ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ: «ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»
Ο προπονητής της ομάδας γυναικών του Άρη Θεσσαλονίκης Βασίλης Σκανδάλης σχετικά με την προετοιμασία της ομάδας του δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο τέλος της προετοιμασίας. Ακόμα τρέχουμε. Έχουμε επικεντρωθεί στο τρέξιμο στα βάρη και στην προπόνηση στο γήπεδο. Στον Άρη έχουμε προχωρήσει σε άλλο σκεπτικό θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις μικρότερες σε ηλικία αθλήτριες και κάποιες που έχουμε πάρει από άλλες ομάδες. Φιλοδοξούμε να φτιάξουμε μια ομάδα αμιγώς ελληνική. Τώρα έχουμε μια ξένη παίκτρια την Ντανιέλα Ντεμπελιάσκι. Με ορίζοντα 2-3 χρόνων πιστεύουμε πως θα οργανώσουμε μια ομάδα ιδιαίτερα ανταγωνιστική και δυνατή. Μετέχουμε στο τουρνουά της Αναγέννησης Βύρωνα. Είναι μια εξαιρετική αγωνιστική ευκαιρία και συγχαίρουμε την Αναγέννησης και για την πρωτοβουλία της και για την πρόσκληση που μας έκανε. Εκτιμώ πως το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών θα είναι πιο ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον. Η Πάτρα είναι μεγάλη δύναμη. Η Άρτα έχει ενισχυθεί όπως και η Νέα Ιωνία. Η Αναγέννηση Βύρωνα έχει «φουλάρει τις μηχανές». Θετικό είναι το γεγονός του ανοίγματος της δημόσιας τηλεόρασης στο γυναικείο χάντμπολ με την κάλυψη του τελικού του πρωταθλήματος και του τελικού του F4. Μένει οι ομάδες να φτάσουν να δίνουν αγώνες πιο ελκυστικούς για να μπορέσουμε αργότερα να καλέσουμε την τηλεόραση να μας μεταδώσει περισσότερους αγώνες»

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ»
«Για την Εθνική ομάδα πιστεύω πως γίνεται δουλειά σε άλλη βάση . κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εμπειρία και τις γνώσεις του Βελιμίρ Πένιοβιτς. Δεν μπορούμε όμως να τα περιμένουμε όλα από τον ομοσπονδιακό προπονητή . Πρέπει να αλλάξει η αντίληψη από τους συλλόγους, από τους προπονητές και από τις ίδιες τις αθλήτριες και να έχουμε καλύτερο έμψυχο υλικό και πιο καλά προετοιμασμένο για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του ακόμα καλύτερα ο ομοσπονδιακός προπονητής. Πιστεύω δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ της προπόνησης ανδρών και γυναικών. Οι αθλήτριες μπορούν να εστιάσουν σε πράγματα που εμείς οι προπονητές δεν  έχουμε σκεφτεί. Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Κώστα Μίσα , ο οποίος πέτυχε διπλό άθλο στο μπάσκετ και με ομάδα νέων και με ομάδα γυναικών. Αποδείχτηκε άξιος και διαπιστώνεται πως και στις γυναίκες μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά . Αν ξαναγυρίσω στην προπόνηση των ανδρών σε καμία περίπτωση δεν θα πω «γλίτωσα από τις γυναίκες». Η εργασία σε ομάδα γυναικών δεν είναι κάτεργο. Αν αλλάξουμε νοοτροπία μπορούμε να πετύχουμε πολλά.Επίσης είμαι αντίθετος και με το να μπουν όλες οι διεθνείς αθλήτριες σε μια ομάδα. Αυτό είναι υδροκεφαλισμός και σε μια τέτοια περίπτωση θα φυτοζωούν όλες οι άλλες ομάδες. Στις γυναίκες είναι πολύ δύσκολο να βγει ένα όνομα ανάλογο του Αλβανού και του Καρυπίδη, λόγω της δεδομένης κοινωνικής λειτουργίας, δεν είναι όμως ακατόρθωτο. Εάν δεν υποτιμούμε τον κλάδο του χάντμπολ γυναικών, θα μπορέσουμε να πετύχουμε. Παράδειγμα η Τουρκία που το 1998 πήρε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο σχολικό και έκτοτε έχει επενδύσει στο χάντμπολ γυναικών έχοντας πετύχει σημαντικά πράγματα.»

«ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ»
Όσον αφορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 ο ίδιος συμπληρώνει: «Η εθνική ομάδα Νέων έχει να επιδείξει ένα  πολύ καλό έμψυχο υλικό που υπερτερεί σε πολλούς τομείς αλλά χρειάζεται σκληρή δουλειά για να φτάσουμε μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα . Όσον αφορά για τον κόσμο έχω να πω πως το 1991 δεν ήξερε κανένας πως γίνεται το Παγκόσμιο Νέων στο Φάληρο. Το 2000 είχε γίνει μια καλύτερη προβολή για το πανευρωπαϊκό στην Ηλιούπολη. Πιστεύω  η Ομοσπονδία θα ποντάρει στη δυνατή προβολή ώστε να έρθουν και αυτοί που δεν αποτελούν το παραδοσιακό κοινό του χάντμπολ. Τα παιδιά της εθνικής νέων δεν πρέπει ούτε να τα υποτιμήσουμε ούτε να τα υπερτιμήσουμε. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τα στηρίξουμε. Σε όλες τις προετοιμασίες υπάρχουν τα συν και τα πλην και πρέπει από τώρα να ετοιμάζουμε και τους γεννηθέντες του ΄92 γιατί και εκεί υπάρχουν ταλέντα και είναι αυτοί που θα ακολουθήσουν. Το παγκόσμιο του 2011 είναι ευκαιρία όχι μόνο για την Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη την Ελλάδα ώστε να εδραιωθεί το άθλημα στις καρδιές των φιλάθλων».

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ 4-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Τουρνουά  θα πραγματοποιηθεί στο Άργος το τριήμερο 4-5-6 Σεπτεμβρίου ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών για την νέα αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Το τουρνουά θα διοργανώσει ο Διομήδης Άργους, ενώ θα συμμετέχουν ο Φίλιππος Βέροιας, ο ΑΣΕ Δούκα και ο Αερωπός Έδεσσας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ
Συνεχίζεται στο Βύρωνα το επίσημο τριήμερο τουρνουά προετοιμασίας της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων : Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΥΡΩΝΑ, Ο.Φ.Ν.Ι. , ΑΡΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, που διοργανώνει το Δ.Σ του Α.Σ.. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
Οι αγώνες διεξάγονται στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο Βύρωνα υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ  29 / 08 / 2009
18.00 – 19.30  :  Ο.Φ.Ν.Ι. – ΑΡΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
20.00 – 21.30  :  Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΥΡΩΝΑ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ  30 / 08 / 2009
16.00 – 17.30  :  Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΥΡΩΝΑ – ΑΡΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
18.00 – 19.30  :  Ο.Φ.Ν.Ι. – ΠΟΣΕΙΔΩΝ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

No comments