Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ τιμά τις ρίζες της Ενωσης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ τιμά τις ρίζες της Ενωσης

 


Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, προχώρησε σε μία ακόμα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία επιχειρώντας να μεταφέρει στις νεότερες γενιές τις αξίες και την πολιτιστική κληρονομιά που άφησαν οι ιδρυτές του συλλόγου, με την έκδοση του βιβλίου «Η συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821».

Συγγραφέας του βιβλίου, είναι ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, που εργάσθηκε αφιλοκερδώς.

Ο συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τεκμηριώνει και αναδεικνύει την βαθιά εθνική συνείδηση και τη σημαντικότατη συνεισφορά των Ελλήνων της Ανατολής στην Επανάσταση του Γένους το 1821.

Η  έκδοσή εμπλουτίσθηκε με εικονογραφικό υλικό από εμβληματικά έργα και σπάνια κειμήλια, τα οποία  παραχώρησαν  η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλ. Σούτσου και το Μουσείο Μπενάκη.

Μάλιστα, η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ σημειώνει : '' Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργη Μαγγίνη, επιστημονικό διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη και αισθανόμαστε ευγνώμονες στην αείμνηστη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, επί τριάντα έτη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθειά μας ''.

Το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους αθλητές όλων των τμημάτων της ΑΕΚ, σε μαθητές καθώς και σε βιβλιοθήκες σχολείων και πολιτιστικών φορέων.

No comments