Ο Αμύντας Αμυνταίου μετά από 30 χρόνια στην Α2 ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Αμύντας Αμυνταίου μετά από 30 χρόνια στην Α2 !


Μετά από ένα παιχνίδι θρίλερ, μπροστά σ΄ ένα φανταστικό κοινό, ο Αμύντας Αμυνταίου επικράτησε με σκορ 26-25 των Ποντίων Κιλκίς, ολοκλήρωσε αήττητος τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος (11/11 νίκες) και επέστρεψε ύστερα από 30 χρόνια στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Παίκτες, τεχνικό επιτελείο και Διοίκηση πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και πλέον ξεκινούν να οραματίζονται την επόμενη σεζόν.

Δηλώσεις

Γιώργος Θεοχαρίδης ( Πρόεδρος ΑΣ Αμύντας Αμυνταίου ) : “Μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο, η άνοδος ή άμα θέλετε η επιστροφή του Αμύντα μετά από 30 χρόνια στην Α2 Εθνική Κατηγορία, θεωρώ ότι αυτή η κατηγορία αξίζει σ΄ ένα σύλλογο σαν τον Αμύντα, με τέτοιους παίκτες, προπονητές και κόσμο, είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι τους. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, αντάξιο της δυναμικότητας των δύο ομάδων, αυτό εξάλλου το μαρτυρά και η βαθμολογία, καθώς πριν απ΄ αυτό το παιχνίδι, οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στον κάλεσμα μας και έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες για να φτάσουν στη νίκη και την άνοδο. Ευχαριστούμε επίσης τους Οργανισμούς Τοπικής αυτοδιοίκησης Α (Δήμος Αμυνταίου) και Β βαθμού (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας) για την στήριξη καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, την Επιτροπή του Αμύντα που και αυτή από την πλευρά της στήριξε το όλο εγχείρημα. Όλοι μας Διοίκηση, κόσμος και παίκτες γίναμε μια γροθιά και καταφέραμε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και στην Α2, από τώρα θα φροντίσουμε να ενεργοποιηθούμε και μετά τις εκλογές η νέα διοίκηση πιστεύω ότι θα κινηθεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο, προκειμένου η ομάδα να σταθεί επάξια στο Πρωτάθλημα της Α2”.

Δημήτρης Πασιαλής  ( προπονητής ΑΣ Αμύντας Αμυνταίου ) : “Ηταν ένα φανταστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, οφείλω να ομολογήσω ότι τα παιδιά είχαν πάρα πολύ άγχος από την αρχή του αγώνα, αυτό φαίνεται και από τη διακύμανση του παιχνιδιού, κυνηγούσαμε συνέχεια στο σκόρ, πολλά χαμένα τετ α τετ, αλλά αυτό που είπα στα παιδιά ήταν ότι σ΄ αυτά τα παιχνίδια δεν χρειάζονται τακτικές και πολλά λόγια, χρειάζεται ψυχή και καρδιά, τα παιδιά σήμερα κατέθεσαν τη ψυχή τους στο γήπεδο και τους ευχαριστώ πολύ γι΄ αυτό. Ο κόσμος ήταν ο 9ος παίκτης μας, σ όλη αυτή τη διαδρομή, ήταν πάντα δίπλα μας και τους ευχαριστούμε πολύ. Είναι απίστευτό αυτό που συμβαίνει με τον Αμύντα, στην αρχή της χρονιά ξεκινήσαμε   να στήσουμε από την αρχή την ανδρική ομάδα και σήμερα μιλάμε για μια απίστευτή άνοδο, χάρις τα παιδιά, τον κόσμο και τη διοίκηση έγινε ο στόχος εφικτός. Σήμερα έχουμε γλέντι, να χαρούν οι παίκτες τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους και από αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα. Πιστεύω ότι με τον κόσμο και τη διοίκηση να αγκαλιάζουν ολη αυτή τη προσπάθεια και στη συνέχεια, τα καλύτερα έρχονται”.

Γιώργος Παπαχρήστου (αρχηγός ΑΣ Αμύντας Αμυνταίου ): “Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους Πόντιους, ήταν η δυσκολότερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ μέσα, πολλά συγχαρητήρια, ομάδα σκληρή και δουλεμένη.Εμείς σήμερα παίξαμε για τη φανέλα, ο κόσμος μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε τον αγώνα, είμαστε ευγνώμονες στον κόσμο, μας έχει αγκαλιάσει φέτος, μας στηρίζει σ΄ όλους τους αγώνες και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Σίγουρα μετά από μια μεγάλη νίκη θα υπάρχουν γλέντια και πανηγυρισμοί, όμως από αύριο θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός σε συνεργασία με τη διοίκηση, την επιτροπή και τον προπονητή, ώστε του χρόνου η ομάδα να είναι ανταγωνιστική σε κάθε αγώνα, δεν θα θέσουμε μικρούς στόχους, ήδη η ομάδα από την πρώτη χρονιά έθεσε μεγάλους στόχους και αυτό φάνηκε  στο γήπεδο και με τα αποτελέσματα. Θα θέσουμε μεγάλους στόχους και στην Α2”

No comments