Σημαντική επιτυχία η ένταξη της ΟΧΕ στα προγράμματα RINCK και SMART της EHF - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σημαντική επιτυχία η ένταξη της ΟΧΕ στα προγράμματα RINCK και SMART της EHF

Δύο εξαιρετικής σπουδαιότητας συμφωνίες υπογράφτηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο της ΟΧΕ κ. Παντελή Χατζηιωάννου στην Βουδαπέστη στα πλαίσια της συνάντησης των Εθνικών Ομοσπονδιών που διεξάγεται στο περιθώριο του F4 του Champions League Γυναικών. Η ΟΧΕ και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα υπογράψουν την επίσημη ένταξη της ΟΧΕ στο αναπτυξιακό πρόγραμμα SMART και στην Σύμβαση RINCK.

Το SMART είναι ένα τριετές πρόγραμμα ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει αγωνιστικές δράσεις, εκδηλώσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια ανάπτυξης και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με αθλητικό υλικό, καθηγητές-λέκτορες αλλά και χρηματική επιχορήγηση.

Υλικό και επιχορήγηση
Η ΟΧΕ στην πρόταση που έχει υποβάλει και έγινε αποδεκτή από την ΕΗF, έχει συμπεριλάβει δράσεις και σεμινάρια σε επιλεγμένες περιοχές τη Ελλάδας η οποίες έχουν στοχοποιηθεί σαν περιοχές όπου το χάντμπολ έχει δυνατότητες να αναπτυχθεί περισσότερο ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και υποστήριξη στις ήδη
υφιστάμενες δράσεις της ανάπτυξης καθώς και στα ηλικιακά πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΟΧΕ. Η υποστήριξη που θα λάβει η ΟΧΕ από την EHF μέσω του SMART έχει προϋπολογιστεί από την τελευταία σε 47.000 ευρώ για μια τριετία (υλικό & επιχορήγηση) και αναμένεται να δώσει σημαντική βοήθεια στις αναπτυξιακές δράσεις αλλά και στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Η παρακολούθηση εφαρμογής και τήρησης του προγράμματος θα γίνεται από την EHF σε εξαμηνιαία βάση.

Αναγνώριση των πτυχίων στο εξωτερικό
H συμμετοχή της ΟΧΕ στη σύμβαση RINCK είναι ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της επιμόρφωσης προπονητών και στην αμοιβαία αναγνώριση των πτυχίων και των αδειών άσκησης επαγγέλματος προπονητή χάντμπολ στην Ευρώπη, αφού μέσα από συγκριμένες προδιαγραφές κατηγοριοποιεί και αντιστοιχίζει τα επίπεδα των προπονητών χάντμπολ ανάμεσα στις διάφορες χώρες.
Μέσα από αυτή την σύμβαση πολύ σύντομα αρκετοί Έλληνες προπονητές θα μπορέσουν να αποκτήσουν το καθεστώς του EHF MASTER COACH (ανώτατο επίπεδο) ενώ εφόσον το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να εργάζονται ως προπονητές στην ανάλογη κατηγορία στις χώρες που είναι επίσης μέλη, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις. Με την ένταξη της ΟΧΕ στην σύμβαση RINCK όλες οι άδειες άσκησης επαγγέλματος προπονητή χειροσφαίρισης (Α, Β , Γ) θα αντιστοιχούν παράλληλα και σε ένα συγκεκριμένο ευρωπαϊκό επίπεδο. Σημειώνεται δε, ότι από την περίοδο 2014-2015 η EHF θα υποχρεώνει τις ομάδες που μετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (συμπεριλαμβανομένων και των Εθνικών ομάδων) να δηλώνουν προπονητές οι οποίοι διαθέτουν άδεια εξασκήσεως που θα έχει πιστοποιηθεί ότι αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο του RINCK, γεγονός που κάνει την προσχώρηση της ΟΧΕ στο RINCK αυτήν περίοδο ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη.

«Τους διαψεύσαμε.....»
Ο πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Π. Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά από την Βουδαπέστη όπου βρίσκεται: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σήμερα υπέγραψα δύο πολύ σημαντικά προγράμματα για το ελληνικό χάντμπολ που αφορούν την ανάπτυξη και τους προπονητές. Είναι δύο προγράμματα που θα βοηθήσουν το ελληνικό χάντμπολ να ξαναμπεί στην παραγωγική διαδικασία και να δει καλύτερες ημέρες. Αυτή η στιγμή μπορεί να άργησε γιατί κάποιοι έτσι το ήθελαν, έχοντας στόχο το άθλημα να μην προχωρήσει, αλλά τους διαψεύσαμε. Καλούμε όλους όσους αγαπάνε το χάντμπολ –και ξέρουμε ότι είναι πολλοί- να σταθούνε στο πλευρό μας σε αυτή την νέα αρχή για το άθλημα».

7 comments

Anonymous said...

Μπράβο ρε Παντελή. Προχώρα με τέτοιες ενέργειες και συνέχισε να εκθέτεις όσους βάζουν τρικλοποδιές. Βρες γρήγορα και καμια χορηγία για τα σωματεία και δώσε σοβαρή βάση στην ανάπτυξη και ασε τους άλλους να προσπαθουν να σε ρίξουν.

Anonymous said...

ταδε εφη παντελης.
να το κοιταξεις αυτο πρόεδρε, ο φρουντ ειχε πει πως να αναφέρεσε στον εαυτό σου χρησιμοποιώντας τριτο ενικο ειναι η απαρχή της σχιζοφρένειας.

Anonymous said...

Μπράβο! Σημαντικό επίτευγμα για τους Έλληνες προπονητές το RINCK Convention και, κυρίως, η αυτόματη εξίσωση των πτυχίων τους με αυτών της Ευρωπαϊκής, χωρίς εξετάσεις και χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο... Και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος, τα συγχαρητήρια αξίζουν στους ανθρώπους πίσω από τα φώτα που έτρεξαν και ολοκλήρωσαν το πρότζεκτ: Τον Γιάννη Βαρελτζή και τον Γιώργο Μπεμπέτσο, πρωτίστως και τον Γιάννη Καρανάσο, δευτερευόντως.

Anonymous said...

και μια που καποιος ανεφερε την αναπτυξη, τι γινεται με τους παιδες? Για μικρότερες κατηγοριες που οι γονεις στηριζουν με το χερι στην τσεπη ολο και κατι διαβαζουμε στα sites. Για τους εφηβους και τους παιδες πρεπει να εχεις "κληρονομικο χαρισμα" για να μαθεις κατι αν δεν ανηκεις στους " χαντμπολικους κυκλους". Μηπως το γεγονος ότι δεν τα πληρωνουν οι γονεις οδηγει εσκεμενα ή όχι στο καθεστως?

Anonymous said...

ναι τώρα με το RINCK θα αρχισουν οι προπονητές να προσλαμβανονται σε ομάδες της ευρώπης.... τα αλλο με τον Τοτό το ξέρεις

Anonymous said...

ρε Παντέλο την επιχορήγηση που θα πάρεις θα τη δωσεις στα σωματεία ή εχεις να καλύψεις δικές σας αλλες αναγκες ;
Ποια επιτυχία ρε απίθανοι;

Anonymous said...

Μπάβο στον Παντελή και την ΟΧΕ..αυτή είναι το νέο ξεκίνημα που ευαγγελίζεται...Ακόμη δε γνωρίζουμε που θα γίνει ο τελικός των γυναικών(το Φιλίππειο δεν είναι εντάξει για την αστυνομία), τι ώρα θα γίνει, αν θα έχει τηλεοπτική ή ραδιοφωνική κάλυψη....και είναι ήδη Τρίτη.Εννοείται πως δεν ασχολήθηκε κανείς να το προβάλλει στα μέσα ενημέρωσης!!!! Για όλα τα αθλήμετα λένε εκτός από τον τελικό!!! ΟΧΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ... Go back, Pantelis!!!!