Στον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ ο Ζαμπούνης! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ ο Ζαμπούνης!

Αλλαγή σελίδας στην καριέρα και την ζωή του Στάθη Ζαμπούνη, αφού μετά από 21 χρόνια αφήνει τα εκπαιδευτήρια Δούκα και μετακομίζει νοτιότερα για λογαριασμό του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ.

Ο διεθνής αριστερός εξτρέμ αρχικά ήταν μαθητής στα εκπαιδευτήρια από το 1994, στην συνέχεια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στο τμήμα του Στίβου στον ΑΣΕΔ και έπειτα μεταπήδησε το 2004 στο χάντμπολ, όπου παρέμεινε για 11 χρόνια.

Ο Ζαμπούνης συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων της Θεσσαλονίκης το 2011 και μάλιστα
ήταν αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Στην συνέχεια κλήθηκε και πήρε συμμετοχές και στην Εθνική Ανδρών και θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος στην Ελλάδα, αλλά στάθηκε άτυχος με τους συνεχόμενους τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τώρα όμως βρίσκεται στην περίοδο της αποθεραπείας του από την ρήξη χιαστών που υπέστη τον Φλεβάρη και καλός εχόντων των πραγμάτων στις αρχές Σεπτεμβρίου θα μπει στο γήπεδο και τη νέα σεζόν θα μπορέσει να επανέλθει στην ενεργό δράση.

Ο Ζαμπούνης είναι ταμίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητών Χειροσφαίρισης (ΠΣΑΧ) και από τους υπέρμαχους της μείωσης του ορίου ηλικίας απελευθέρωσης των αθλητών στα 23 χρόνια. Μάλιστα ο ίδιος μένει ελεύθερος από τον Δούκα, αφού έκανε χρήση της τελευταίας απόφασης της Γ.Σ. με την οποία ένας αθλητής παίρνει την ελευθέρας του εφόσον έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του και 8 χρόνια στο ίδιο σωματείο.

Αυτή είναι η δεύτερη μεταγραφή του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ για την επόμενη περίοδο, αφού επίσης έχει «κλείσει» τον νεαρό διεθνή δεξιό ίντερ Δημήτρη Κατσίκη που έπαιζε στην ΑΕΚ, ενώ η ομάδα ανανέωσε και την συνεργασία της με τον περιφερειακό Σωτήρη Γκουλέ.

Με την μεταγραφή του Ζαμπούνη ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ γίνεται πανίσχυρος στη θέση του αριστερού εξτρέμ, αφού εκεί υπάρχει και ο επίσης διεθνής με την Νέων Χρήστος Κεδέρης, ενώ δυναμώνει και στην άμυνα, αφού ο 25χρονος αθλητής μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και σε αυτόν τον τομέα.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου
Πηγή sport-fm.gr

No comments