ΑΕΚ: "Ως εδώ!!!" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΑΕΚ: "Ως εδώ!!!"

 


Όπως σας είχαμε ενημερώσει αναμένοταν δυναμική αντίδραση της ΑΕΚ, ύστερα από όσα συνέβησαν με τη διαιτησία των Πατιού-Τσιάνα στο προχθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Με μια πολύ καυστική ανακοίνωση της πριν από λίγο η ΑΕΚ, ζητάει εκτός της τιμωρίας του διαιτητικού διδίμου, την εξαίρεση τους από εδώ και στο εξής, ενώ αναφέρεται ανοιχτά σε στοχευμένα λάθη και μιλάει για την προσπάθεια όλων των συλλόγων να φέρουν ψηλά το άθλημα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΑΕΚ, με πλείστες θυσίες, συνέπεια και σταθερό διοικητικό πλαίσιο, έχει επενδύσει πολλά στο χάντμπολ, όχι απλά και μόνο για τη συλλογική της επιτυχία, αλλά συνολικά για την αναβάθμιση του αθλήματος, την προβολή του και την διαφήμιση του ελληνικού χάντμπολ, του οποίου αποτελεί πρεσβευτή διεθνώς. Έχουμε πετύχει πολλά εντός και εκτός συνόρων, όπως θα παραδεχτεί κάθε καλόπιστος, δίχως δισταγμό. Είναι αυτονόητο επομένως, να απαιτούμε τον ανάλογο σεβασμό και ισονομία, από όλους τους παράγοντες του αθλήματος.

Αποστολή των διαιτητών είναι να σφυρίζουν και να κρίνουν αντικειμενικά στους αγώνες. Για μια ακόμα φορά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με το δίδυμο των κ.κ Πατιού και Τσιάνα. Συγκεκριμένα, στον αγώνα μας με τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη 9/11/22 στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ελλάδα, προέβησαν σε προκλητικώς εξόφθαλμα και κρίσιμα λάθη εις βάρος της ΑΕΚ, που οδήγησαν σε πεντακάθαρη αλλοίωση του αποτελέσματος, και αφαίρεσαν από την ομάδα μας τη νίκη.

Το συγκεκριμένο διαιτητικό ζευγάρι, για πολλοστή φορά, υπέπεσε σε ανεξήγητα -για την εμπειρία του- λάθη, όλως συμπτωματικά και πάλι εις βάρος της ομάδας μας, με αποκορύφωμα δύο ακατανόητες και προκλητικές αποφάσεις. Αυτή στο 59:46, που αλλοίωσε στην κυριολεξία το αποτέλεσμα, τη στιγμή που η ομάδα μας προηγείται (23-24) και είχε την κατοχή της μπάλας, καταλόγισαν ανύπαρκτα βήματα στον Τσιτόμπι, γεγονός που επέτρεψε στον αντίπαλο να ισοφαρίσει σε 24-24, που ήταν και το τελικό σκορ. Προηγουμένως, με το σκορ ισόπαλο 19-19, στο 50:27, προς έκπληξη όλων, εφηύραν δίλεπτη αποβολή στον αθλητή μας Ηλιόπουλο και πέναλτι εις βάρος της ΑΕΚ, σε μια φάση που ακόμα και οι αντίπαλοι μας αιφνιδιάστηκαν με το συγκεκριμένο σφύριγμα!

Κι όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε στη διαχείριση του παθητικού παιχνιδιού και τον πειθαρχικό έλεγχο κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και τις αποφάσεις των παρατηρητών σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Εύλογα λοιπόν, θεωρούμε μεροληπτική και εις βάρος μας τη συγκεκριμένη διαιτησία.

Ειλικρινά, νιώθουμε οργή, γιατί η έλλειψη σεβασμού και ισονομίας, και η αδιαφορία στην καλή πίστη του συλλόγου μας, είναι προφανής και προκλητική από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς της διαιτησίας. Η οργή μας αυτή είναι ακόμα πιο έντονη, όταν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, με τον ίδιο αντίπαλο στο γήπεδο μας, υποστήκαμε τα ίδια από το συγκεκριμένο διαιτητικό δίδυμο, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούμε έντονα με επιστολή μας στην ΚΕΔ/ΟΧΕ, ζητώντας την εξαίρεση τους από τους αγώνες της ομάδας μας. Θυμίζουμε ότι η ΚΕΔ/ΟΧΕ, για αυτόν τον αγώνα, τιμώρησε το συγκεκριμένο διαιτητικό δίδυμο, για την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Προϊόντος του χρόνου, και στο πλαίσιο της καλής πίστης, αποδεχτήκαμε, τον ορισμό του συγκεκριμένου ζευγαριού στους αγώνες της ομάδας μας, προκειμένου να συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν ομαλότερη τέλεση των αγώνων του πρωταθλήματος. Φαίνεται ότι η καλή πρόθεση, υπήρξε μόνο από την πλευρά μας. Όμως ως εδώ!!!

Επειδή τα επαναλαμβανόμενα και απολύτως στοχευμένα λάθη των κ.κ Πατιού και Τσιάνα εις βάρος της ομάδας μας, υπερβαίνουν την υπόνοια μεροληψίας, πολύ περισσότερο στην περίπτωση που αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα, όπως τώρα, καλούμε δημόσια την ΚΕΔ/ΟΧΕ, εκτός του πειθαρχικού ελέγχου των κ.κ Πατιού και Τσιάνα, να τους εξαιρούν εφεξής, από όλους τους αγώνες της ομάδας μας.

Οι σύλλογοι, προσπαθούν με μεγάλες οικονομικές θυσίες να σηκώσουν το άθλημα ψηλότερα και να του δώσουν τη θέση που του αξίζει, σε ενα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα. Για να συμβεί αυτό, η ανάγκη για αμερόληπτη και αντικειμενική διαιτησία και η εξασφάλιση της αντικειμενικής κρίσης των διαιτητών και παρατηρητών στους αγώνες, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!!!"


7 comments

Anonymous said...

Ξέρω είναι δύσκολο κύριοι τ ΑΕΚ να μην δέχεστε έστω και την ισοπαλία γιατί κανονικά έπρεπε να χάσετε, γιατί παίζατε με μια ομάδα που παίζει μόνο με Έλληνες αθλητές ενώ εσείς είχατε μια ομάδα με συμμέτοχη περισσότερους ξένους στην επτάδα σας και αυτό δεν μπορείτε να το δεχτείτε όπως και την περσινή χρονιά που χάσατε τον τελικό κυπέλου. Τι πρέπει να κάνουν οι ομάδες κύριοι τ ΑΕΚ να κάτσουν να χάνουν επειδή εσείς δώσατε εκατομμύρια για να φταίξετε ομάδα και καλά κάνατε, όχι κύριοι λάθος σκεφτικό έχετε και ψάχνετε πάντα να ρίχνετε τ ευθύνες αλλού. Εσείς που υποτίθεστε κάνετε καλό για το χάντμπολ με ποιον, με τον κύριο που μόνο κύριος δεν είναι τον ΠΑΠΑΧΑΡΟΦΥΛΛΗ που μπήκε στο γήπεδο και έβριζε τους πάντες έτσι θέλετε την αναβάθμιση του αθλήματος μάλλον σε λάθος άθλημα είστε. Ελπίζω να δείτε με άλλη ματιά την συνέχεια και η εκφοβισμοί δεν ταιριάζουνε στο άθλημα μας καλή συνέχεια.

Anonymous said...

Μιλάτε εσείς για το άθλημα που συνεχώς ο κύριος αν θέλει να λέγεται κύριος ΧΑΣΕΚΙΔΗΣ φωνάζει στις διαιτησίες και τώρα ξαφνικά σας πείραξε ο κύριος Παπαχαρτοφύλλης; Πάτε καλά; Έχουμε ξανά δει το έργο από τους συγκεκριμένους διαιτητές και τότε υπήρχαν παράπονα αλλά φαίνεται ότι κάτι βρωμάει εκεί στην Θεσσαλονίκη. Για να ολοκληρώσω, εσείς στο τέλος πανηγυρίζατε λες και πήρατε το πρωτάθλημα , όσο για τους ξένους παίκτες είναι δικό μας πρόβλημα πόσους θα φέρουμε.

Anonymous said...

ρε φιλε σου ειπε κανενας να κάτσεις να χάσεις η ειπε κανεις οτι φταιει ο ΠΑΟΚ; αυτο που λεει η ΑΕΚ ειναι οτι της κλεψανε τη νίκη με καλπικο τροπο. εκτος αν πιστευεις οτι ειναι βηματα. και δες τι λεει για τις προσπαθειες όλων των ομαδων που ματωνουν οικονομικα. χανεις το νοημα.

Anonymous said...

Η σιωπή μ προς απάντηση σας εσείς έχετε τ πρόβλημα δεν τ έχουν οι άλλες ομάδες άντε για.

Anonymous said...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ..Α,ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ,ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ.ΣΕ ΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΤΑ ΣΚ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ,ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΛΛΗΜΕΝΟΙ,ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΟΜΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ,ΕΝΩ ΟΜΑΔΕΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ,ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΑΡΧΙΚΟ,ΠΑΓΙΟ ΕΞΟΔΟ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΕΤΕΙΝΩΝ,ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΤΣ ΓΙΟΚ

Anonymous said...

10.34 πες το ετσι. δυο πραγματα ειναι απεραντα. το ενα ειναι το συμπαν.

Anonymous said...

Συμφωνώ για τους διαιτητές σ όλα φίλε μ αλλά δυστυχώς αυτό τ φαινόμενο είναι παγκοσμίως.Ας κοιτάξει η κάθε ομάδα τ σπίτι της να κάνει ότι καλύτερο γι αυτή και συνέπεια αυτών να γίνει τ άθλημα μας καλύτερο,με το να γκρινιάζουμε συνέχεια για τ διαιτητές δεν βγάζει κάπου.Θ έπρεπε η ΑΕΚ αφού θεωρείτε στ λόγια η καλύτερη ομάδα να το δείξει στ γήπεδο με το να καθαρίσει τ ματς με διαφορά 6μ7γκολ σ όλο τ παιχνίδι και να μην χρειαστεί να κρίνεται στ τελευταία επίθεση.Ας τελειώσει αυτή η ιστορία εδώ και πάμε για τ καλύτερα.