Α2 Ανδρών: Νίκη ανάσα για τον Παναιτωλικό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Α2 Ανδρών: Νίκη ανάσα για τον Παναιτωλικό

Του Ηλία Αλεξόπουλου
Ματς με «διπλούς» τους πόντους της (πιθανής) νίκης ήταν αυτό του Αγρινίου μεταξύ του Παναιτωλικού και του Φαίακα. Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιθανόν να είναι τρεις οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τον Βόρειο όμιλο της Α2 στη Β Εθνική, καθώς απ΄ότι φαίνεται οι δυο ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α1, θα πέσουν στον εν λόγω όμιλο. Με δεδομένο ότι ο Θερμαϊκός είναι η πρώτη (έχει παραιτηθεί) και οι Πόντιοι Κιλκίς (των μόλις 2 πόντων) η δεύτερη, για το τρίτο εισιτήριο της άγουσας, Παναιτωλικός και Φαίακας είναι απ’ τις ομάδες που νιώθουν μία πίεση.

Υπό αυτή, λοιπόν, την έννοια η ήττα της ομάδας του Τρυβιζά, με 24-21, αν μη τι άλλο, ανάβει...
συναγερμό. Πέρα, βλέπετε, από το προσπέρασμα των Αγρινιωτών, την ίδια ώρα κέρδιζε και η Καλλιθέα Βέροιας (στο Κιλκίς), αλλά και ο Ζαφειράκης Νάουσας την πρωτοπόρο Δράμα ’86 – στο σούπερ «μπαμ» της 9ης αγωνιστικής με αποτέλεσμα η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού να αναμένεται συναρπαστική.

Επί της ουσίας, το ματς κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου, αφ’ ενός η κούραση και αφ’ ετέρου η απειρία των αρκετών νεαρών παικτών (άρα, και η αυξημένη πίεση), αποδείχτηκαν καθοριστικοί παράγοντες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα προβάδισμα τεσσάρων γκολ (8-4). Η αντεπίθεση του Φαίακα, είχε ως αποτέλεσμα, η συμπλήρωση 25 λεπτών να βρει τις δύο ομάδες στα ίσα (10-10), με τον Παναιτωλικό, τελικά, να πηγαίνει στα μισά στο +2 (13-11). Στο β’ ημίχρονο, η ιστορία πήγε περίπου σώμα- σώμα. Και στο 45’, σκορ 17 όλα. Η συνέχεια όμως άνηκε στον Παναιτωλικό που ανέβασε ρυθμούς και με αιχμές του δόρατος τους Γιαννιώτη, Παπανίκο και Κ. Ράικο έφτασε στην νίκη με σκορ 24-21.

Τούτο, άλλωστε, παραδέχτηκε σε δηλώσεις του, μετά το ματς, και ο κόουτς Τρυβιζάς, δηλώνοντας, κατά τα άλλα, «ευχαριστημένος από την προσπάθεια, αλλά πικραμένος από την ήττα. Δεν απογοητευόμαστε, όμως... Συνεχίζουμε...».


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Σπυρόπουλος, Σ. Ράικος, Πυρπηρής 1, Παπανίκος 8, Σωτηρόπουλος, Γεωργομήτρος, Γουργολίτσας, Κ. Ράικος 5, Λαγός 1, Δήμου, Καλιακμάνης, Δήμος, Τσικριτές, Σκάνδαλος, Γιαννιώτης 9.

ΦΑΙΑΚΑΣ: Καραμανλής 3, Δελλής 3, Κορακιανίτης 3, Χατζηαράπης 3, Γιούργας 1, Κολοβός 5, Μουμούρης, Ντούρος, Νάστος, Μωραϊτης, Αρβανίτης, Ανδριώτης.

Πηγή: http://www.corfusports.gr/

No comments