ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ


Έγινε η κλήρωση των ομίλων του EURO 2014 με τον 1ο από το 2ου γκρουπ της 1ης προκριματικής φάσης να μπαίνει στον όμιλο με Ισπανία, ΠΓΔΜ και Πορτογαλία.
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Κοπεγχάγη η κλήρωση των προκριματικών ομίλων του EURO 2014 που θα διεξαχθεί στην Δανία. Η Εθνική Ανδρών σε περίπτωση που προκριθεί από την 1η προκριματική φάση, όπου έχει αντιπάλους τις Ελβετία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, θα βρεθεί στο 1ο γκρουπ μαζί με την Ισπανία, την ΠΓΔΜ και την Πορτογαλία. Οι δύο πρώτες ομάδες των γκρουπ και η 3η καλύτερη όλων (15 ομάδες) μετά από μία μακρά διαδικασία (εντός, εκτός έδρας) προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση του θεσμού.
Από κει και πέρα υπάρχουν και δύο θέσεις που τις παίρνουν οι δύο καλύτεροι δεύτεροι των ομίλων, που από τον όμιλο της Εθνικής είναι δύσκολο να προκύψουν καθώς οι άλλοι είναι πιο βατοί. Αν η Ελλάδα προκριθεί ως καλύτερη δεύτερη πάντως θα παίξει με Γερμανία, Τσεχία, Μαυροβούνιο, που
επίσης είναι ένας θεωρητικά καλός όμιλος. Αν η Ελλάδα πάρει την πρόκριση ως 2η καλύτερη δεύτερη θα βρεθεί στον όμιλο με Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβακία που είναι από τους δυσκολότερους.
Η Ισπανία είναι μια υπερδύναμη του αθλήματος, η οποία διεκδικεί μετάλλιο σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, η ΠΓΔΜ έχει παράδοση στο άθλημα και το μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου χάντμπολ Κίριλ Λαζάροφ, που αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Πορτογαλία είναι μια ομάδα με ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ένας όμιλος που εφόσον βρεθεί η Εθνική θα έχει πιθανότητες, αλλά σίγουρα πρώτο μέλημα είναι η πρόκριση από το δύσκολο γκρουπ της 1ης προκριματικής φάσης τον Ιούνιο.

Αναλυτικά η κλήρωση:
1ος όμιλος
Ισπανία
ΠΓΔΜ
Πορτογαλία
1ος, β΄ ομίλου προ-προκριματικών

2ος όμιλος
Γερμανία
Τσεχία
Μαυροβούνιο
1ος καλύτερος 2ος προ-προκριματικών

3ος όμιλος
Γαλλία
Νορβηγία
Λιθουανία
1ος, δ’ ομίλου προ-προκριματικών

4ος  όμιλος
Κροατία
Ουγγαρία
Σλοβακία
2ος καλύτερος 2ος προ-προκριματικών

5ος όμιλος
Πολωνία
Σουηδία
Ολλανδία
1ος, α’ ομίλου προ-προκριματικών

6ος όμιλος
Ισλανδία
Σλοβενία
Λευκορωσία
1ος, γ’ ομίλου προ-προκριματικών

7ος όμιλος
Σερβία
Αυστρία
Ρωσία
Βοσνία

No comments