Διαστημικός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διαστημικός



Ο Σάββας Καρυπίδης πήρε τον τίτλο του πρώτου σκορερ στην «μέκκα» του χάντμπολ την Μπουντεσλίγκα

Μια από τις μεγαλύτερες ατομικές επιτυχίες, που όμως αντανακλά και στο ελληνικό χάντμπολ είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης του πίνακα των σκόρερ από τον Σάββα Καρυπίδη. Ο αρχηγός της Εθνικής ανδρών έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος έλληνας που παίρνει τον συγκεκριμένο τίτλο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, την γερμανική Μπουντεσλίγκα. Ο 29χρονος δεξιός εξτρέμ ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν στην κορυφή, μαγεύοντας με την απόδοση του και κατάφερε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα και μάλιστα στο τέλος με σχετική ευκολία, αφού η τελική διαφορά με τον αντίπαλο του τον Λαρς Κρίστιανσεν έφτασε τα 18 γκολ! Ο Κατερινιώτης άσσος πέτυχε χθες άλλα 7 γκολ –στην ήττα της Μέλσουνγκεν με 40-33 από την Φούχσε- στην 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, φτάνοντας τα 282 στο σύνολο (μόλις 8 γκολ μακριά από το ρεκόρ επίτευξης τερμάτων, που κατέχει από παλιά ο Δανός), ενώ ο παίκτης της Φλένσμπουργκ σημείωσε 4 και ολοκλήρωσε στα 256. «Ηξερα ότι τα 14 γκολ ήταν μια ασφάλεια, αλλά η αγωνία υπήρχε μέσα μου. Εννοείται πως είναι η καλύτερη σεζόν της ζωής μου. Ούτε στα όνειρα μου, δεν περίμενα οια διάκριση, αλλά τώρα που τα κατάφερα, χαλάλι όλοι οι κόποι που έκανα όλα αυτά τα χρόνια», σχολίασε συγκινημένος λίγο μετά το ματς ο Καρυπίδης.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ (τρεις πρώτοι)
Ονομα           Καθαρά γκολ          Πέναλτι (ποσοστό) Μ.Ο.
1.     Σαββας Καρυπίδης           282     166     116/149       (78%) 8.3     
2.     Λαρς Κρίστιανσεν             256     143     113/137       (82%)      7.8
3.     Μάμιρ Ιλιτς  233     172     61/79 (77%)               7.1


O ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ALL STAR GAME TΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Εγραψε ξανά ιστορία

Μια από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ αποτέλεσε η παρουσία του Σάββα Καρυπίδη στη μεγάλη γιορτή του γερμανικού all star game. O 29χρονος δεξιός εξτρέμ, που έγινε ο πρώτος έλληνας που παίρνει μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση, όχι μόνο πέτυχε 3 τέρματα, αλλά η ομάδα του (ξένοι επίλεκτοι) νίκησε 38-35 τους Γερμανούς επίλεκτους σε ένα ματς που έγινε μπροστά σε 8.000 κόσμο στο Μαξ Σμέλινγκ αρίνα του Βερολίνου.

ΞΕΝΟΙ 38 (17)
ΓΕΡΜΑΝΟΙ 35 (19)
ΞΕΝΟΙ (Ρολφ Μπρακ): Νιεμέγερ 6, Οπρέα 4, Καρλέν 2, Ιλιτς 5, Κρίστιανσεν 3, Βράνιες, Λίντμπεργκ 2, Μίχελ 1, Καρυπίδης 3, Γιάτσκα 2, Σμετς 1, Ζουστ 3, Μπρακ 2, Βιλσίνσκι.
ΓΕΡΜΑΝΟΙ (Χάινερ Μπράντ): Μπίτερ, Κνίρ 2, Γκένσάιμερ 5, Κλάιν 4, Μίλερ 2, Στρόμπελ 2, Πράις 3, Γουέινχολντ 2, Λίχτλάιν, Σπατς 4, Γκροέτσκι, Σόνε 2, Κάουφμαν 6, Χάβ 3.

4 comments

Anonymous said...

λοιπον παιδια επειδη η στιγμη αυτη ηταν και θα ειναι η πιο ιστορικη για το ελληνικο χαντμπολ σε ατομικο επιπεδο....μετα και την κουπα του αλβανου...θα σας πω οτι μαζι με τον σαββα ηταν και καμια δεκαρια φίλοι του έλληνες..Ο ΑΒΡΑΑΜ ΣΥΜΕΛΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/6 ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ο ΣΟΥΓΓΑΡΑΣ, Ο ΗΛΙΑΣ Ο ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ, Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, Ο ΣΠΥΡΟΣ Ο ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ , Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ...Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟΥ!!!!!ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!!!Η ΕΡΤ, ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΛΑΜΨΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!

Anonymous said...

συγχαρηρηρια στον αλεξη και στον σαββα ειναι σιγουρα η μεγαλυτερες διακρισεις,αν θυμαμαι καλα εχει παιξει και ενας ακομα αθλητης μας all star game στο ισπανικο πρωταθλημα ο χαλκιδης ο γιωργος,συγχαρητηρια στα παιδια μας κανουν πολυ υπερηφανους.

Anonymous said...

Μπραβο Σαββα εισαι τεραστιος!!!!

Anonymous said...

φοβερη επιτυχια η πρωτια στο καλυτερο πρωταθλημα του σκοσμου...σαββα εισαι γεννημενος σκορερ.