Κράμερ εναντίον Κράμερ...''Κόντρα'' αίματος και αγάπης.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κράμερ εναντίον Κράμερ...''Κόντρα'' αίματος και αγάπης....


Τους αναγνωρίζετε ; 

Το βλέμμα, τουλάχιστον, είναι το ίδιο...

Αριστερά ο Μπάμπης Ανανιάδης και δεξιά ο Γιάννης Πηλαλίδης...

Αντίπαλοι την Τετάρτη 26/10 στη Μίκρα, αλλά, με δεσμούς αίματος...

Πρωτοξάδελφα, τα παιδιά των αδελφών Ρίνη, που κατάγονται από την Ανατολική Αργιθέα, από το χωριό Βλάσι των 40-50 κατοίκων σε υψόμετρο 1.060 μέτρων στα Αγραφα, 57 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα.

Οι μαμάδες τους γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου μετοίκησαν στη δεκαετία του '60 με τον παππού και την γιαγιά τους και ο Μπάμπης με τον Γιάννη ήλθαν στον κόσμο επίσης στη νύφη του Θερμαϊκού, με διαφορά 6 μηνών.

Πιο μεγάλος ο Γιάννης, ακολούθησε ο Μπάμπης, ποτέ όμως δεν ήταν μακριά.

Ο Γιάννης πήγαινε ...μπροστά κατά  μία τάξη γιατί είχε κερδίσει χρόνο στο σχολείο, αλλά, από τα 12 τους ήταν μαζί κάθε ημέρα, καθώς, η οικογένεια Ανανιάδη μετακόμισε από την Δυτική Θεσσαλονίκη στην Καλαμαριά και βρήκε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο την οικογένεια Πηλαλίδη, με τις δύο αδελφές Ρίνη να μεταδίδουν στα παιδιά τους την αγάπη για την οικογένεια και το δέσιμο με τον συγγενή.

Τα δύο ξαδέλφια πάντα ήταν και παραμένουν αγαπημένα, άλλωστε, ακολούθησαν κοινές πορείες, ίδιες διαδρομές, με την ενασχόληση με το χάντμπολ, τις σπουδές στα ΤΕΦΑΑ, την προπονητική στο άθλημα της καρδιάς τους.

Δεν θα βρεθούν αντίπαλοι για πρώτη φορά, καθώς, ως προπονητής ο Γιάννης έχει αντιμετωπίσει ως παίκτη τον Μπάμπη ενώ εν μέσω κορωνοϊού είχαν αναμετρηθεί τον Ιανουάριο του 2021 ως προπονητές με Πυλαία και Αερωπό, σε ματς ωστόσο δίχως ενδιαφέρον, καθώς, τότε δεν υποβιβαζόταν κανείς από το πρωτάθλημα λόγω των ειδικών συνθηκών ( για την ιστορία, η Πυλαία είχε κερδίσει με 5 γκολ διαφορά ).

Πάντως, ως προπονητές έχουν παίξει πολλές φορές αντίπαλοι σε επίπεδο ηλικιακών πρωταθλημάτων.

Ηταν συμπαίκτες στη ΧΑΝΘ  Καλαμαριάς για αρκετά χρόνια.

'' Από μικροί κάνουμε συζητήσεις αμέτρητες ώρες για το χάντμπολ, οι σχέσεις μας είναι άριστες, μας ενώνουν κοινά στοιχεία και συναισθήματα, έκλαψα από χαρά όταν ο Μπάμπης πήρε το Κύπελλο με την Πυλαία, αλλά, στο γήπεδο, όποτε συναντιόμαστε, από μικρά παιδιά, είμαστε...''εχθροί '' και μετά το ματς γινόμαστε μία αγκαλιά, γιατί έχουμε αγάπη που θα μείνει πάντα δυνατή '' είπε ο Γιάννης Πηλαλίδης στο greekhandball.com .

Μετά το τέλος της προπόνησης της Πυλαίας, βρήκαμε και τον Μπάμπη Ανανιάδη :  '' Εξαιτίας του Γιάννη ξεκίνησα το χάντμπολ. Με είχε βρεί στο σχολείο ο Μιχάλης Αντνωνιάδης, αλλά, εγώ τότε έπαιζα ποδόσφαιρο και δεν είχα ιδέα για το χάντμπολ. Ρώτησα τον Γιάννη που είχε ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες στην Καλαμαριά και ήταν τερματοφύλακας, με παρακίνησε να μπώ στο χάντμπολ και εγώ και έτσι έγινε. Υπήρξαμε συμπαίκτες σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, στα κλιμάκια, στις Εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων, Νέων. Μετά, ο Γιάννης σταμάτησε για να αφοσιωθεί στην προπονητική, αλλά, πάντα είμαστε μαζί. Πριν από τα παιχνίδια μας πειράζουμε ο ένας τον άλλον, αλλά, φυσικά, θέλουμε να κερδίσουμε. Τον αγαπώ σαν αδελφό μου, μεγαλώσαμε σαν αδέλφια και έτσι θα μείνουμε για όλη τη ζωή μας. Το ματς της Τετάρτης είναι ένα σημαντικό ντέρμπι και για τις δύο ομάδες, θέλουμε να το κερδίσουμε, όμως, μετά η ζωή θα συνεχισθεί κανονικά για τον αδελφό μου Γιάννη και εμένα...''.

Kαλό παιχνίδι στα ξαδελφάκια ! 


No comments