Ξεκινούν οι Παίδες της ΕΣΧΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ξεκινούν οι Παίδες της ΕΣΧΑ

Με τη συμμετοχή 13 ομάδων ξεκινά το Πρωτάθλημα Παίδων της ΕΣΧΑ για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Πρόκειται για τις εξής ομάδες : Αθηναϊκός, ΑΕΚ, ΑΣΕ Δούκας, Παπασιδέρης Κορωπίου , ΓΑΣ Καματερού, Ηλυσιακός, Ιωνικός Ν.Φ., Ολυμπιακός, ΟΧΧΚ Σαλαμίνας, Δίας Μοσχάτου, Βριλήσσια, Νέα Ιωνία και Έσπερος.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις ως εξής:

Α΄ΦΑΣΗ

Οι δεκατρείς ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Ο καθορισμός των ομίλων έγινε με κλήρωση και σε συνδυασμό με την δυναμικότητα των συμμετεχόντων ομάδων μετά από αξιολόγηση και εισήγηση της Επιτροπής πρωταθλημάτων και με βάση την περσινή κατάταξη του ηλικιακού πρωταθλήματος παίδων Ε.Σ.Χ.Α. αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

Οι συμμετέχουσες ομάδες στους δύο ομίλους θα αγωνιστούν μεταξύ τους με σύστημα βαθμολογίας ένας προς όλους σε μονό γύρο.

Οι δύο όμιλοι:

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

Α.Ε.Κ.,  Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, Ηλυσιακός Α.Ο., Ο.Χ.Χ.Κ. Σαλαμίνας , Δίας Μοσχάτου-Ταύρου,  Α.Σ.Ε. Δούκα, Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Ο.Φ. Νέας Ιωνίας,  Α.Σ. Κορωπίου Παπασιδέρης, Π.Ο.Κ. Έσπερος Καλλιθέας, Ολυμπιακός , Γ.Α.Σ. Καματερού, Αθηναϊκός 

Β΄ ΦΑΣΗ

Από κάθε όμιλο της Α’ φάσης θα προκριθούν στην Β’ φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κατάταξης (1η-2η -3η-4η θέση) και θα συγκροτήσουν τον όμιλο 1-8.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα συγκροτήσουν τον όμιλο 9-13.

Στην Β’ Φάση, τόσο στον όμιλο 1 – 8 όσο και στον όμιλο 9 – 13, οι ομάδες θα αγωνιστούν σε δυο γύρους (εντός-εκτός έδρας).

Εάν υπάρξει η δυνατότητα για την πραγματοποίηση και της Γ’ Φάσης (ημιτελικές-τελικές συναντήσεις, για τις θέσεις 1-4) θα εκδοθεί συμπληρωματική προκήρυξη.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη (1η), δεύτερη (2η), τρίτη (3η) και τέταρτη (4η) θέση της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Παίδων Ε.Σ.Χ.Α. της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 προκρίνονται στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και θα συναντήσουν σε αγώνες πρόκρισης νοκ άουτ σε ουδέτερη έδρα ομάδες από Ενώσεις/ΤΕ της Νότιας Περιφέρειας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα άρθρα 13 και 14 της Ειδικής Προκήρυξης ηλικιακών πρωταθλημάτων περιόδου 2022-2023 την οποία έχει εκδώσει η Ο.Χ.Ε.


 


No comments