Σε ματς-θρίλερ, ''Χ'' Δούκα-Πυλαία, με 12άρι Μέτση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σε ματς-θρίλερ, ''Χ'' Δούκα-Πυλαία, με 12άρι Μέτση







Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ο Δούκας ( που παραμένει δίχως νίκη στο πρωτάθλημα ) αναδείχθηκε ισόπαλος, αυτή την φορά με την Πυλαία με 25-25 στο ΟΑΚΑ ενώ είχε προηγηθεί το 29-29 στη Δράμα.

Η Κυπελλούχος Ελλάδος πήρε έναν πόντο σε ένα πολύ ωραίο και συναρπαστικό παιχνίδι που ήταν ''θρίλερ'' αλλά και διαφήμιση για το άθλημα, με δύο πολύ καλές ομάδες να παίζουν εξαιρετικά, δικαιώνοντας τη φήμη τους.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Μέτσης ( φωτο ) με 12 γκολ ( 6 στα 6 πέναλτυ ), αλλά, ο Δούκας ( που δεν είχε στο ματς τον Γκάτσεβιτς ) έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια του, καθώς, στο 25΄ προηγήθηκε 25-22 και στο τελευταίο πεντάλεπτο έμεινε δίχως γκολ, με τους Θεσσαλονικείς ( οι οποίοι ήταν με παίκτη παραπάνω στο διάστημα της ανατροπής τους ) να σκοράρουν με τους Μέτση, Κουκμίση, Λατσάκου και να ισοφαρίζουν σε 25-25 στο 59΄.

Ακολούθησε επίθεση του Δούκα, με δυνατό σουτ στο δοκάρι , στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα εκδηλώθηκε επίθεση από την Πυλαία ( με παίκτη παραπάνω ) που όμως ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκε και το σκορ δεν άλλαξε.

Σε ματς με διαρκείς εναλλαγές στο σκορ, ο Δούκας ( που ήταν δίχως τον Γκάτσεβιτς ) είχε τον πρώτο λόγο μετά τα μισά του δεύτερου ημιχρόνου, όμως, η Πυλαία , πήρε βοήθεια σε κρίσιμες φάσεις  από τον γκολκίπερ Μπαμπατζανίδη  ενώ  ( ίσως λόγω του μεγαλύτερου δείκτη εμπειρίας  ), διαχειρίσθηκε καλύτερα και με καθαρό μυαλό τις πιο κρίσιμες στιγμές προς το τέλος και απέσπασε την ισοπαλία, χάνοντας βέβαια και τη δυνατότητα να κερδίσει εντέλει.

Τα δίλεπτα έπαιξαν τον ρόλο τους, βέβαια, στην εξέλιξη του σκορ καθώς επωφελήθηκαν από αυτά, στις ειδικές καταστάσεις και οι δύο ομάδες.



Ο προπονητής της Πυλαίας Μπάμπης Ανανιάδης αποτιμώντας την εικόνα του αγώνα, είπε στο greekhandball.com :

'' Ξέραμε τι θα περιμέναμε, ένα ντέρμπι, όπως και έγινε. Οι ειδικές καταστάσεις με τη διαχείριση των διλέπτων έπαιξαν τον ρόλο τους, αλλά, αν και καλύψαμε στο τέλος τη διαφορά, στην τελευταία επίθεση δεν πήραμε καλή απόφαση για να τελειώσουμε με την νίκη. Στο πρώτο μέρος πήγαμε καλά, αλλά, στην επανάληψη βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ. Η ομάδα, όμως, κατέθεσε ψυχή και γύρισε το παιχνίδι, δείχνοντας χαρακτήρα. Μας περιμένει το ματς με τον Αερωπό την Τετάρτη και τα ευρωπαϊκά ματς στην Αυστρία. Συνεχίζουμε με προσήλωση στους στόχους μας και στην καθημερινή προσπάθεια ''.  

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 7-7, 9-9, 10-11, 13-14 (ημίχρονο ), 15-16, 18-18, 20-20, 22-20, 25-22, 25-25.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ : Μποροντάι, Τζηράς 4, Παγιάτης 1, Χατσατουριάν, Τσακουρίδης 7, Παναγιώτου 1, Γερουλάνος 1, Αναστασίου 5, Ντούνης 2, Γιάντσα 1, Χαριτωνίδης, Κοβάνης, Κολλύρης, Πάνου 2, Δικαιούλιας 1, Στεφανίτσης.

ΠΥΛΑΙΑ  : Μπαμπατζανίδης, Ζαφείρης 2, Μανωλούδης 4, Μέτσης 12, Τσαμεσίδης 1, Λατσάκου 1, Γιαννακίδης, Κουκμίσης 3, Ορφανουδάκης, Μπάτζιος, Αλεξανδρίδης, Κυριακίδης , Σιγγιρίδης, Γιορανίδης, Αλατσατιανος, Στογιανοβιτς 2. 

Διαιτητές: Κινατζίδης- Φωτακίδης, Δίλεπτα: 8-7, Πέναλτι: 2/2 - 6/6



No comments