ΟΧΕ: «Αιδώς Αργείοι» - Στα ύψη η αντιπαράθεση. - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΟΧΕ: «Αιδώς Αργείοι» - Στα ύψη η αντιπαράθεση.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος μετά την επιστολή του ΑΟ Διομήδης Άργους ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε την «καταγγελία» του σωματείου AO Διομήδης Άργους σχετικά με τον 2ο τελικό του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών της 27ης Μαΐου 2015 στο PAOK Sports Arena.

Η έκπληξη έγκειται στο γεγονός ότι πήρε μια εβδομάδα στην ομάδα του Άργους να ανακαλύψει και να στοιχειοθετήσει «τον μεγαλύτερο διαιτητικό βιασμό στην ιστορία του
αθλήματος». Η δε απορία, προκύπτει από το ότι αν και ο Κανονισμός Αγώνων δίνει το δικαίωμα υποβολής ένστασης ακριβώς για αυτούς τους λόγους (σοβαρή παράβαση ή κακή εφαρμογή κανονισμών παιδιάς με συνέπεια διαμόρφωση αποτελέσματος), ο Διομήδης δεν μπήκε καν στον κόπο μετά το πέρας του αγώνα να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του.

Αντίθετα αρκέστηκε, με άνεση χρόνου μιας εβδομάδας και την ευκολία του replay, να μοντάρει ένα βίντεο με φάσεις όπου θεωρεί ότι αδικήθηκε όταν για τις ίδιες φάσεις οι διαιτητές έπρεπε να λαμβάνουν αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Σε ότι αφορά την ουσία, η ΟΧΕ δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι αρμόδια και υπεύθυνη για θέματα διαιτησίας είναι αποκλειστικά και μόνο η ΚΕΔ η οποία αποτελείται από πρόσωπα με αναγνωρισμένο κύρος στα θέματα διαιτησίας στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κοινότητα του αθλήματος. Η Διοίκηση της ΟΧΕ είχε και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ και θα περιμένει την ενημέρωση της σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών στον συγκεκριμένο αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση αγώνας που κρίνεται μετά από δύο παρατάσεις και πέναλτι δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κριτικής με αιχμές για εσκεμμένα λάθη. Όσον αφορά τα λοιπά αναφερόμενα στην ανακοίνωση του Διομήδη περί «μεταφυσικών φαινομένων» και δηλώσεων άλλων παραγόντων είναι ανάξια σχολιασμού.

Για τα λοιπά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση όπως αυτά περιγράφονται στις εκθέσεις των αρμοδίων οργάνων (παρατηρητής, ΔΕΑΒ, Αστυνομία, κλπ) έχει ήδη επιληφθεί η αθλητική Δικαιοσύνη η οποία και θα κρίνει για την τιμωρία ή μη, των υπαιτίων.

Τέλος, θεωρούμε ότι η ανακοίνωση του Διομήδη είναι αποκύημα μιας νοοτροπίας κάποιων οι οποίοι δυσκολεύονται να παραδεχτούν την απώλεια ενός τίτλου και εκδόθηκε για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Επειδή δε το ύφος της είναι ιδιαίτερα αιχμηρό και αφήνει υπόνοιες για την έμμεση ή άμεση (λόγω αδράνειας) συμμετοχή και ευθύνη της ΟΧΕ σε όσα καταγγέλλονται, επιφυλασσόμαστε τόσο για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας για την διαφύλαξη του κύρους του αθλήματος, όσο και για την επανεξέταση των ήδη δρομολογημένων συνεργασιών με το εν λόγω σωματείο.

Το «Αιδώς Αργείοι» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

ΥΓ1: Οι αγώνες κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα γραφεία υπουργών και δικαστών.

ΥΓ2: Η αντίδραση των στελεχών της ΟΧΕ σε στιγμές έντασης είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα και γίνεται πάντα –σε αντίθεση με κάποιους άλλους- με μοναδικό στόχο την εκτόνωσή της και όχι την κλιμάκωση της.

No comments