Καρασαββίδης : '' Κάθε ημέρα που περνά, γεννά νέες ευκαιρίες...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Καρασαββίδης : '' Κάθε ημέρα που περνά, γεννά νέες ευκαιρίες...''


Ο Γιώργος Καρασαββίδης, πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό το 2022, στο ξεκίνημα του 2023, έχει το περιθώριο να σκέφτεται με ψυχραιμία ποιά θα είναι η επόμενη ομάδα, η νέα πρόκληση στην προπονητική καριέρα του.

Το greekhandball.com  επικοινώνησε με τον ικανό τεχνικό που φαίνεται, πάντως, ότι προς το παρόν δεν είναι κοντά σε ένα νέο ξεκίνημα :  '' Δεν αποκλείω τίποτα για το τέλος της περιόδου, αλλά, προς το παρόν έχω άλλες προτεραιότητες... Είχα κρούσεις, έχω και για το μέλλον, αλλά,  οι συνθήκες δεν επέτρεψαν να προχωρήσει η διαδικασία για μία νέα συνεργασία. Στο μεταξύ, αδειάζει το κεφάλι από σκέψεις, αλλά, βέβαια επειδή ποτέ δεν μπορείς να επαναπαύεσαι όταν έχεις φιλοδοξίες, στόχους και επαγγελματική νοοτροπία, κάθε ημέρα που περνά γεννά νέες ευκαιρίες και την επιθυμία να προσπαθώ προκειμένου να γίνω καλύτερος.

Είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε ενδιαφέρον πρότζεκτ, σε ανδρικό, σε γυναικείο ή ηλικιακά. Τα κριτήρια εξαρτώνται από το επίπεδο της ομάδας, το πόσο μακρινοί είναι οι στόχοι της, αν έχει την Ευρώπη στα πλάνα της, στα ηλικιακά αν έχει γήπεδο, αν υπάρχει μακροχρόνια στόχευση και παρουσία, αν καλύπτονται οικονομικά στάνταρ ενώ μετρά η παρουσία ανθρώπων άνθρωποι που πλαισιώνουν την ομάδα και τρέχουν , ώστε ο προπονητής να αφοσιώνεται στη δουλειά του. Φυσικά ποτέ δεν μπορεί να αποκλείσει ένας άνθρωπος του χάντμπολ την πιθανότητα ή την προοπτική να αφοσιωθεί στις μικρότερες ηλικίες όπου χρειάζεται να ασχοληθούμε όλοι''.

Η εμπειρία στον πάγκο του Ολυμπιακού, ιδιαίτερη, αναμφίβολα για τον Καρασαββίδη.

'' Μετά από 2 χρόνια, πέρα από τη φυσιολογική στεναχώρια που βίωσα για το τέλος, πηγαίνοντας πίσω, το μόνο που έχω να κρατήσω είναι πόσο καλά πέρασα σε δύο πολύ παράξενα χρόνια, που ξεκινήσαμε με κόβιντ, με αβεβαιότητα για την ομάδα και τελικά φθάσαμε σε ένα πρωτάθλημα. Φέτος, η ομάδα δεν με ευχαριστούσε όπως παίζαμε είναι η αλήθεια, αλλά ήμουν σίγουρος ότι βήμα βήμα θα φτιάχναμε τα πράγματα μετά την επανεκκίνηση. Στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά ματς  είχαμε κάποια προβλήματα που δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε, αλλά, η ομάδα πηγαίνει μαθηματικά προς το ταβάνι της και θα το πάρει πιστεύω το πρωτάθλημα. Διατηρώ καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό, είχα μία πολύ καλή συνεργασία  με την διοίκηση, με τους συνεργάτες μου, με τους αθλητές. Μεγάλο σχολείο και για εμένα αυτό που έζησα και στο επαγγελματικό επίπεδο και στο ανθρώπινο. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι δομημένος πολύ σωστά και θα τα πάει καλά''.

Για το πρωτάθλημα, συνολικά, σχολιάζει :

'' Ανεβασμένο ασφαλώς το επίπεδο του πρωταθλήματος, κατά την άποψη μου. Τόσο στις πρώτες θέσεις όσο και στην ουρά της βαθμολογίας. Δεν μπορείς να πας χαλαρά σχεδόν σε κανένα παιχνίδι. Παναγιώτου και Τόσκας είναι από τα παιδιά που ξεχωρίζουν και πράγματι μου αρέσει να τους βλέπω να παίζουν ''.  

Αναφορικά με την Εθνική ομάδα, επισημαίνει : '' Τεράστια ευκαιρία για την πρόκριση της Εθνικής, πρώτον για να ζήσουν τα παιδιά το όνειρο τους, δεύτερο για να δημιουργήσουν άλλον έναν λόγο σοβαρής ενασχόλησης στα υπόλοιπα παιδιά, όπως έγινε με την φουrνιά του 2004 και τρίτο γιατί μας αξίζει να περάσουμε, για αυτό που έχουμε δημιουργήσει. Τα τελευταία χρόνια Ολυμπιακός και ΑΕΚ, όπως φυσικά και η Εθνική μας βοήθησαν να πηγαίνουμε καλά και αυτό έχει συμπαρασύρει και το υπόλοιπο πρωτάθλημα, υπάρχουν παίκτες από διαφορετικές ομάδες, οι οποίοι ανταποκρίνονται πλέον σε υψηλότερα στάνταρ ''. 

Πάντως,  οι  ευρωπαϊκοί αποκλεισμοί ''πονάνε '' :  '' Η Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό πεδίο αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι μετρά πάρα πολύ και το τάϊμιγνκ. Ολυμπιακός και ΑΕΚ ( για τους υπόλοιπους δεν μπορώ να πώ ότι αποκλείσθηκαν νωρίς- ο ΠΑΟΚ, πάντως, είχε κακή κλήρωση ),  δεν είχαν προλάβει να βρούν το καλό παιχνίδι τους για διαφορετικούς λόγους και πρέπει να το διορθώσουν. Ο  Ολυμπιακός θα το καταφέρει  δεν ξέρω τι θα συμβεί με  ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ''.


No comments