Με τις ευχές όλων των Ελλήνων η Εθνική μας στο Ζάγκρεμπ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με τις ευχές όλων των Ελλήνων η Εθνική μας στο Ζάγκρεμπ


Για το Ζάγκρεμπ, με ενδιάμεσο σταθμό το Βελιγράδι, αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών, μετά την πρωϊνή προπόνηση στη Μίκρα,  ενόψει του αγώνα με την Κροατία (12/10, 19:00, EHF TV) στην πόλη Βάραζντιν στην πρεμιέρα των προκριματικών του ΕURO 2024.

Η αποστολή της Εθνικής αποτελείται από τους εξής 17 αθλητές: Μπουκοβίνας, Παπαντωνόπουλος, Τζηράς, Αραμπατζής, Παπαβασίλης, Κωστακίδης, Πασσιάς, Μυλωνάς, Μπόσκος, Κρητικός, Τόσκας, Μάλλιος, Δομπρής, Κανδύλας, Μιχαηλίδης, Παπαδιονυσίου, Λιάπης.

Εμειναν εκτός της τελικής επιλογής και της αποστολής, οι : Μπαμπατζανίδης, Μπάγιος, Κεδέρης, Ελευθεριάδης, Ηλιόπουλος.

Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Βιολιτζής, προπονητές οι Γιώργος Ζαραβίνας, Γιώργος Μαστορογιάννης, ιατρός ο Θανάσης Κουτής, φυσιοθεραπευτής ο Παύλος Καλαβάζης και ρεφλεξολόγος ο Σπύρος Δημητράκουλας.

Η Εθνική μας ομάδα αναχώρησε την προπαραμονή του ματς ώστε να έχει επιπλέον χρόνο προσαρμογής, όπως ζήτησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Ζαραβίνας.

"Είναι απόλυτα φυσιολογικό, μετά από τις περσινές εμφανίσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα να έχει αλλάξει το στάτους της. Υπάρχει μια διαφορετική νοοτροπία και αυτοπεποίθηση σε όλους. Το βασικό συστατικό είναι ότι έχουμε παγιώσει κάποια πράγματα και μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με την προοπτική να κερδίσουμε, ανεξάρτητα με τον αντίπαλο", τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Χάρης Μάλλιος, μιλώντας στον ιστότοπο της ΟΧΕ για το ματς με την Κροατία των 14 μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις (3 σε Ολυμπιακούς, 5 σε παγκόσμια πρωταθλήματα, 6 σε ευρωπαϊκά).

 Όπως τονίζει ο Χάρης Μάλλιος, "τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ απαιτητικό ματς απέναντι στην Κροατία, που είναι μία παγκόσμια υπερδύναμη. Κι όμως, μέσα μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για την ομάδα. Αυτό δείχνει ότι δεν φοβόμαστε ούτε τις απαιτήσεις, ούτε τις ευθύνες. Γενικότερα, η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Βλέπουμε μπροστά μας τις μεγάλες διοργανώσεις, το παλεύουμε, φτάνουμε κοντά και είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρουμε".

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Εθνικής, "για να πας σε μία μεγάλη διοργάνωση πρέπει να πιάσεις το μάξιμουμ της απόδοσης και να κερδίσεις μεγάλες ομάδες, όπως το κάναμε και πέρσι και στο παρελθόν. Ειδικά στο παρελθόν, έρχονταν μεγάλα αποτελέσματα αλλά με τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Η μεγάλη και σοβαρή ομάδα, που αρχίζει και έχει κάποιους στόχους, ξεκινάει από εκεί. Έτσι κι εμείς, σε αυτό τον όμιλο, έχουμε ως στόχο να κερδίσουμε το Βέλγιο, να παλέψουμε όλα τα ματς στην έδρα μας και από εκεί και πέρα εκτός έδρας να πάρουμε ότι μπορούμε, αρχής γενομένης από τον αγώνα κόντρα στην Κροατία. Πρώτα απ' όλα έχουμε εμείς οι ίδιοι απαιτήσεις από τους εαυτούς μας".

No comments