Αρβανίτης: «Θα πάρουμε 1-2 ξένους, θα κρατήσουμε τον κορμό» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αρβανίτης: «Θα πάρουμε 1-2 ξένους, θα κρατήσουμε τον κορμό»

Ο Γιάννης Αρβανίτης από το 2005 βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ και μετρά δύο Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Ο προπονητής της Ένωσης που φέτος κατέκτησε το νταμπλ μίλησε στην «Ωρα των σπορ» για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς που θα έχει… άρωμα Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, τόνισε ότι θα αποκτηθούν 1-2 ξένοι με στόχο να κάνουν την διαφορά, ενώ θα μείνει ο κορμός της ομάδας.

Αναλυτικά:


«Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από μια συζήτηση που είχαμε με τον κ. Λαζόπουλο. Εξετάσαμε προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, γιατί μια συμμετοχή έχει πολλές απαιτήσεις όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και οργανωτικό. Σκεφτήκαμε τι είχαμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε. Θέλει αρκετό τρέξιμο αλλά αρχίζουμε σιγά -σιγά να «χτίζουμε στην Ευρώπη. Διότι σε αυτά τα μεγέθη δεν μπορείς να αγοράσεις μια πορεία στην Ευρώπη αλλά να προχωράς βήμα -βήμα», σχολίασε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε καταλάβει βέβαια ότι αν θέλουμε να έχουμε μια σταθερή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να κερδίσουμε και του χρόνου το πρωτάθλημα, οπότε ο σχεδιασμός μας κινείται και προς αυτή την κατεύθυνση.

«Να παραμείνει ο βασικός κορμός»

Το βασικό για να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει ένα βήμα παραπάνω τη νέα χρονιά είναι να συνεχίσει ουσιαστικά την δουλειά από το σημείο που σταμάτησε φέτος. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να διατηρήσει τον βασικό της κορμό και σε συνδυασμό με κάποιες προσεκτικές προσθήκες να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη τη νέα χρονιά. Αυτό σχολίασε και ο κ. Αρβανίτης τονίζοντας πως πρόθεση του είναι να παραμείνει η φετινή ομάδα: «Ευελπιστώ να μην έχουμε καινούργια ομάδα όπως έγινε φέτος. Το ρόστερ μας είναι πολύ καλό και με κάποιες προσθήκες που θα γίνουν θα επιδιώξουμε να περάσουμε στους ομίλους. Σίγουρα το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πρόκληση για κάθε αθλητή και εκεί θα δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε και σε αυτό το επίπεδο. Η δική μου διάθεση είναι να παραμείνει ο βασικός κορμός, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα πιέσουμε κάποιον να παραμείνει εφόσον δεν το επιθυμεί. Θεωρώ πάντως πως όλοι οι παίκτες μου θα ήθελαν να βρίσκονται στην ΑΕΚ και σε αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Θα αποκτηθούν ένας ή δυο ξένοι»

Τη φετινή χρονιά η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα στην Α1 που κατάφερε να κάνει πρωταθλητισμό, κατακτώντας μάλιστα και τους δυο εγχώριους τίτλους, έχοντας μόνο έλληνες παίκτες στο ρόστερ της. Αυτό αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για το «κιτρινόμαυρο» τμήμα ωστόσο οι απαιτήσεις της νέας χρονιάς, έχουν κάνει τους ανθρώπους της ομάδας να κοιτάξουν και την «ξένη» αγορά για την απόκτηση ενός ή δυο παικτών που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στο ρόστερ. Αυτό βέβαια σε συνδυασμό με το γεγονός πως θα παραμείνουν όλοι οι παίκτες που συνέβαλλαν στη φετινή πορεία της ΑΕΚ. Το παραπάνω γεγονός επιβεβαίωσε ο κ. Αρβανίτης τονίζοντας πως η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ή δυο καλών ξένων: «Όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσουμε στην απόκτηση ενός ή δυο ξένων παικτών, καθώς δεν υπάρχει ανάλογο στην ελληνική αγορά. Όλα αυτά τα κοιτάμε σταδιακά και σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός για να ξεκινήσουμε πλήρεις την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Πηγή: www.enwsi.gr

13 comments

Anonymous said...

Ξενο παρε μονο τον ΠΕΡΙΤΣ απο το Λουτρακι πριν παει στο Κιελο,άλλους δεν χρειάζεσαι.Εχεις τον Νεφελιμ!

Anonymous said...

Έλεισε και ο πέρρος, οπότε με έναν ξένο είμαστε κομπλέ

Anonymous said...

στο handball.gr παιζει μια ψηφοφορία για τον καλυτερο προπονητη.
Είναι δυνατόν να μην είναι ο Αρβανιτης?
Η ομάδα του πήρε ντάμπλ με σπάσιμο έδρας.
Σαν να λέμε ο Πεδουλάκης δεν θα είναι στο μπάσκετ ο κορυφαίος !

Anonymous said...

Ο Αρβανίτης προπονητικά δεν υπάρχει,μυρωδιάς και μάγκας με τα παπάρια άλλων!

Anonymous said...

πήρε ντάμπλ,λίγο τόχεις ?
Και πώς είναι για σένα ο καλός προπονητής ?

Anonymous said...

9.04 έλα πες μας ότι κάνεις πλάκα(γιατί γράμματα από ότι φαίνεται ξέρεις για να γράφεις εδώ ,άρα ξέρεις και να διαβάζεις)

Εδώ έχει βάλει σήμερα λυτούς και δεμένους να τον ψηφίσουν να τον βγάλουν πρώτο και μας λες ότι δεν τον έχει? Από την αρχή της ψηφοφορίας υπήρχαν τα ονόματα των προπονητών των 5 πρώτων ομάδων απλά ήταν στους τελευταίους μέχρι το πρωί

Anonymous said...

Άσχετο αλλά μιας και θίχτηκε το θέμα μπορεί να μας πει καποιος για ποιο λόγο επιτρέπει την ψήφο κάθε μέρα?

Οκ στα χαζοκάναλα στα σκουπιδοreality τους που βάζουν ψηφοφορίες το καταλαβαίνω να μπορεί κάποιος να ψηφίσει πολλές φορές γιατί θέλουν να βγάλουν λεφτά.

Εδώ τί εξυπηρετεί αυτό? να ανέβουν τα hits του site και να έχει καλύτερη κατάταξη στο alexa.com?
(για όσους δεν το γνωρίζουν είναι παγκόσμιος ιστότοπος που μετράει μεταξύ των άλλων την επισκεψιμότητα ενός site από τα hits που έχει και παγκοσμίως και ανά χώρα.Mια καλή θέση στη λίστα του είναι ότι τα oscar στους ηθοποιούς)

Anonymous said...

Για μένα ο καλύτερος προπονητής είναι ο Δημητρούλιας...Όπως είπε και αυτός έχασε τους τίτλους λόγο διαιτησίας...
Μπουαχαχα!!!

Anonymous said...

10:48 ακριβώς έτσι.

Anonymous said...

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά ο Αρβανίτης είναι αρκετός για μια ομάδα η οποία διεκδικεί τίτλο στο Ελληνικό πρωτάθλημα...
Το δυνατό του στοιχείο είναι η προπόνηση στην Άμυνα και αυτό φαίνεται διότι από τότε που απέκτησε υλικό η αμυνά του είναι σταθερά η καλύτερη του πρωταθλήματος...Επιθετικά δεν είναι καθόλου καλός συμφωνώ αλλά πες μου γιατί είναι μάγκας με τα παπάρια των άλλων, από πού προκύπτει κάτι τέτιο και τι σχέση έχει με την προπονητική του ποιότητα?
Επίσης πρωτού συνεχιστεί η παπαρολογία καλό θα ήταν να ρωτήσετε αυτούς που είχανε προπονητή τον Αρβανίτη αν είναι καλός ή όχι και να μην το παίζουν όλοι γνώστες τακτικής και τεχνικής...Όποιος θέλει μπορεί ακόμα να κάνει τα χαρτιά του για ΤΕΦΑ, προλαβαίνει!

Anonymous said...

Συμφωνώ γενικά μαζί σου αλλά δεν είχε σταθερά την καλύτερη άμυνα όπως λές αλλά μόλις την τρίτη καλύτερη με μεγαλη διαφορά από την πρώτη

http://www.handball.gr/andron/a1-andron-opap/vathmologia.html

Δεν μπορώ να ξέρω τί εννοούσε αυτός που το είπε ,ίσως εννοεί τις προσθήκες Μπαλωμένου Αλβανού?


Η γνώμη μου είναι πώς τους τίτλους τους κερδίζουν τεχνική ηγεσία και παίκτες μαζί(και πολλοί άλλο λόγοι αλλά στέκομαι στους 2 κυριότερους)

Δηλαδή πέρυσι που η αεκ απετυχε σε όλους τους στόχους της ο Αρβανίτης ήταν σκράπας και έκατσε το καλοκαίρι και τα έμαθε και πήρε νταμπλ?
'Η πέρυσι ο Δημητρούλιας ήξερε από handball αλλά φέτος ξαφνικά τα ξέχασε?

Τους τίτλους τους κερδίζουν όλοι μαζί(όπως και στις αποτυχίες έχουν μερίδιο όλοι),Κανένας προπονητής δεν κατάφερε να πάρει τίτλο χωρίς καλούς παίκτες και αντίστροφα ,χαλαρώστε λίγο μερικοί με τις οπαδικές παπαρολογίες σας

Και για να κλείσω καμία ομάδα και κανένας προπονητής δεν έχει υπογράψει ισόβιο συμβόλαιο πρωταθλητισμού σε κανένα άθλημα ,ειδικά στο handball (το λέω για μερικούς που ανακάλυψαν πρόσφατα το άθλημα-δείτε την τελευταία δεκαετία μόνο το πόσες διαφορετικές ομάδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα).Έτσι είναι ο αθλητισμός πέρυσι το πήρε ο Διομήδης ,φέτος η ΑΕΚ ,του χρόνου να είμαστε καλά θα δούμε κλπ

ΥΓ. Ας σταματήσουμε τις παρλαπίπες όταν κερδίζει η ομάδα μας να κάνουμε θεούς προπονητή και παίκτες και να θάβουμε τους αντιπάλους και όταν χάνει να αρχίζουμε τα Αρβανίτη παραιτήσου ,Υετίων παραιτήσου κλπ ,που βλέπαμε όλο το χρόνο και εδώ μέσα, όσοι ασχολούμαστε πιο συστηματικά

Anonymous said...

Ο 12.31 είμαι, έχεις δίκιο σε αυτά που λες απλά θα ήθελα να Με διορθώσω και να εξηγήσω ότι όταν λέω τη καλύτερη άμυνα εννοώ σε συνεργασία παικτών μεταξύ τους και σε λειτουργηκότητα,στατιστικά δεν ισχύει αυτό που λέω απλά κάποιος ο οποίος βλέπει handball καταλαβαίνει τις διαφορές...δεν ξέρω αν με 'πιάνεις'...βέβαια τα στατιστικά είναι στατιστικά και αδιαμφισβήτητα Δούκας και Διομήδης είναι άξια στις θέσεις 1 κ 2...Επίσης να επισυμάνω και γω αυτό που είπες που είναι και το πιο σωστό απόλα τους τίτλους τους κερδίζει το σύνολο!

Anonymous said...

κοιταξτε φέρτε καποιον χορηγο ,φτιάξτε κανένα καθαρά χαντμπωλικο γήπεδο , και μετά θα βλέπουμε και ομάδες μας να συμμετεχουν σε ομίλους champions league, ΄τωρα είμαστε φτωχοί συγγενεις του αθλήματος , και βόσκουμε κατσίκια ,