Καματερό : '' ΚΕΔ και ΟΧΕ πάρτε μέτρα για τη διαιτησία, αλλιώς, περιμένουμε την ΓΓΑ ! '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Καματερό : '' ΚΕΔ και ΟΧΕ πάρτε μέτρα για τη διαιτησία, αλλιώς, περιμένουμε την ΓΓΑ ! ''


Με ανακοίνωση του ο ΓΑΣ Καματερού διαμαρτύρεται για τη διαιτησία στον αγώνα της ομάδας του με το Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη, όπου ηττήθηκε με 29-27 για την Α1 Εθνική Γυναικών.

Δημοσιεύουμε, όπως πράττουμε πάντα σε κάθε ανάλογη περίπτωση, την ανακοίνωση κατά τα τμήματα της όπου δεν περιέχονται σαφώς ποινικά κολάσιμες και προσβλητικές εκφράσεις κατά διαιτητών και του σώματος της διαιτησίας, καθώς, στο greekhandball.com , σε αντίθεση με άλλους εμπλεκόμενους, ανά περιοχάς της χώρας, στο άθλημα, δεν αλλάζουμε δεοντολογία, λογική και πρακτική, ανάλογα με συναισθήματα όσων δεν αντέχουν την ( απολύτως ) στοιχειώδη κριτική και πιθανώς προτάσσουν φιλίες ή διάθεση συντεχνιακής συμπαράστασης.

Αναφορικά με ισχυρισμούς του Καματερού αλλά και όλων των άλλων συλλόγων, θα φιλοξενούνται μόνο όταν τεκμαίρονται. Προς το παρόν, κρατάμε την οιονεί επίκληση του αθηναϊκού σωματείου προς την ΓΓΑ να ασχοληθεί με τα τεκταινόμενα στο χάντμπολ :   

'' Για μια ακόμη φορά φέτος παρακολουθήσαμε υποβάθμιση του αθλήματος από την πλευρά της διαιτησίας και την απραξία από μεριάς ΚΕΔ. Τι να κάνουμε τις βαθμολογίες των διαιτητών, τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις αν δεν αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε το ασυμβίβαστο στην διαιτησία. 

Στον αγώνα Πανοράματος με το Καματερό το Σάββατο 7/1/23 υπήρχε ανησυχία από την αρχή του αγώνα και όταν η ομάδα μας μπήκε στο  ημίχρονο μπροστά στο σκόρ, καταλογίσθηκε με μαγικό τρόπο ποινή που δεν έχει ξαναδοθεί. Επικίνδυνο παιχνίδι ονομάστηκε, όχι δίλεπτη αποβολή όπως συνηθίζεται για φάουλ το οποίο και θα περιμέναμε αλλά αποκλεισμός από το τρίτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου. Νομίζουμε ότι η διαιτησία εξέπληξε ακόμη και τους γηπεδούχους.

Το λυπηρό είναι ότι κρίθηκε ένα παιχνίδι από ένα κακό σφύριγμα χωρίς να είναι αναγκαίο.

Ας αφήσουν τις ομάδες να δείξουν στο γήπεδο τι αξίζουν και να μην παρεμβαίνουν καταστροφικά κατά  κανενός. Όλοι θα βγουν κερδισμένοι από αυτό, ακόμη και οι χαμένοι κάποιων αναμετρήσεων.

Το γεγονός θα πρέπει να μας προβληματίσει και μάλιστα να αφυπνίσει και την Ομοσπονδία αν θέλει να διαφυλάξει το άθλημα καθώς φέτος τα παράπονα από πολλές ομάδες είναι εμφανή.

Ευελπιστούμε η ΚΕΔ και η ΟΧΕ να λάβουν μέτρα και να τελειώσουν αυτό το θέμα  της διαιτησίας και των  συμπεριφορών των διαιτητών που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν αντί να βελτιώνονται στο επίπεδο που πρέπει .Φέτος πλήρωσαν οι ομάδες χρήματα για την βελτίωση και επιμόρφωση των διαιτητών χωρίς αντίρρηση, αλλά τα αποτελέσματα προς το παρόν δεν τα δείχνουν αυτά.

 Όλες οι ομάδες παλεύουν επι ίσοις όροις, και  δικαιούνται τον σεβασμό από όλους.

Ελπίζουμε αν δεν κάνει κάτι η ΚΕΔ, η ΟΧΕ,  να ενδιαφερθεί η ΓΓΑ για αυτά που γίνονται στο άθλημα ''.



No comments