ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΤΕΡΜΟΝΑ

Δυο καινοτομίες θα έχει το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτητών που θα διοργανωθεί στο αθλητικό κέντρο «ΑΤΕΡΜΩΝ» στον Άγιο Παντελεήμονα Κιλκίς 11-13  Σεπτεμβρίου. Η πρώτη καινοτομία είναι πως θα δώσουν ξεχωριστά οι διαιτητές και χωριστά οι παρατηρητές τα γραπτά τεστ, ενώ μέχρι πέρυσι τα έδιναν ταυτόχρονα. Η δεύτερη καινοτομία είναι πως την ευθύνη για τα αγωνιστικά τεστ δεν θα την έχουν οι κριτές στίβου, αλλά οι Γιώργος Μπεμπέτσος, Γιάννης Μεϊμαρίδης και Στεπάν Παρτεμιάν, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη για το τεστ Κούπερ (12 λεπτά τα 2.400μ). Στην έναρξη του σεμιναρίου στο οποίο θα διδάξει ο Ελβετός καθηγητής διαιτησίας Φέλιξ Ρατζ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔ ΟΧΕ Θανάσης Νικολίτσας θα μιλήσει με αυστηρή γλώσσα προς τους διαιτητές. Θα ζητήσει συνεχή βελτίωση και θα επιμείνει στο να περνούν απαρατήρητοι οι διαιτητές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Θα ζητήσει  επίσης αντικειμενικότητα και πιστή τήρηση του πνεύματος και τους γράμματος των κανονισμών. Ακόμα θα ζητήσει να προσεχθεί ακόμα περισσότερη η φυσική κατάσταση των διαιτητών. Από τον Μάϊο έχει μοιραστεί στους τοπικούς συνδέσμους διαιτητών ένα cd,  το οποίο περιλαμβάνει όλες τις οδηγίες για την σύνταξη του φύλλου αγώνος καθώς και τη σύνταξη των εκθέσεων, οι οποίες είχαν συμπεριληφθεί στο ενημερωτικό έντυπο που είχε εκδώσει ο Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΟΧΕ Θανάσης Νικολίτσας, με όλες τις σχετικές προσθήκες.

ΔΑΝΗΛΟΣ: «ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ»
Ο Τάσος Δανήλος από τους πρωτεργάτες του αθλήματος και σήμερα υπεύθυνος των τμημάτων υποδομών του Ιωνικού για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του  Τσάμπιονς Λιγκ τόνισε: «Μπράβο στον ΠΑΟΚ. Η επιτυχία αυτή αποτελεί διάκριση για το άθλημα. Η  επιτυχία θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη εάν υπήρχε ψυχραιμία στα τελευταία δευτερόλεπτα και πέρναγε η ομάδα με νίκη και όχι με ισοπαλία χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει την αξία της επιτυχίας. Ερωτηματικό είναι το εάν θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κερδίσει τους αντιπάλους τους εντός έδρας. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εύχομαι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την Εθνική ομάδα ο ίδιος προσθέτει : «Εάν η Εθνική ομάδα είναι ατόφια τότε μπορεί και να ξεπεράσει τα εμπόδιο  της Ιταλίας και του Μαυροβουνίου και να προκριθεί στα πλέϋ οφ . Οι ομοσπονδιακοί προπονητές προσπαθούν για το καλύτερο».
Για το πρωτάθλημα της Α1 ο Τάσος Δανήλος τονίζει: «Ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί. Το ίδιο έχει ενισχυθεί και η ΑΕΚ, τα Βριλήσσια έχουν πάρει δυο ξένους. Ο Πανελλήνιος είναι σημαντικό ότι πήρε το Σαμαρά. Ο Αερωπός και ο Ζαφειράκης θα κάνουν τη δική τους προσπάθεια και ο ΑΣΕ Δούκα παρά το πρόβλημα με τον Κοτελιδα θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Το πρωτάθλημα πιστεύω θα είναι πιο θεαματικό και πιο ανταγωνιστικό».
Για τον Ιωνικό ο Τάσος Δανήλος τόνισε: «Ο Ιωνικός έχει ενισχυθεί . Υπάρχει ένα πάθος για την άνοδο. Πιστεύω πως είναι εφικτή η επάνοδος στην Α1. Αν αυτό γίνει πιστεύω ότι δεν θα ξαναπέσει ο Ιωνικός. Στο πρωτάθλημα της Α2 πρωταγωνιστές θα είναι ο Φοίβος Συκεών, η ΧΑΝΘ και οι Σέρρες από τη η Μακεδονία και από το νότο ο Ιωνικός. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει το Κορωπί. Ο Παναγιώτης Μεσσήνης ως προπονητής κάνει πολύ συστηματική δουλειά. Από το δίδυμο της διοίκησης Άγγελος Κανόνης- Δημήτρης Πονηρός όπου υπάρχει καλή συνεργασία, τρέχει περισσότερο ο πρώτος διότι έχει πολλές υποχρεώσεις ο δεύτερος, ο οποίος όμως έχει ενδιαφέρον για το τμήμα. Στα τμήματα υποδομής γίνεται σοβαρή δουλειά. Θα κινηθούμε στα δημοτικά σχολεία με τουρνουά για να συγκεντρώσουμε το καινούργιο έμψυχο υλικό για τον Ιωνικό. Η ομάδα έχει πάντα τη θερμή υποστήριξη και από την πλευρά του Προέδρου Απόστολου Κόντου».
Για το θέμα της αθλητικής δικαιοσύνης ο ίδιος συμπληρώνει: «Χρειαζόμαστε ο αθλητικός δικαστής να μπει περισσότερο στο πετσί του αθλήματος , ενός αθλήματος με επαφή σώμα με σώμα. Δεν θέλουμε ασυλία. Αλλά κάποιες φορές οι ποινές είναι αβάστακτες και στον οικονομικό και στον πειθαρχικό τομέα. Πρέπει να δουν το άθλημα με άλλο μάτι. Τέλος θέλω να διαμαρτυρηθώ για το ότι το χάντμπολ αποκλείστηκε από το αθλητικό σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας, παρά το γεγονός ότι η Ν. Φιλαδέλφεια αποτελεί κυψέλη για το ελληνικό χάντμπολ. Έκπληξη ένοιωσα πως αντί για το χάντμπολ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στο αθλητικό σχολείο θα μπει η ποδηλασία, η οποία δεν έχει κανένα παρελθόν στη Ν. Φιλαδέλφεια».

4 comments

Anonymous said...

Ωραιες δηλωσεις κανεις Δανηλο.Λες για ολες τις ομαδες εκτος απο τον Φιλιππο που τοσα χρονια εισασταν αντιπαλοι και διεκδηκουσατε μαζι τα πρωταθληματα.Τετοιο κομπλεξ που βγαζετε κατα του Φιλιππου ειναι απιστευτο.Καθηστε τωρα εκει στην Α2 να δειτε πως ειναι και αφηστε τον βασιλια του αθληματος να ειναι η μονη ομαδα που ειναι συνεχεια στην Α εθνικη με τους πιο πολλους τιτλους με τις Ευρωπαικες διακρισεις και φετος θα ειναι και παλι πρωταθλητης.Εσεις του Ιονικου αμφιβαλω αν θα παρετε πρωταθλημα ακομα και στην Α2.

Anonymous said...

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΒΓΗΚΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ κ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΒΡΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΟ κ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΙΑ,ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΤΗΤΕΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ??????? ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Α1 ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΒΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΠΗ.ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.

Anonymous said...

αι παρατα μας ρε τασο τοσα χρονια τα ιδια κ τα ιδια λες.

Anonymous said...

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ .ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ .ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΜΕΛΟΙΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ?