Σώθηκε ο Φοίβος Συκεών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σώθηκε ο Φοίβος Συκεών

Αν και καρδιοχτύπησε τις τελευταίες αγωνιστικές, ο Φοίβος Συκεών τελικά πήρε αυτό που άξιζε με την συνολική του παρουσία φέτος, την παραμονή στην Α1 Ανδρών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε και μαθηματικά την σωτηρία της μετά την νίκη της με 27-26 επί της Αναγέννησης Βύρωνα, την οποία είχε κερδίσει και εκτός έδρας στον πρώτο γύρο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με 5-4 στο 7', ωστόσο η ομάδα του Βύρωνα, εξισορρόπησε γρήγορα το ρυθμό και κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ στο 13' με 6-8. Προβάδισμα το οποίο κράτησε
μέχρι και το 28', όταν ο Φοίβος έκανε το 14-13. Το τέλος του πρώτο μέρους βρήκε τον Φοίβο να βρίσκεται μπροστά με 15-14, αλλά με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε νεκρό χρόνο και το ημίχρονο να λήγει 15-15.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα των Συκεών βελτιώθηκε κυρίως αμυντικά και προηγήθηκε στο 37' με 18-16. Η Αναγέννηση όμως ανέβασε την απόδοσή της και ισοφάρισε σε 19-19 στο 42'. Στο 56' ο Φοίβος έκανε το 24-23 και από εκεί και πέρα το ματς πήγε γκολ- γκολ. Οι γηπεδούχοι με τέρμα 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος κέρδισαν με 27-26.

«Δείξαμε ψυχραιμία»
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, με την οποία εξασφαλίσαμε την σωτηρία. Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, αλλά και στην απόδοση των ομάδων. Ο Βύρωνας είναι μία σκληρή ομάδα, με πλάνο, ήρθε προετοιμασμένη για τη νίκη. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, που καταφέραμε όμως να πάρουμε, δείχνοντας ψυχραιμία στις δύο τελευταίες επιθέσεις. Από εδώ και στο εξής ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα τελευταία παιχνίδια, θα παίξουμε όσο αξιοπρεπώς μπορούμε. Σε αυτό το σημείο να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο φυσιοθεραπευτή της ομάδας, Σάββα Ελαβάνογλου, που έκανε πολύ καλή δουλειά με τους τραυματισμούς, κατά τη διάρκεια της περιόδου», σχολίασε ο τεχνικός του Φοίβου Βασίλης Σκανδάλης στο γραφείο Τύπου της ομάδας.

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ 27-26
Τα πεντάλεπτα: 4-3, 6-6, 8-10, 9-11, 12-12, 15-15 (ημχ), 18-16, 19-18, 20-19, 21-22, 24-23, 27-26.
ΦΟΙΒΟΣ (Βασίλης Σκανδάλης): Κότσιφας, Παπαγεωργίου, Λιόλιος, Σαουλίδης 6, Ανδρεαδάκης 2, Μπαλαμός 4, Τσιντίδης, Αποστολίδης 6, Μέτσης 4, Καφαντάρης, Τάτσης, Καβουσανάκης, Ιωαννίδης 4, Ναουμίδης 1, Χατζηβακαλέλης, Κοπαΐδης.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Παναγιώτης Ιατρούδης): Μαγκαφουράκης, Στούμπης Π. 6, Βασιλόπουλος 1, Χατζόπουλος, Φάμπατς 3, Τσεβλίκος, Χριστοδούλου, Στούμπης Δ., Χατσίκας, Αντωνιάδης, Αγγελής, Μυλωνάς 4, Λεωνίδας 1, Ζέκιος 2, Χάλαρης 9, Βλαχοθανάσης. Δίλεπτα: 6-4, Πέναλτι: 3/5–4/5

12 comments

Anonymous said...

Την γροθιά στο Μυλωνά δεν την είδατε;Αλλά έπρεπε να κερδίσει ο Φοίβος να μην χάσουμε το μεροκάματο!

Anonymous said...

Πως τα κάνατε και πως τα φτιάξατε εκεί στο Βορρά να ρίξετε ομάδα από την Αθήνα. Αλλά θα τα πούμε τελευταία αγωνιστική.

Anonymous said...

Εκει στον Βυρωνα Είστε τελικά πιο γραφικοί και απο το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορινη

Anonymous said...

Θα πάρει διπλό ο Βύρωνας τελευταία αγωνιστική στην Έδεσσα;Δεν νομίζω ...........άντε του χρόνου Α2 ο Βύρωνας

Anonymous said...

μπραβο στον Φοιβο που για 3η συνεχομενη χρονια καταφερνει και παιρνει το κρισιμο ματς της χρονιας και πετυχαινει τους στοχους του

Anonymous said...

το μπλοκ λειτούργησε καλά χτες .Σιγά μην πέφτανε τα κάστρα !!!!!!!Άντε ραντεβού στο Λευκό Πύργο

Anonymous said...

Η Αναγέννηση έπεσε μετά την ήττα που έκανε στον 1ο γύρο από τον Φοίβο εντός έδρας. Θα έπρεπε να κάνει κάπου την υπέρβαση για να σωθεί. Σας επαναλαμβάνω, με 12 βαθμούς δεν μπορεί να σωθεί.

Anonymous said...

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Φίλιππο, τί συμβαίνει;

Anonymous said...

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με Φίλιππο πέφτει ο Φίλιππος. Η Αναγέννηση έχει 1 νίκη και 1 ισοπαλία στα μεταξύ τους ματς

Anonymous said...

πιπιλα ο βυρωνας..μουχαχααχαχααχαχαχαα

Anonymous said...

Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην Έδεσσα έχω μάθει. Από Αθήνα μεριά...

Anonymous said...

γιατι η εδεσσα σωθηκε?