ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

MVP ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Β΄ ΦΑΣΗΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

MVP της πρώτης αγωνιστικής της Β΄ Φάσης του Α1 Ανδρών αναδείχθηκε ο διεθνής παίκτης του Διομήδη Άργους, Ανδρέας Τρουπής, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή αυτή αλλά σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα του Διομήδη με τον Πανελλήνιο δεν είναι μόνο δική μου δουλειά .Ήταν ομαδική προσπάθεια η οποία αντανακλάται στο πρόσωπο όλων των παικτών. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα καθ όλη την διάρκεια του αγώνα, στην προσπάθεια που κάναμε για τον τίτλο. Η ομάδα έχει ομοιογένεια δεν υπάρχει βεντετισμός. Δεν αγωνίζεται κανείς μόνο για τον εαυτό του. Όσον αφορά τη διοίκηση του συλλόγου πολλοί θα την ζήλευαν. Η βάση της επιτυχίας είναι αυτή η διοίκηση . Στην καριέρα μου δυο δυνατές διοικήσεις έχω γνωρίσει του Αθηναϊκού και  του Διομήδη. Όσο για τον προπονητή μας η συμβολή του Χ. Γεροδήμου είναι σημαντική, στη σύνθεση ομάδα- διοίκηση –προπονητής, ο προπονητής μας έχει ξεχωριστό ρόλο».

ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ: «ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΤΑ-ΠΑΤΡΑ»
Η διεθνής παίκτρια της Ορμής Λουξ Πατρών που κατέκτησε Κύπελλο και Πρωτάθλημα για το 2008-2009 , Ελένη Ποιμενίδου, λέει: «Μέσα στο πούλμαν που μας μετέφερε από την Άρτα δεν κάθισε καμία παίκτρια στη θέση της. Γιορτάζοντας δεν καταλάβαμε καν πότε φτάσαμε στην Πάτρα. Το κλίμα στον αγώνα ήταν πολύ καλό. Στο τέλος μας χειροκρότησαν όλοι οι φίλαθλοι. Στον αγώνα αυτό δώσαμε μεγάλη προσοχή στην άμυνα ώστε οι αντίπαλες παίκτριες να μην έχουν λύσεις να μας αντιμετωπίσουν. Η Ορμή έχει κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα. Όλες οι παίκτριες δουλεύουμε σκληρά. Στην Πάτρα μας τίμησε με μετάλλια ο Δήμος μόλις φτάσαμε εκεί, κάτω από βροχή πυροτεχνημάτων. Η συμβολή της διοίκησης είναι πολύ μεγάλη. Η διοίκηση επιθυμεί να ενισχύσει την ομάδα ακόμα περισσότερο προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη. Στην προσπάθειά μας συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό και ο προπονητής μας Ζλάτκο Πετρονίγιεβιτς, ο οποίος με την εμπειρία του μας έδωσε τα εφόδια να πετύχουμε το νταμπλ. Για το νέο πρωτάθλημα εύχομαι παρά την οικονομική κρίση οι ομάδες να δημιουργήσουν δυνατά συγκροτήματα και να μην κρίνεται ο τίτλος μεταξύ 2-3 ομάδων. Επιθυμούμε να υπάρχουν κόντρες στα παιχνίδια και να γίνει πιο ελκυστικό το πρωτάθλημα. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει κοντά μας και μέσα από το πρωτάθλημα να βγουν μονάδες που θα στηρίξουν και θα βοηθήσουν την Εθνική μας ομάδα. Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών πρέπει κάποια στιγμή να φροντίσουμε όλοι, ώστε να μην είναι υποδεέστερο του  πρωταθλήματος των ανδρών»

ΚΟΓΚΑΣ: «ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"
Ο διευθυντής της Ορμής Ανδρέας Κόγκας δήλωσε: «Φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά από τότε που ιδρύθηκε η Ορμή. Κυρίως διακρίθηκε στην Ευρώπη, όπου έδωσε 6 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ και 2 στο EHF. Αποφασίσαμε να έχουμε στη νέα περίοδο, ειδικά για την Ευρώπη, αυξημένο μπάτζετ. Θεωρώ πως εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου όλοι πρέπει να συμβάλλουμε κατά τον καλύτερο τρόπο στην προβολή του αθλήματος. Η Ορμή λόγω των τηλεοπτικών μεταδόσεων από το Achaia channel  κατάφερε να μπουν οι παίκτριες σε όλα τα σπίτια της Πάτρας και να είναι αναγνωρίσιμες. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημα όλων των συντελεστών του αθλήματος για την προβολή των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών και κυρίως βέβαια των εθνικών συγκροτημάτων, κάτι που μπορεί να γίνε με την προσπάθεια όλων» .

ΜΕ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Στην Α1 Γυναικών ανέβηκε για πρώτη φορά η ομάδα του «Ποσειδώνα Λουτρακίου», αφού ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Νοτίου Ομίλου της Α2 Γυναικών παίρνοντας ταυτόχρονα και το εισιτήριο για την άνοδο στην Α1 Γυναικών. Την επιτυχία της αυτή ο Ποσειδώνας Λουτρακίου τη γιόρτασε στο Κλειστό του Λουτρακίου με φιλικό παιχνίδι που πραγματοποίησε κόντρα στην Αναγέννηση Βύρωνα όπου και κέρδισε με 23-22, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε γιορτή για την επιτυχία και την άνοδο της ομάδας. Την απονομή του Κυπέλλου πραγματοποίησε ο σύμβουλος της ΟΧΕ και Πρόεδρος της ΕΣΧΑ Σπύρος Κουτσούπης.
Ο προπονητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιάννης Πανούσης δήλωσε: «Φέτος είχαμε κάνει μια αναδιάρθρωση και στην πορεία διαπίστωσα και με βάση την καλή χημεία των αθλητριών πως θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο . Στην προσπάθειά μας αυτή μας στήριξε η διοίκηση μας. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες λόγω της επαγγελματικής απασχόλησης κάποιων εκ των αθλητριών στο «Καζίνο Λουτρακίου», το οποίο στην πορεία και μας διευκόλυνε σε αυτό το θέμα αλλά και μας στήριξε και ως χορηγός. Για τη νέα χρονιά έχω κάνει τον σχεδιασμό τον οποίο έχω παραδώσει στους εφόρους και έχει προχωρήσει. Στόχος η ενίσχυση της ομάδας. Στη γιορτή που κάναμε μας τίμησε η ΟΧΕ και ο Δήμαρχος Λουτρακίου Ιωάννης Γκιόνης ο οποίος απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όλες τις αθλήτριες».

ΕΣΧΑ
Α.Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΣΤΗΝ Β ΕΘΝΙΚΗ
Η ομάδα του ΑΟ Πήγασος μετά  την 21η   νίκη της αυτή τη φορά επί του ΑΟ Πολιτεία με 21-17 στο κλειστό της Ηλιούπολης, επανέρχεται θριαμβευτικά, μετά από απουσία ενός χρόνου, στην Β΄ Εθνική Κατηγορία.
Ο  επίλεκτος παίκτης του Πήγασου Νίκος Ψαρρός δήλωσε: «Αγωνίστηκα από το 2 λεπτό, που έσπασα τον αντίχειρα του δεξιού μου χεριού, με σπασμένο χέρι, για να βοηθήσω την ομάδα μου και μόνο στο ημίχρονο δέχθηκα τις πρώτες βοήθειες και να μου δέσουν το χέρι. Μετά τον αγώνα πήγα στο ΚΑΤ και έβαλα γύψο. Η νίκη μας ήταν δίκαιη είχαμε προηγηθεί με 7 γκολ. Στην Β Εθνική τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπάρχουν ομάδες που έχουν πέσει από την Α2 κατηγορία. Θέλουμε να πάμε βήμα βήμα και να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία».

Την απονομή των επάθλων έκανε η σύμβουλος της ΟΧΕ και Γενική Γραμματέας της ΕΣΧΑ  Κυριακή Μπακουλοπούλου.
Παμπαίδες
Θέσεις 1-6
ΓΑΣ Καματερού-Αο Λεωνίδα 21-27
Αναλυτικά:
1 Πανιώνιος ΓΣ
2 Ιωνικός ΑΣ
3 ΑΟ Λεωνίδας
4 ΑΟ Ηλυσιακός
5 ΓΑΣ Καματερού
6 ΓΣ Κορωπίου

3o WIND TΟΥΡΝΟΥΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΑΜΟΥ
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Σάμου το πρώτο 15νθήμερο του Μαϊου, το 3ο Wind Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων,  που διοργανώθηκε από τον ΠΜΑΣ Κούρος, το γραφείο Φυσικής Αγωγής Σάμου και την ΟΧΕ.
Η τελική κατάταξη των ομάδων είχε ως εξής:
1.    Πάνθηρες (2ο Δημ. Σχ. Σάμου)
2.    Αήττητοι (1ο Δημ. Σχ. Σάμου)
3.    Ατρόμητοι(1ο Δημ. Σχ. Σάμου)
4.    Αετοί ( Δημ. Σχ.Βαθέος)
5.    3ο  Δημ. Σχ. Σάμου)
6.    300 (3ο  Δημ. Σχ. Σάμου)
7.    Άρης (Δημ. Σχ.Βαθέος)
8.    Fire (2ο Δημ. Σχ. Σάμου)

Χορηγός της διοργάνωσης ήταν το κατάστημα τηλεπικοινωνιών wind του κ. Κωνσταντίνου Ταλαίπωρου. Tο τουρνουά κάλυψε το site www.samosnet.gr

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
Με συμμετοχή 130 μαθητών και μαθητριών έγινε το φεστιβάλ των 4 τεσσάρων δημοτικών σχολείων του Λαυρίου με τη συμβολή του Αθλητικού οργανισμού Λαυρίου, της ΕΑΠ ΟΧΕ και της ΕΣΧΑ . Πολλά ήταν τα παιδιά που δήλωσαν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο αθλητικό σχολείο του Λαυρίου. Ήδη η προπονήτρια και καθηγήτρια φυσικής Αγωγής Δώρα Κυριακίδου και παλιά αθλήτρια της Νέας Ιωνίας, έχει αναλάβει να  οργανώσει τμήμα μίνι αγοριών και κοριτσιών στον Α.Σ Λαυρίου.

2 comments

Anonymous said...

Π Η Γ Α Σ Ο Σ ! ! ! !

Anonymous said...

Bravo ston Psaro pou epaixe me spasmeno daktylo..!
Den ithela na kerdisoun....alla thelo na eimai sostos. bravo giati prepei na thelei arx....ia na paizeis me spasmeno xeri.