τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζει το φύλο.

Ο εισηγητής του θέματος, Βασίλης Σκανδάλης (γυμναστής και προπονητής), αναφέρθηκε:

Στα αθλητικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των γυναικών έναντι των ανδρών.
Στις αιτίες που οδηγούν σε τραυματισμούς και το πώς μπορούν να αποφευχθούν.
Στις αντιλήψεις των αθλητριών, για τις ασκήσεις δύναμης (βάρη)
Στις επιδράσεις που έχει η εμμηνόρροια στην προπόνηση και η προσαρμογή της, σ’ αυτές τις συνθήκες.

-Τον Σχεδιασμό Προπόνησης δύναμης, αναπτυξιακών ηλικιών.

Ο εισηγητής του θέματος, Αθανάσιος Γιαννακός, (Επίκουρος καθηγητή ΤΕΦΑΑ Θεσ/νίκης), περιέγραψε:

Τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ο αθλητής ή ηαθλήτρια, πριν εισέλθει στην προπόνηση δύναμης

Τις θετικές επιδράσεις που επιφέρει στο παιδί, η ενασχόληση του με την προπόνηση δύναμης.

Τις γενικές μεθοδικές αρχές, με ειδική ασκησιολογία για χέρια, πόδια και κορμό, προοδευτική αύξηση της επιβάρυνσης κ.α.

Τις κατηγορίες ασκήσεων ανάλογα με τα μέσα προπόνησης.

-Την Γεωγραφική Κατανομή των Παγκορασίδων ‘Α και ΄Β.

Σ΄ αυτό το θέμα εισηγητές ήταν, οι υπεύθυνοι της Ε.Α.Π./Ο.Χ.Ε. Χρήστος Τζουβάρας και Κική Τριανταφυλλίδου, οι οποίοι παρουσίασαν της ενώσεις που παρουσιάζουν δράσεις στην ηλικιακή κατηγορία των Παγκορασίδων ‘Α και ΄Β. Συγκεκριμένα παρουσίασαν τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν από Ένωση σε Ένωση, σ΄ ότι έχει να κάνει με τις δράσεις τους στις κατηγορίες των Παγκορασίδων, Οι γενικές διαπιστώσεις που εκπορεύονται απο καταγεγραμμένα δεδομένα, είναι οι ακόλουθες :

8 ΕΝΩΣΕΙΣ: ΕΣΧΑ, ΕΣΧΘ, ΕΣΧΒΔΕ, ΕΣΧΑΜΑΘ, ΕΣΧΔΥΜ, ΕΣΧΚΜ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ 12ΝΗΣΑ.

Ενώσεις με σταθερή ανάπτυξη: ΕΣΧΔΥΜ και ΕΣΧΘ
Ενώσεις με έντονη ανάπτυξη: ΕΣΧΜΑΘ και ΕΣΧΑ
Ενώσεις με λιγότερη ανάπτυξη: ΕΣΧΚΜ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΕΣΧΒΔΕ, ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ 12ΝΗΣΑ

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε το μέλος της Ο.Χ.Ε., Πρόεδρος του Μ.Π.Σ. Φιλώτα  και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Ιωάννης Στρατάκης, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε τα προβλήματα που μαστίζουν το χώρο της χειροσφαίρισης και την προσπάθεια που καταβάλουν τα σωματεία για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της εποχής. Στον Επίλογο του σεμιναρίου, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Σωκράτης Βακάλης, έθιξε ζητήματα που αφορούν το οργανωτικό κομμάτι της χειροσφαίρισης και την ανάπτυξη στις ηλικιακές κατηγορίες.

-Πάρτυ Στην Πισίνα του Άτερον Suites Hotel & Spa

Το τέλος της 4ης ημέρας των αγώνων σε Αμύνταιο και Λέχοβο, περιελάμβανε μια ακόμα βραδιά γνωριμίας και ψυχαγωγίας για τις αθλήτριες των συλλόγων, με την διοργάνωση μουσικού πάρτυ στον υπαίθριο χώρο της πισίνας του Άτερον Suites Hotel & Spa.

Οι αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν μαζί, καθώς πρωταρχικός στόχος των διοργανώσεων αυτού του τύπου, είναι η σφυρηλάτηση κοινωνικών δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ συναθλητριών, για ένα καλύτερο μέλλον στο χώρο του αθλητισμού.

No comments