Πρώτη θέση η γυναικών στον όμιλο της. Περιμένει τον αντίπαλο της για τον αυριανό ημιτελικό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρώτη θέση η γυναικών στον όμιλο της. Περιμένει τον αντίπαλο της για τον αυριανό ημιτελικό

Την 3η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY» πέτυχε η Ελλάδα, επικρατώντας 27-20 της Μολδαβίας, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο. Η Εθνική ομάδα έτσι προκρίθηκε ως πρώτη και αήττητη στα ημιτελικά της διοργάνωσης και αύριο στις 18:00 θα αντιμετωπίσει τον 2ο του 2ου ομίλου που θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Ισραήλ.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωκράτης Βακάλης πραγματοποίησε πολλές αλλαγές, ώστε να κρατήσει φρέσκια την ομάδα ενόψει των νοκ αουτ αναμετρήσεων του Σαββατοκύριακου. Έτσι χρησιμοποίησε
πολλές αθλήτριες που στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής.
Παρά τις πολλές αλλαγές και τον πολύ χαμηλό Μ.Ο. ηλικίας (μόλις 19 για τουρνουά που είναι U23) η Εθνική παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και κατά διαστήματα έπαιξε μοντέρνο χάντμπολ με ωραίες εναλλαγές της μπάλας και θέαμα.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ γκολ μέχρι το 18'. Η είσοδος της Κωστοπούλου βελτίωσε αρκετά την Εθνική ομάδα και με δύο δικά της γκολ βοήθησε στο 5-0 σερί (από 8-9 στο 18' σε 13-9 στο 30') που ουσιαστικά την έβαλε.... οδηγό στο ματς μέχρι το φινάλε.
Στο δεύτερο ημίχρονο η παρουσία των Μούρνου, Τσακάλου έδωσαν ποιότητα στην ομάδα που κατάφερε να πάρει μεγάλη διαφορά που έφτασε μέχρι και το +11 (23-12 στο 47:50) με την βοήθεια και της τερματοφύλακας Κεπεσίδου, που αναδείχθηκε και πολυτιμότερη. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν περισσότερο τυπικής διαδικασίας και το τελικό σκορ έγραψε 27-20.

ΕΛΛΑΔΑ- ΜΟΛΔΑΒΙΑ 27-20 (13-9)
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Χατζηπαρασίδου 2, Χρυσή 1, Κοντοστεργίου 2, Ανδρίτσου 1, Καρσανίδου 3, Παρασκευαϊδου, Μούρνου 2, Μανδά 3, Στουγιαννίδου, Κεπεσίδου, Ιωαννίδου 3, Τσακάλου 7, Μασμανίδου, Λάμπρου, Κωστοπούλου 3, Παπαδοπούλου.
ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Στέπαν Τσοεφ): Φουρκουλίτα, Σολοβιόβα, Γκαρέα 3, Παναγκούτα, Μπαλανούτα 1, Μισίν 1, Καμίς 2, Βινταένκο, Καραμπουλέα 1, Αχελίνοβα 6, Κοτολιτσένκο 2, Σιντόροφ, Ματζούρ 3, Ροτάρι 1.
Διαιτητές: Σίλα Μ.- Σίλα Τ. (Γερμανία), Παρατηρητές: Μανσάντο (Ισπανία), Κωνσταντίνου (Κύπρος), δίλεπτα: 4-3, πέναλτι: 2/3-0/0.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σωκράτης Βακάλης (προπονητής Εθνικής Γυναικών): «Ξέραμε ότι δεν είχαμε βαθμολογικό κίνητρο. Από την άλλη αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που συνεχώς βελτιώνεται και δεν την υποτιμήσαμε καθόλου, ούτε δείξαμε χαλαρότητα. Ταυτόχρονα έπρεπε να δώσουμε κάποιες ανάσες σε κάποιες παίκτριες που έχουν τραβήξει το βάρος μέχρι τώρα, ώστε να είναι φρέσκες για τα ημιτελικά. Είμαι ευχαριστημένος από όλες τις παίκτριες και τις 16, εν δυνάμει είναι όλες βασικές. Μέχρι τώρα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».

Μάγδα Κεπεσίδου (MVP Εθνικής Γυναικών): «Είμαι πολύ χαρούμενη για την ομαδική προσπάθεια. Περάσαμε ως πρώτες και αήττητες στην επόμενη φάση. Είμαστε μία ομάδα και θέλω να συγχαρώ όλες τις συμπαίκτριες μου για την μέχρι τώρα παρουσία μας».

 Στέπαν Τσόεφ (Προπονητής Μολδαβίας): «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Εγώ προσωπικά είμαι εντυπωσιασμένος με την ελληνική ομάδα. Πιστεύω πως για μας αυτό ήταν το καλύτερό μας ματς και χαίρομαι που βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι.

Ντανιέλα Ακελίνοβα (Πολυτιμότερη παίκτρια Μολδαβίας): "Πιστεύω πως σήμερα παίξαμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Δεν νομίζω πως είμαι εξαιρετική παίκτρια, αλλά με τη στήριξη των συμπαικτριών μου βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα».

2 comments

Anonymous said...

ΜΙΛΚΟ ΚΑΠ

Anonymous said...

Χαχαχαχααα