Επαφές για το Euro Νέων 2023 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επαφές για το Euro Νέων 2023


 

Ο  πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής  είχε  συνεργασία με τους εκπροσώπους της γερμανικής ομοσπονδίας για το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, που θα συνδιοργανώσουν οι δύο χώρες τον Ιούνιο του 2023, στο πλαίσιο της κοινής παρουσίας τους στη διάσκεψη των Προέδρων των Εθνικών Ομοσπονδιών στο Λουξεμβούργο.

Αναφορικά με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων του 2023, ο πρόεδρος της ΟΧΕ τόνισε ότι "ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου. Οι δύο ομοσπονδίες έχουν καθημερινή συνεργασία για τη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί σε Αθήνα, Μαγδεμβούργο, Ανόβερο και Βερολίνο. Σύντομα, θα ανακοινωθούν τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες στην Αθήνα, καθώς και τα προπονητήρια των ομάδων. Είναι μία τεράστια σε όγκο διοργάνωση, με 32 ομάδες και στην Αθήνα θα υπάρχει δράση έως και την προημιτελική φάση. Όπως φάνηκε και στα παγκόσμια πρωταθλήματα του Beach Handball που διοργανώσαμε το καλοκαίρι, υπάρχει η τεχνογνωσία, το στελεχιακό δυναμικό και η διάθεση για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή που αναλάβαμε".

Παράλληλα, ο κ. Γκαντής είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας, στρατηγό Χαράλαμπο Λόττα, ενόψει του μνημονίου συνεργασίας που θα υπογράψουν σύντομα οι δύο ομοσπονδίες.

Παρών στις εργασίες του Συνεδρίου και της Διάσκεψης των Προέδρων ήταν και ο πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρανάσος (στην φωτογραφία με τον κ. Γκαντή), ο οποίος παρουσίασε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της επιτροπής.

Μεταξύ των αποφάσεων που πάρθηκαν στο Λουξεμβούργο ξεχώρισαν οι εξής:

Αύξηση των ομάδων του EHF European League από 24 σε 32. Από το σεζόν 2023-24 το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό κύπελλο θα διεξάγεται με 32 ομάδες. Οι 16 εξ αυτών θα είναι γνωστές εξαρχής και οι υπόλοιπες 16 θα προκύψουν μέσα από έναν και μοναδικό προκριματικό γύρο. Στην προκριματική διαδικασία θα μπορούν να συμμετέχουν και ομάδες που θα συμμετείχαν στο European Cup και θέλουν να αναβαθμίσουν τη συμμετοχή τους στο European League.

Παρουσίαση για τον "Κύκλο της χαντμπολικής ζωής". Ένα πρόγραμμα που μετατρέπει το χάντμπολ σε δια βίου άθλημα, για όλες τις ηλικίες, από 3 ετών έως 65+, παρουσιάστηκε και συνεχώς θα εμπλουτίζεται.

Αλλαγές στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Beach Handball. Πλέον η κλήρωση των τελικών φάσεων, για άνδρες και γυναίκες, θα γίνεται ακριβώς όπως και στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σάλας, με τις ομάδες να περιλαμβάνονται σε γκρουπ δυναμικότητας βάσει κατάταξης.

Δημιουργία του Hall of Fame του Ευρωπαϊκού χάντμπολ. Το σχέδιο για την ανάδειξη του αθλητή και της αθλήτριας της χρονιάς, των κορυφαίων ανά θέση και των πρωτοεμφανιζόμενων σε άνδρες και γυναίκες, τέθηκε ήδη σε ισχύ για την σεζόν 2022-23. Παράλληλα, στο Hall of Fame θα εισέρχονται και θρυλικοί αθλητές και αθλήτριες του παρελθόντος, που θα επιλέγονται από επιτροπή ειδικών, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Έγκριση των διασυνοριακών πρωταθλημάτων. Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενέκρινε τέσσερις διασυνοριακές διοργανώσεις.

1) Τη SEHA League με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων από Κροατία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Ουγγαρία και Σλοβακία

2) Τη Βαλτική λίγκα με τη συμμετοχή 12 ομάδων από Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία.

3) Τη ΒΕΝΕ League με τη συμμετοχή 12 ομάδων από Ολλανδία και Βέλγιο

4) Τη MOL Liga με τη συμμετοχή 12 γυναικείων ομάδων από Τσεχία και Σλοβακία.


No comments