''Θέλω να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά, δεν βιάζομαι, έχω να μάθω πράγματα...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

''Θέλω να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά, δεν βιάζομαι, έχω να μάθω πράγματα...''


Ο Αχιλλέας Τόσκας αναδείχθηκε, σε ηλικία μόλις 18 ετών και 6 μηνών, σε πρώτο σκόρερ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Handball Premier, με 138 γκολ, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 6,27 τέρματα ανά αγώνα, για την ομάδα του, την Δράμα.

Μάλιστα, πέτυχε ατομικό ρεκόρ απέναντι στον Ολυμπιακό, με 12 γκολ ενώ έχει ήδη φθάσει στα 270 τέρματα στο πρωτάθλημα με την Δράμα, με την οποία παίζει την τελευταία τριετία, κατόπιν συμφωνίας με την Προσοτσάνη όπου ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών και αναδείχθηκε.

Αναφερόμενος στο επίτευγμα του, σχολίασε στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας :

" Χαίρομαι επειδή είναι ένα επίτευγμα, αλλά προσωπικά αυτό που θέλω είναι να προσφέρω στην ομάδα μου με όποιον τρόπο χρειάζεται, είτε στην άμυνα, είτε με ασίστ. Μακάρι η χρονιά να έκλεινε για εμάς και με την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Αυτό δεν ήρθε, αλλά δεν απογοητευόμαστε. Προσπαθώ να κάνω αυτό που πρέπει, συνεχίζω τη δουλειά μου. Περισσότερο κοιτάζω τι απαιτήσεις έχω εγώ ο ίδιος από τον εαυτό μου και επιδιώκω να βελτιώνομαι".

Ως παίκτης της Εθνικής Ανδρών συνετέλεσε στις νίκες με Ολλανδία και Βέλγιο και ειδικά για την επιτυχία με τους Ολλανδούς, επισημαίνει ότι '' του έδωσε  τη μεγαλύτερη χαντμπολική χαρά που έχει ζήσει έως τώρα".  

Αυτές τις μέρες ο Τόσκας συμμετέχει στο καμπ προετοιμασίας της Εθνικής Νέων, στη Θεσσαλονίκη.

"Περιμένω με ανυπομονησία αυτές τις στιγμές. Με την προοπτική της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μεγαλώσαμε πολλά παιδιά. Είναι μία διοργάνωση που ακυρώθηκε για τους Εφήβους  λόγω της πανδημίας, γεγονός που μας απογοήτευσε, αλλά τελικά θα γίνει για τους Νέους και έτσι έχουμε την ευκαιρία μας. Το περιμένουμε όλοι, ειδικά από τη στιγμή που θα παίξουμε μπροστά στο ελληνικό κοινό. Αν δεν έχουμε άγχος νομίζω ότι θα πάμε πολύ καλά. Όσο για την Εθνική Ανδρών μία πρόκριση στο EURO θα είναι κάτι μαγικό. Και οι δύο προκλήσεις είναι πολύ σπουδαίες ''.

Κοντά στον Πέτρο Δρανόβαλη και στον Ηλία Καλαϊτζίδη γνώρισε το άθλημα και εξελίχθηκε. Τα πρότυπά του ήταν από τον διεθνή χώρο. Ξεχώριζε τους Χάνσεν και Καράμπατιτς, ενώ όπως αποκαλύπτει του αρέσει ιδιαίτερα και ο Ντίκα Μεμ της Μπαρτσελόνα. Από τον ελληνικό χώρο ο παίκτης που του κέντριζε το ενδιαφέρον ήταν ο Γρηγόρης Σανίκης, όταν τον έβλεπε από κοντά να αγωνίζεται ως αντίπαλος της Δράμας. 

Ως  φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ των Σερρών συνδυάζει το χάντμπολ με το διάβασμα :

'' Νομίζω ότι με βοήθησε πολύ ότι δεν άφησα το χάντμπολ και τα συνδύασα. Αυτό με βοήθησε ψυχολογικά, γιατί δεν στερήθηκα αυτό που αγαπώ. Ως φοιτητής, για όσο καιρό βρίσκομαι στην Ελλάδα, θα συνεχίσω τη σχολή, δεν πρόκειται να την παρατήσω. Θα επιδιώκω να περνάω τα μαθήματα και να παρακολουθώ όσο πιο τακτικά μπορώ, έχοντας προτεραιότητα όμως το χάντμπολ. Θέλω να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει, να γίνω μέλος μίας ομάδας που θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω ότι μου λείπουν πράγματα ακόμη, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Αν είμαι και λίγο τυχερός μπορεί κάποια στιγμή να τα καταφέρω. Δεν βιάζομαι πάντως να βγω στο εξωτερικό. Προς το παρόν σκέφτομαι ότι θα πρέπει να εκπληρώσω και τη στρατιωτική θητεία μου, πριν κάνω το επόμενο βήμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μία τέτοια απόφαση για το βήμα στο εξωτερικό εξαρτάται και από τις προτάσεις που θα υπάρξουν...". 

  

No comments