Κληρώνει για το Κύπελλο Ελλάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κληρώνει για το Κύπελλο Ελλάδας



Την Παρασκευή 14/10/2022 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση  του Κυπέλλου Ανδρών για τον 1ο, 2ο και 3ο γύρο, ενώ η κλήρωση για τον 4ο γύρο και το Final 4 θα γίνει την Πέμπτη 22.12.2022.

Το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών θα διεξαχθεί με την συμμετοχή 24 ομάδων, 12 της Handball Premier και 12 της Α2 Ανδρών .

Ηandball Premier: ΑΕΚ, ΑΣΕ Δούκα, Διομήδης Άργους, Ιωνικός Affidea, EΣΝ Βριλησσίων, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Ζαφειράκης Νάουσας, Bianco Monte Δράμα, Αερωπός Έδεσσας Man Dynamic.

Α2 Ανδρών: Άρης Νικαίας, ΗC Σαλαμίνας, Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων, Δόξα Βύρωνα, Αθηναϊκός, ΟΦΝ Ιωνίας, Πήγασος Κυψέλης, Φίλιππος Βέροιας, Φαίακας Κέρκυρας, ΓΑΣ Κιλκίς, Φοίβος Συκεών, Άρης Θεσσαλονίκης 

Στην κλήρωση για τον 1ο-2ο γύρο συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Α2 Ανδρών και θα τοποθετηθούν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων .

Σύστημα διεξαγωγής 

1ος Γύρος (ΣΚ 22-23/10/2022)

Οι 5 ομάδες του Βορρά της Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 2 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 2 νικήτριες ομάδες και 1 ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνος (by) προκρίνονται στoν επόμενο γύρο.

Οι 7 ομάδες του Νότου της Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 3 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 3 νικήτριες ομάδες και 1 που θα προκριθεί άνευ αγώνος (by) προκρίνονται στoν επόμενο γύρο.

2ος Γύρος (ΣΚ 12-13/11/2022)

Οι 3 ομάδες του Βορρά της Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 1 ζευγάρι τo οποίo αγωνίζεται μεταξύ του. Η νικήτρια ομάδα και 1 ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνος (by) προκρίνονται στoν επόμενο γύρο. Οι 4 ομάδες του Νότου Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 2 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 2 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στoν επόμενο γύρο.

3ος Γύρος (Τετάρτη 21/12/2022)

Οι 4 ομάδες της Α2 Ανδρών που προκρίθηκαν από τον 1ο -2o γύρο μαζί με τις 12 ομάδες της Handball Premier (σύνολο 16 ομάδες) μετά από κλήρωση σχηματίζουν 8 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 8 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον επόμενο γύρο.

4ος Γύρος (Τετάρτη 25/1/2023)

Οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από τον 3 ο γύρο μετά από κλήρωση σχηματίζουν 4

ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 4 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στο Final4

Final 4 (6-7/5/2023)

*Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των ομάδων που θα καθορισθούν μετά από κλήρωση, εκτός του Final 4 που θα διεξαχθεί σε έδρα που θα καθορισθεί από την Δ.Ε.Π της Ο.Χ.Ε.

*Στον 3ο και στον 4ο γύρο σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Handball Premier να αγωνιστεί με ομάδα της Α2 Εθνικής Ανδρών, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Α2 ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

*Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος είναι knock-out. Σε περίπτωση που οιοσδήποτε αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα επακολουθήσει μία 10λεπτη παράταση (2 ημίχρονα των 5 λεπτών έκαστο). Σε περίπτωση που και η παράταση λήξει ισόπαλη τότε η νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί μετά από διαδικασία των πέναλτι. 

*Σε οποιαδήποτε φάση ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα στον επόμενο γύρο λόγω της κλήρωσης, δε δικαιούται να προκριθεί σε επόμενη κλήρωση άνευ αγώνα ξανά.


No comments