Δράμα και Λαζαρίδου τολμούν και δείχνουν τον ( ανοικτό ) δρόμο ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δράμα και Λαζαρίδου τολμούν και δείχνουν τον ( ανοικτό ) δρόμο !

 



Η αθλήτρια της Προσοτσάνης Μαρία Λαζαρίδου εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ της Δράμας 86, ως εκ των συνεργατών του προπονητή της ομάδας Σάκη Βαλαβάνη, φιλοδοξώντας να κάνει βήματα προόδου και ως προπονήτρια, με πιο μακροπρόθεσμο, βέβαια, ορίζοντα.
Από τις λιγοστές ( φωτεινές ) εξαιρέσεις στον κανόνα ενός ανδροκρατούμενου χώρου, όπως είναι αυτός της Handball Premier, ωστόσο στο περιβάλλον μιας ομάδας που δίνει ευκαιρίες και αξιοποιεί νέους ανθρώπους με ταλέντο και επιμονή. 
Μιλώντας στο greekhandball.com  η Μαρία Λαζαρίδου, που έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην επιμόρφωση και εκπαίδευση της, είπε :     

'' Είναι τιμή για εμένα η πρόταση της Δράμας να είμαι στο προπονητικό τιμ της. Είναι μία ιδανική αρχή για να δουλέψω πάνω στο αντικείμενο που μου αρέσει και σπούδασα. Η Handball Premier φέτος είναι πολύ ανταγωνιστική και οι απαιτήσεις μεγάλες. Μου αρέσει πολύ το ανδρικό χάντμπολ και θα ήθελα να μείνω σε αυτό και να βελτιωθώ. Το γεγονός ότι είμαι γυναίκα δεν είναι εμπόδιο, θεωρώ πως έχουμε ξεφύγει από αυτό το ταμπού. Λόγω ηλικίας πιο πολύ, ασφαλώς, έχω πολλά ακόμα να μάθω. Ενας βοηθητικός ρόλος για αρχή είναι ιδανικός για εμένα και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους φετινούς της στόχους ''.

H 26χρονη αθλήτρια-προπονήτρια ξεκίνησε το χάντμπολ στην Προσοτσάνη και αγωνίσθηκε επίσης στον ΠΑΟΚ και στον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών ενώ χρίσθηκε διεθνής με την Κ-21.

Είναι πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα χάντμπολ και μεταπτυχιακό στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.

Πήρε πτυχίο EHF Young Coach το 2018 στο Σιόφοκ της Ουγγαρίας, το Coaching in Team Sports στο Βarca Innovation Hub όπως και ως Master Coach.

Ως προπονήτρια ξεκίνησε την δραστηριότητα της από τους Παμπαίδες Β της Προσοτσάνης.

No comments