Θρήνος για τον σπουδαίο Σάσα... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Θρήνος για τον σπουδαίο Σάσα...

 



Εμβρόντητοι έμειναν στη Νέα Ιωνία, από  τον αιφνίδιο θάνατο του Σάσα Ζιβούλοβιτς.

Σε  ανάρτηση του συλλόγου για τον χαμό του προπονητή της γυναικείας ομάδας του, σημειώνεται :

'' Δεν υπάρχουν λόγια για τον αναπάντεχο χαμό του ανθρώπου μας. Μεγάλη θλίψη..

Προπονητής και συνεργάτης του συλλόγου αλλά πρωτίστως φίλος και αγαπημένος όλων μας.

Πέρα από τις αθλητικές διακρίσεις και επιτυχίες, την οργάνωση των τμημάτων και την στήριξη του στους αθλητές, θετική σκέψη στα δύσκολα, το χιούμορ του, η ενέργεια, η οργανωτικότητα και η χαρά, ήταν όσα πρόσφερε στο σύλλογο όλα τα χρόνια και του είμαστε ευγνώμων για όλα αυτά.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ευχόμαστε στη σύζυγο και στον γιο του κουράγιο και υπομονή. Καλό ταξίδι Σάσα!

Η αθλητική σου οικογένεια ''.

Ο Σάσα είχε συνδέσει το όνομα του και με τον Δούκα, που προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση :

''  Η οικογένεια του χαντμπολικού ΑΣΕΔ θρηνεί…

Ένας εκ των κορυφαίων αθλητών που φόρεσε τη φανέλα του Δούκα και αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος, ο Σάσα Ζιβούλοβιτς έφυγε από κοντά μας, άδοξα και αναπάντεχα…

Σπάνια προσωπικότητα, με ανεπιτήδευτη απλότητα, ευγένεια και καλοσύνη, μεγαλούργησε στον Δούκα. Εμβληματικός αρχηγός, χαρισματικός αθλητής και πρότυπο για τους μικρότερους που προσπαθούσαν να βαδίσουν στα χνάρια του, ο Σάσα Ζιβούλοβιτς άφησε ανεξίτηλη την αγωνιστική του σφραγίδα.

Όταν το καλοκαίρι του 1998 άφηνε τη Μεταλοπλάστικα για να φορέσει τη φανέλα του Πανελληνίου, ίσως να μην φαντάζονταν, ούτε και ο ίδιος, ότι θα περνούσαν 25 χρόνια και θα παρέμενε στην Ελλάδα. Έπειτα από δύο θητείες στον Σύλλογο των Ολυμπιονικών, ο Ζιβούλοβιτς βρήκε τη δεύτερη «οικογένεια» του στον ΑΣΕΔ. Ο αείμνηστος Γιάννης Δούκας τον εμπιστεύτηκε και τον ενέταξε στο δυναμικό της ομάδας και ο ίδιος τίμησε τη «μπλε» φανέλα όσο ελάχιστοι.

Παίκτης… καρδιάς, ψυχρός εκτελεστής μέσα στο τερέν, όταν έπρεπε, ο Σάσα αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον ηγέτη του Δούκα που με την εμπειρία του και την ποιότητα του ανέβαζε το επίπεδο της ομάδας οδηγώντας την σε μεγάλες νίκες και επιτυχίες (2 πρωταθλήματα 2001, 2008 και 2 Κύπελλα Ελλάδος 2008, 2010).

Την τρίτη του σεζόν στον ΑΣΕΔ έγινε «Έλληνας» και λίγο αργότερα Ολυμπιονίκης αφού απέκτησε υπηκοότητα και φόρεσε στο στήθος του το εθνόσημο εκπροσωπώντας τη χώρα αλλά και τον Σύλλογο μας τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005, συμβάλλοντας στην κατάκτηση των δύο 6ων θέσεων.

Καλό ταξίδι Σάσα… Στη γειτονιά των Αγγέλων θα σε περιμένει ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισες όταν ξεκίνησες το 1998 από Ζάγιετσαρ της Σερβίας για την Ελλάδα, ο Γιώργος Σαϊτης. Μαζί «ταξιδέψατε» όμορφα στα επίγεια γήπεδα του χάντμπολ, στα πρώτα χρόνια της παραμονής σου στην Αθήνα και είμαστε σίγουροι ότι και πάλι μαζί θα μπορέσετε να μεγαλουργήσετε και στα τερέν του παραδείσου.

Αναπαύσου εν ειρήνη…''.


No comments