ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ 27/4 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ 27/4

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 24 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση και των προκριματικών αγώνων στην Αμερικάνικη Ήπειρο οριστικοποιήθηκαν και οι πέντε 5 υπολειπόμενες χώρες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Νέων τον Ιούλιο του 2011 στη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά οι χώρες είναι:
1.Αργεντινή, 2.Βραζιλία, 3.Καναδάς, 4.Χιλή, 5.Ουρουγουαη
Στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδος εντάσσεται η Αργεντινή και η Ουρουγουάη έτσι όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη στις 16/4/2011.
Κατόπιν τούτου οι 4 όμιλοι διαμορφώνονται ως εξής:
Α΄ όμιλος: Σλοβενία, Γαλλία, Σερβία, Τυνησία, Χιλή, Νορβηγία.
Β όμιλος: Δανία, Αργεντινή, Ελλάδα, Κατάρ, Αλγερία, Ουρουγουάη
Γ΄ όμιλος: Αίγυπτος, Γερμανία, Βραζιλία, Ρωσία, Ν. Κορέα, Μπενίν.
Δ΄ όμιλος: Πορτογαλία, Σουηδία, Ισπανία, Καναδάς, Ουγγαρία, Ιράν.
Το πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας των Νέων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 17-31/7/2011 έχει ως εξής:
Προκριματικά
1η αγωνιστική: Ελλάδα-Αλγερία
2η αγωνιστική: Ουρουγουάη- Ελλάδα
3η αγωνιστική: Αργεντινή -Ελλάδα
4η αγωνιστική: Ελλάδα-Δανία
5η αγωνιστική: Ελλάδα-Κατάρ

Ο Ομοσπονδιακός της Εθνικής Νέων Κώστας Τσαβδαρίδης μετά και την ανακοίνωση των αντιπάλων από την Αμερικανική ήπειρο, σχετικά σχολιάζει:

«Η Αργεντινή έχει μια μεγάλη πρόοδο τον τελευταίο καιρό τόσο στους Νέους όσο και στην ομάδα των Ανδρών έτσι όπως προέκυψε και στο τελευταίο Παγκόσμιο. Η Ουρουγουάη είναι γεγονός πως είναι ασθενέστερη. Βέβαια όλα αυτά, ο εύκολος και ο δύσκολος αντίπαλος, είναι στα χαρτιά, είναι κάτι σχετικό, αυτό αποδεικνύεται στα 60 λεπτά του παιχνιδιού μέσα στο γήπεδο και από την κατάσταση στην οποία θα είναι τότε οι ομάδες.

Σ΄ ένα παγκόσμιο πρέπει οι αθλητές να είναι σωματικά και ψυχικά καλά και να κάνουν μεγάλες νίκες με καλούς αντιπάλους. Πηγαίνοντας με την λογική να κερδίσεις τους θεωρητικά αδύναμους δεν προχωράς, δεν πας πιο μακριά. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε στον χρόνο που μας μένει όσο το γίνεται καλύτερα ώστε να βρεθούμε σε καλή κατάσταση και να φέρουμε καλά αποτελέσματα»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ 1 Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ PLAY OFF ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Από την ΕΤ1 θα μεταδοθούν απευθείας ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ των Ανδρών, καθώς και όλα τα παιχνίδια της Β΄ φάσης του Πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών (play off).

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Α΄ (w19) –ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μία νίκη και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός για την Εθνική ομάδα νεανίδων, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της για τον προκριματικό όμιλο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, που έγινε στην πόλη Ντζιερζονόβ της Πολωνίας.

Η εθνική ομάδα κατετάγη τρίτη στον όμιλό της πάνω από το Ισραήλ ενώ πρώτη και δεύτερη αναδείχθηκαν η Κροατία και η Πολωνία, οι οποίες πέρασαν και στην επόμενη φάση.
Μ. Πέμπτη 21/4/2011
Ελλάδα-Ισραήλ 29-22
Παρασκευαϊδου, Χατζηπαρασίδου 5, Γκέργκινα, Χρονοπούλου 4, Κοντοστεργίου 5, Παπαδοπούλου 4, Τσακάλου 3, Τσομπανίδου, Μασμανίδου 1, Ξανθοπούλου, Ιωαννίδου, Πουγαρίδου, Βαφειάδου 7, Κοτσαμπουϊκίδου.

Μ. Παρασκευή 22/4/2011
Ελλάδα-Κροατία 26-38
Παρασκευαϊδου, Χατζηπαρασίδου 1, Πουγαρίδου, Παπαδοπούλου, Γκέργκινα, Χρονοπούλου 7, Ιωαννίδου, Κοντοστεργίου 2, Κοτσαμπουϊκίδου, Μασμανίδου 1, Τσακάλου 11, Τσοπανίδου 2, Βαφειάδου 2, Ξανθοπούλου.

Μ. Σάββατο 23/4/2011
Ελλάδα-Πολωνία 22-39
Παρασκευαϊδου, Χατζηπαρασίδου 3, Πουγανίδου, Παπαδοπούλου 4, Γκέργκινα, Χρονοπούλου 2, Ιωαννίδου, Κοντοστεργίου, Κοτσαμπουϊκίδου, Μασμανίδου, Τσακάλου 8, Τσομπανίδου, Βαφειάδου 4, Ξανθοπούλου 1.

No comments