Καινοτομίες και αυτοκριτική για τους διαιτητές - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Καινοτομίες και αυτοκριτική για τους διαιτητές


Δύο καλές ενέργειες, που αν μη τι άλλο, δείχνουν διάθεση για βελτίωση μέσα από διαδικασία κινητοποίησης, έκανε η ΚΕΔ/ΟΧΕ.

Κατ΄αρχήν, προχώρησε σε διαδικτυακή ( το μόνο καλό που αφήνει ο κορωνοϊός...) συγκέντρωση για τους 40 διαιτητές της πρώτης κατηγορίας και το κάθε ζευγάρι είχε την υποχρέωση να παρουσιάσει τουλάχιστον μία φάση από αγώνα του της εφετινής σεζόν, όπου κρίνει το ίδιο ότι έχει κάνει λάθος ( όλα τα ματς μεταδίδονται πλέον μέσω Ιντερνετ, οπότε αυτό είναι εφικτό ).

Οι φάσεις αναλύθηκαν και προσδιορίσθηκε ποιά θα έπρεπε να είναι η σωστή αντιμετώπιση τους, ώστε να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση.  

Με αυτόν τον τρόπο, οι διαιτητές μπαίνουν στη λογική να δούν, οπωσδήποτε, τους αγώνες τους, να εντοπίσουν τα λάθη τους και να τα αναγνωρίσουν, προχωρώντας με τη μη επανάληψη σφαλμάτων σε παρόμοιες φάσεις.

Μία φορά τον μήνα θα γίνεται ανάλυση αυτού του χαρακτήρα ενώ τον άλλο μήνα θα ακολουθήσουν και τα αγωνιστικά τεστ, όπου θα φανεί αν θα υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις, κοντά σε όσες έχουν ήδη καταγραφεί και εξηγούν την, σταθερή, απουσία διαιτητών από παιχνίδια όλων των επιπέδων.      

Παράλληλα, μία φορά την εβδομάδα, η ΚΕΔ ανεβάζει στην ομαδική συνομιλία με τους διαιτητές της πρώτης κατηγορίας στο viber  φάσεις από ευρωπαϊκούς αγώνες και οι διαιτητές ψηφίζουν ανώνυμα μέσα από τρείς επιλογές, ποιά κατά την γνώμη τους είναι η σωστή απόφαση. 

Και από αυτή την καινοτομία, προκύπτουν συμπεράσματα.

Κάτι γίνεται, κάτι κινείται στη διαιτησία, μακάρι να κεφαλαιοποιηθούν αυτές οι δράσεις και με καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες.

No comments