Με την Ελβετική Kriens ο Διομήδης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με την Ελβετική Kriens ο Διομήδης


Οι Ελβετοί στον δρόμο των «Λύκων» για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ- Η «ακτινογραφία» της Κριένς
Την Ελβετική Κριένς θα βρει στον δρόμο του ο Διομήδης Άργους στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ Ανδρών, όπως ανέδειξε η κληρωτίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Μπορεί ο αντίπαλος να μην ήταν ο επιθυμητός για τους «Λύκους», αλλά το ευχάριστο είναι πως αυτή τη φορά θα έχουν τον επαναληπτικό στην έδρα τους. Το πρώτο ματς θα γίνει στην Λουκέρνη στις 17 ή 18 Μαρτίου και το δεύτερο στις 24 ή 25 Μαρτίου σε έδρα (Νέα Κίο, Αγία Τριάδα ή Λουτράκι) που θα αποφασίσει η διοίκηση του Διομήδη. «Είναι μια αμιγώς επαγγελματική ομάδα, που προέρχεται από ένα δυνατό πρωτάθλημα. Έχει ξένους ποιότητας. Πρέπει να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης και στα δύο ματς αν θέλουμε να έχουμε τύχη. Αν μπορέσουμε να σταθούμε καλά εκτός έδρας όλα μπορούν να
συμβούν εδώ που φτάσαμε. Σίγουρα δεν είναι η κλήρωση που θα θέλαμε, δεν είναι όμως και μεγαθήριο. Θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες πρόκρισης», σχολίασε ο τεχνικός του Διομήδη Άργους Δημήτρης Δημητρούλιας.

Πρωτάρα στα Κύπελλα Ευρώπης
Η Κριένς είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1966. Από το 1978 όταν και ανέβηκε για πρώτη φορά στην 1η κατηγορία, βρίσκεται συνεχώς μεταξύ Α’ και Β’ Εθνικής. Την περίοδο 2006/2007 επέστρεψε ξανά στην 1η κατηγορία. Το 2009 συγχωνεύτηκε με την ομάδα της Λουκέρνης και δημιούργησε ένα ισχυρό αγωνιστικό και οικονομικό σύνολο. Πέρσι κατάκτησε την 3η θέση στο Ελβετικό πρωτάθλημα που είναι η καλύτερη της ιστορίας της και εξασφάλισε για πρώτη φορά Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Προπονητής του συλλόγου είναι ο 63χρονος  Δανός Τόρμπεν Γουίντχερ, ο οποίος την πενταετία 2000-2005 διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά απολύθηκε από τους «Ρόλιγκανς» μετά το Παγκόσμιο της Τυνησίας, όταν η ομάδα κατέλαβε την απογοητευτική 13η θέση.
Έχει στις τάξεις της πέντε ξένους αθλητές, καλού επιπέδου. Δύο Σέρβους, τον 26χρονο πίβοτ (1,97 μ.) Μπελιάνσκι και τον 32χρονο δεξιό εξτρέμ Στάνκοβιτς. Δύο Σουηδους, τον πανύψηλο (2,00 μ.) 26χρονο αριστερό ίντερ Μπάβερουντ και τον νεαρό (21 ετών, 1,94 μ.) πλέι μέικερ Χέντιν και τον 30χρονο Εσθονό τερματοφύλακα Αλεξέγιεφ.
Στο πρωτάθλημα της χώρας της είναι στην 4η θέση μετά από 20 αγώνες με 25 βαθμούς. Η Καντέτεν Σαφχάουζεν είναι στην κορυφή με 38, η Βάκερ Τουν -που βρίσκεται και αυτή στους «8» του Τσάλεντζ Καπ- έχει 30 στην 2η θέση, ενώ στην 3η είναι η Βίντετουρ με 29 βαθμούς.
Στους προηγούμενους γύρους του Τσάλεντζ Καπ απέκλεισε την Πορτογαλική Αγκούας Σάντας και την Κροάτικη Σίτσια. Με τους Πορτογάλους κατάφερε και έκανε μεγάλη ανατροπή, αφού στο πρώτο ματς είχε χάσει 29-22 και στον επαναληπτικό τους συνέτριψε με 24-14! Κόντρα στην Σίτσια είχε εύκολο έργο κερδίζοντας δύο φορές, στην Κροατία με 30-28 και στην Ελβετία με 34-19.

Τα ζευγάρια των «8»
Βάκερ Τουν (Ελβετία)- Μπόζεν (Ιταλία)
Κριένς (Ελβετία)- Διομήδης Άργους (Ελλάδα)
Σουτσεάβα (Ρουμανία)- Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)
Μάριμπορ (Σλοβενία)- Μακάμπι (Ισραήλ)

1 comment

Anonymous said...

ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!!
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΜΗΔΗ Κ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΝΤ ΜΠΩΛ,ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΓΑΛΟ,ΩΡΑΙΟ Κ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΝΩΡΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Κ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Κ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...