Με το κεφάλι ψηλά! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με το κεφάλι ψηλά!

Η Εθνική Νεανίδων αποθεώθηκε από τους Λημνιούς για την υπερπροσπάθεια της, παρά την ήττα- αποκλεισμό

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το EURO 2015 η Εθνική Νεανίδων που λύγισε 28-20 από την Γαλλία στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 5ου προκριματικού ομίλου που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό «Νίκος Σαμαράς» της Λήμνου.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά την ήττα- αποκλεισμό, γνώρισε την αποθέωση από 1.000 Λημνιούς που γέμισαν ασφυκτικά των 600 καθήμενων κλειστό γυμναστήριο, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης!
Είναι χαρακτηριστικό πως επί δέκα λεπτά μετά το τέλος του ματς οι φίλαθλοι χειροκροτούσαν τα
κορίτσια του Σωκράτη Βακάλη και φώναζαν «Ελλάς, Ελλάς», δημιουργώντας μια μοναδική και ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα για το άθλημα του χάντμπολ στη χώρα μας.
Μία μια οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας ευχαρίστησαν από μικροφώνου τους φιλάθλους της Λήμνου για την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και που πίστεψαν σε αυτές.
Η ελληνική ομάδα έκανε υπερπροσπάθεια απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες και παραδοσιακές δυνάμεις του χάντμπολ στον πλανήτη.
Την πρόκριση στην τελική φάση εξασφάλισαν η Πορτογαλία και η Γαλλία.




ΓΑΛΛΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 28-20
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-3, 6-3, 9-6, 11-8, 14-9 (ημχ.), 17-12, 20-13, 23-14, 24-14, 28-18, 28-20
ΓΑΛΛΙΑ (Ερικ Μπαραντά): Λασά, Μαντρέ, Σερσιέν 3, Νιάν 7, Ελίσμ 2, Λοριλάρ 1, Νκού 1, Σαϊμπού, Σίλλα 1, Ικοντό, Αντελίν, Λασεν 2, Κανόρ, Κιφέ 2, Σακά 7, Φεχρί 2.
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Γκάτσιου 1, Τσιτλακίδου, Στουγιαννίδου 3, Ζουμπουλίδου 2, Σημαιοφορίδου, Ανδρίτσου 3, Μανδά, Ζυγούρα 9, Γιουλβανίδου, Ράτσικα, Κεπεσίδου, Τσαουσίδου 1, Παύλου, Λαζαρίδου 1, Φράγκου, Αργυροπούλου.
Διαιτητές: Αγκακίσι Εμ.- Αγκακίσι Εμ. (Αζερμπαϊτζάν), παρατηρητής: Καπλάνης (Κύπρος), δίλεπτα: 1-3, πέναλτι: 3/3-3/3.



Στη συνέντευξη Τύπου οι πρωταγωνιστές είπαν:

Σωκράτης Βακάλης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Είμαι πολύ υπερήφανος για τις αθλήτριες μου που καταφέραμε και κοιτάξαμε στα μάτια μία μεγάλη δύναμη του αθλήματος. Σίγουρα όλοι οι προπονητές θα ήθελαν να έχουν το υλικό του συναδέλφου Γάλλου τεχνικού, αλλά επίσης όλοι οι προπονητές θα ήθελαν να έχουν αθλήτριες με τέτοια ψυχή σας της Εθνικής Ελλάδος».

Μάγδα Κεπεσίδου (αρχηγός Εθνικής ομάδας): «Παίξαμε κόντρα σε μία μεγάλη σχολή. Ζηλεύουμε την Γαλλία που επενδύει πολύ στο άθλημα μας που το αγαπάμε και εμείς πολύ και θα θέλαμε να τους μοιάσουμε. Είμαι υπερήφανη για τις συμπαίκτριες μου που έπαιξα στο πλάι τους. Ο κόσμος μας έδωσε φτερά μας βοήθησε σημαντικά και τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας».

Ερίκ Μπαραντά (Προπονητής Γαλλίας): «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς είχαμε πολλές αθλήτριες υψηλού επιπέδου και αυτό πάντα μετράει όταν είναι το 3ο ματς σε έναν όμιλο που κρίνεται στις λεπτομέρειες. Τρέφουμε σεβασμό για την Ελλάδα. Έχει κάποιες αθλήτριες που μπορούν να παίξουν σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Η φιλοξενία και η οργάνωση ήταν καταπληκτική, όπως και το νησί της Λήμνου. Προσωπικά μαζί με την γυναίκα μου θα το επισκεφτούμε ξανά σύντομα».

Σοφία Φεχρί (αρχηγός Γαλλίας): «Είμαστε χαρούμενες που πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν εξαρχής η πρόκριση. Η Ελλάδα μας δημιούργησε προβλήματα, ήταν μια καλή ομάδα. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική για το άθλημα του χάντμπολ και πολύ ζεστή».

Αποτελέσματα- 5ου ομίλου
Παρασκευή 17/4
Ελλάδα- Ισραήλ 32-16
Πορτογαλία- Γαλλία 22-22
Σάββατο 18/4
Πορτογαλία- Ελλάδα 23-19
Γαλλία- Ισραήλ 37-14
Κυριακή 19/4
Ισραήλ- Πορτογαλία 17-46
Γαλλία- Ελλάδα 28-20


Βαθμολογία (σε 3 ματς)
1. Πορτογαλία 5
2. Γαλλία 5
3. Ελλάδα 2
4. Ισραήλ 0

No comments