Επιτυχής Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιτυχής Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ


Η Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ πραγματοποιήθηκε το πρωϊ της Κυριακής, σε αίθουσα του Δήμου Χαλκιδέων στο κέντρο της πόλης και αποφάσισε τροποποίηση καταστατικού, πειθαρχικών κανονισμών και κανονισμών αγώνων, όπως και έγκριση του προϋπολογισμού του 2023.

Εκτός ημερησίας διατάξεως συζητήθηκαν προτάσεις για την βελτίωση της διαιτησίας ενώ δεν αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο να δούμε μελλοντικά ξένους διαιτητές στα ελληνικά πρωταθλήματα.

Παράλληλα, υπογράφηκε 5ετές σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της ΟΧΕ και της Ομοσπονδίας της Κύπρου.

Στην Γ.Σ. παρέστη και συμμετείχε με ενεργό ενδιαφέρον στις διαδικασίες της, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Σταμάτης Παπασταμάτης μαζί με τον αθλητικό διευθυντή της Ενωσης Στάθη Παπαχαρτοφύλη.

Η ΓΣ αποφάσισε:

-Να σταλεί επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού με σκοπό να ζητήσει το ενδεχόμενο να υπάρξει τροπολογία, ώστε να απαλειφθεί από το νόμο ο πειθαρχικός κανονισμός της απαγόρευσης τηλεοπτικής μετάδοσης.

-Οι διαιτητές και ο παρατηρητής να μην αναγράφουν στην αναλυτική έκθεση που ακολουθεί γεγονότα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο φύλλο αγώνα.

-Να ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο για υγειονομικά ζητήματα, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, ώστε να συζητηθεί το θέμα της δυσκολίας ανεύρεσης γιατρών –κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες- για την υποχρεωτική τους παρουσία στους αγώνες. 

-Τα σωματεία εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τη στάση της ΕΡΤ και η ΓΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ της ΟΧΕ να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το άθλημα να έχει το χρόνο και το χώρο που του αξίζει στη Δημόσια Τηλεόραση.

-Επίσης για το θέμα του αθλητικού δικαστή, αναφέρθηκε ότι ο τακτικός δικαστής που κληρώθηκε πρόσφατα παραιτήθηκε και αυτή τη στιγμή το άθλημα δεν έχει αθλητικό δικαστή.

--Ακόμα συζητήθηκε ο προβληματισμός των σωματείων για τις μεταγραφές μικρών αθλητών-αθλητριών και το ότι τα σωματεία  χάνουν εύκολα τους αθλητές που αναδεικνύουν, χωρίς κανένα αντίτιμο.


No comments