Αναγνώριση για την Νέα Ιωνία, χειροκρότημα για τον κόσμο της ΑΕΚ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αναγνώριση για την Νέα Ιωνία, χειροκρότημα για τον κόσμο της ΑΕΚ !



Η Νέα Ιωνία, με ατού την εμπειρία όπως και την καλύτερη συνοχή λόγω της ομοιογένειας της ως ομάδα, επικράτησε της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 23-18, με πρωταγωνίστριες τις σταθερές  Νικολίνα και Μάγδα Κεπεσίδου όπως και την νεοαποκτηθείσα  Κράνιτς που έδωσε ηρεμία στην ομάδα της με εύστοχες λύσεις.

Για την ΑΕΚ αυτή ήταν μία ιστορική αναμέτρηση καθώς ήταν η πρώτη για την ομάδα της στην Α1 Γυναικών και αγωνίσθηκε άξια απέναντι σε ισχυρότατο αντίπαλο.

Μπόργκες και Ραντούλοβιτς ( στο δεύτερο μέρος ) έπεισαν ότι θα βοηθήσουν άμεσα την ΑΕΚ.

Ο κόσμος της ΑΕΚ κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς γέμισε το γήπεδο και συμπαραστάθηκε στην ομάδα του με θέρμη, επιβεβαιώνοντας ότι ανταποκρίνεται και στηρίζει το τμήμα χάντμπολ.

Χαρακτηριστικά είναι και όσα σχολίασε ο προπονητής της Νέας Ιωνίας Σάσα Ζιβούλοβιτς προς το greekhandball.com :

'' Μπήκαμε δυνατά, αλλά, χαλαρώσαμε στο δεύτερο μέρος μετά τη διαφορά των 10 τερμάτων και αυτό είναι ανεπίτρεπτο για εμάς και σίγουρα δεν θα ξαναγίνει. Πρώτο παιχνίδι και οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις, όμως,  ούτε για μία στιγμή δεν φοβήθηκα ότι θα χάσουμε. Λείπει από το χάντμπολ γυναικών αυτή η παρουσία κόσμου όπως σήμερα και σε κάθε γήπεδο πρέπει να υπάρχει τέτοιο κοινό, με ωραία ατμόσφαιρα, γιατί έτσι ανεβαίνει συνολικά το πρωτάθλημα ''.

Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Ανταλής είπε στο greekhandball.com : " Το άγχος της πρεμιέρας έπαιξε τον δικό του ρόλο, στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όπου μας δυσκόλεψε σημαντικά και η γκολκίπερ της Νέας Ιωνίας, Κεπεσίδου. Στην επανάληψη, παίξαμε πιο γρήγορα και με τις αποκρούσεις της Ραντούλοβιτς πλησιάσαμε αισθητά στο σκορ και αλλάξαμε την εικόνα. Μπορώ να δώσω συγχαρητήρια στις αθλήτριες της ΑΕΚ για την εμφάνιση και την προσπάθεια όπως και την αντίδραση τους ".

Η Νέα Ιωνία είχε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, προηγήθηκε με 12-7 στο ημίχρονο και στο 45΄ πήρε διαφορά 10 τερμάτων ( 20-10 ), αλλά, στη συνέχεια η ΑΕΚ βρήκε το περιθώριο να αντιδράσει και πλησίασε σε 20-17 στο 55΄.

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενες ήταν πιο ψύχραιμες και προσεκτικές και έφθασαν στη νίκη.



Τα πεντάλεπτα: 1-2, 1-4, 2-6, 2-8, 4-10, 7-12 (ημίχρονο ), 8-14, 10-18, 10-20, 12-20, 17-20, 18-23.

ΑΕΚ (Γιάννης Ανταλής): Μάγκου 2, Καραγιάννη, Μανδαμαδιώτη, Φράγκα 1, Ψαριώτη, Κουτροδήμου, Μπουλάτοβιτς 3, Κατσίκα 1, Μανδά, Παύλου, Λυτρίβη, Μπρεάνου , Ραντούλοβιτς, Παναγιωτίδου 1, Μπόργκες 8, Πατρώνη 2.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σάσα Ζιβούλοβιτς): Κεπεσίδου Μ., Μανιά 2, Μουρατίδου, Ανδρίτσου 1, Κοτρώτσιου, Κράνιτς 5, Παπουτσή, Μακρή, Φράγκου 1, Κεπεσίδου Ν. 7, Γιαννοπούλου, Ντιμτσούδη 1, Χαριτίδη, Νταβίντοβιτς 2, Μυλωνά, Στουγιαννίδου 4.

Διαιτητές: Παπαματθαίου-Χρηστίδη. Δίλεπτα: 5-4. Πέναλτι: 6/5-3/2.

No comments