Διαμαρτυρία του Πανοράματος για τη διαιτησία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διαμαρτυρία του Πανοράματος για τη διαιτησία

Με ανακοίνωση του το Πανόραμα, εκφράζει παράπονα για τη διαιτησία στον αγώνα της ομάδας του με την Πυλαία για την Α1 Γυναικών : 

'' Κατόπιν ήρεμης σκέψης, προσεκτικής ανάλυσης του αγώνα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτό που υπηρετούμε (άθλημα  και αθλητές), βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση και μάλιστα για πρώτη φορά δημοσίως, να προβούμε σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία του αγώνα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2023 με το όμορο σωματείο του Δήμου μας ΑΕΣΧ Πυλαίας.  

Καταγράψαμε 19 φάσεις του αγώνα, που βάσει όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, θεωρούμε πως έγινε διαφορετική ερμηνεία των κανονισμών από την Διαιτησία του αγώνα. Αποφάσεις που πολλές φορές σε πανομοιότυπες φάσεις ερμηνεύτηκαν με διαφορετικό τρόπο και ίσως σε αυτό οφείλεται ο τελικός απολογισμός των δίλεπτων αποβολών (6-3 δίλεπτα).  

Ζητάμε από την ΚΕΔ να εξετάσει και να τοποθετηθεί σε αυτές τις 19 φάσεις ή σε μέρος αυτών. Είναι κρίμα από την πρώτη κιόλας αγωνιστική να βρισκόμαστε σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση. Ήμασταν όμως μάρτυρες ενός κατ’ επανάληψη αντικανονικού (σύμφωνα με τον κανονισμό) και πολύ σκληρού τρόπου  παιχνιδιού από την άμυνα της φιλοξενούμενης ομάδας που εγκυμονούσε κινδύνους τραυματισμών δίχως καν διάθεση από μέρους των διαιτητών να το ελέγξουν, μπροστά μάλιστα σε ένα κατάμεστο γήπεδο με γονείς και παιδιά των ακαδημιών μας.

Θεωρώντας μέγιστη υποχρέωση να προστατέψουμε τα συμφέροντα του συλλόγου, την σωματική και ψυχική υγεία των αθλητριών μας, και με την αγωνία, μέσα σε πολύ δύσκολες συγκυρίες, για ευρύτερη προβολή και ανάπτυξη του αθλήματός μας, παραθέτουμε 19 φάσεις του αγώνα προς διάθεση όλου του κοινού και ειδικά των αρμοδίων.

Μακάρι να σφάλουμε και να είμαστε εμείς γραφικοί, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση διεκδικούμε την σοβαρότητα των συντελεστών των αγώνων, την υγεία του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών και την ευγενική άμιλλα με κάθε έννομο τρόπο ''.

 

No comments