Το χάντμπολ της ΑΕΚ σε μία Ενωσίτικη εκδήλωση Ιστορίας και Πολιτισμού - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το χάντμπολ της ΑΕΚ σε μία Ενωσίτικη εκδήλωση Ιστορίας και Πολιτισμού



Σε μία λαμπρή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, παρουσιάστηκε από τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, το βιβλίο του Θεόδωρου Γεωργάκη «Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και τις εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ».

«Ψυχή» της εκδήλωσης, η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη και συντονιστής, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπίλιος. Στο πάνελ της παρουσίασης, παρόντες και ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, καθώς και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου.


Το «παρών» έδωσαν, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ευάγγελος Ασλανίδης, ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου και ο αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ καθώς και διοικητικός ηγέτης του τμήματος χάντμπολ, Σταμάτης Παπασταμάτης, αλλά και  αθλητές της ομάδας χάντμπολ του συλλόγου, μαζί με τον αθλητικό διευθυντή και μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, Στάθη Παπαχαρτοφύλη και τον γενικό αρχηγό της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Ηλία Χατσίκα.

Παρόντες και τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Ανδρέας Παπασταμάτης και Βίκυ Πολίτη.

Εκ μέρους των ομιλητών, σε απόσπασμα των τοποθετήσεων τους τονίσθηκε : 

Αλέξης Αλεξίου: «To “Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ” είναι πολύ επίκαιρο θέμα. O τίτλος του βιβλίου, αλλά και το περιεχόμενο ασχολείται με τις πολλές διαφορετικές πτυχές της ΑΕΚ, των δραστηριοτήτων της, των μορφών της. Η διαφορετικότητα του ΑΕΚτζή είναι αντιληπτή μόνο όταν κάποιος ζήσει αυτό που πρεσβεύει η ΑΕΚ».

Σταμάτης Παπασταμάτης: «Το βιβλίο αυτό συμπίπτει χρονικά με την ολοκλήρωση του νέου μας γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι βέβαιο ότι θα μας βοηθήσει να μην ξεχάσουμε και να μας υποδείξει γιατί είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. ΑΕΚ σημαίνει άλλο ήθος, άλλες αξίες και καμαρώνω πάντα για το τι κατακτώ με το σπαθί μου. Αυτό το σωματείο, πάντα το έλεγα, είναι το μόνο που δεν έχει σήμα, αλλά έχει έμβλημα. Κι αυτό είναι πολύ διαφορετικό και πολύ σημαντικό».

Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη: «Πιστεύω πως είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για την αποψινή παρουσίαση, με τον τόσο ξεχωριστό τίτλο, κάτι που όλοι οι Ενωσίτες το αισθανόμαστε. Ο συγγραφέας μας όμως, το έγραψε στο χαρτί και το είπε δυνατά και δημόσια. Ο κ. Γεωργάκης έχει δύο αγάπες στη ζωή του. Την ΑΕΚ και την Λευκάδα». Στη συνέχεια, η κυρία Σούκερη-Παπασταμάτη, παρουσίασε σε ένα πολύ όμορφο βίντεο, τον συγγραφέα στο κοινό.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Θοδωρής Γεωργάκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ποτέ δεν το φανταζόμουν, όταν ξεκινούσα από το νησί μου, να μπαίνω στην ΑΕΚ, ότι κάποια στιγμή θα βρισκόταν τόσος κόσμος εδώ πέρα, να ασχοληθεί με το βιβλίο μου. Είμαι πολύ συγκινημένος για όσα ανέφερε η Χριστίνα Σούκερη για το μικρό μου βιογραφικό, που έγινε με σκληρή δουλειά, αγάπη και πολλά πολλά συναισθήματα στην καρδιά. Όλα αυτά τα κολακευτικά, να τα αφήσω απ’ έξω. Θέλω να κρατήσετε την αγάπη μου για την ΑΕΚ και το Βυζάντιο. Ευχαριστώ τους πάντες».

No comments