Πάει, χάθηκε εντελώς η μπάλα... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πάει, χάθηκε εντελώς η μπάλα...

 


Στο ποδόσφαιρο, με αφορμή ένα σφύριγμα έχουν χαλάσει ακόμα και κουμπαριές εκατομμυριούχων, αλλά, στο χάντμπολ φαίνεται ότι υπάρχουν άτομα που ζηλεύουν αυτά που όλοι λέμε ότι πρέπει να αφήσουμε έξω από τον χώρο των ερασιτεχνικών αθλημάτων, ειδικά δε στις μικρές ηλικίες.

Για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, έγιναν στην πρώτη ημέρα 4 συναρπαστικά παιχνίδια, ωστόσο, αντί να ασχολούμαστε με τις πρωταγωνίστριες, δηλαδή, τις αθλήτριες, παρακολουθούμε ξεσπάσματα οργής για ένα σφύριγμα.

Κρίση για διαιτησία δεν έχουμε κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε αυτό το σάϊτ και το ίδιο θα συνεχίσουμε, όσο αντέχουμε να ασχολούμαστε.

Προφανώς, δημοσιοποιούμε δηλώσεις ή τοποθετήσεις για διαιτητές, αρκεί φυσικά να μην είναι ποινικά κολάσιμες.

Ωστόσο, πραγματικά αισθανόμαστε ότι η μπάλα χάθηκε εντελώς στο χάντμπολ, όταν εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΧΕ προβαίνουν σε δημόσια σχόλια όπως αυτό που έκανε σε ανάρτηση του greekhandball.com ο κ. Δημήτρης Σαουλίδης, αναφορικά με την διαιτησία στον αγώνα Πανελλήνιος Νεάπολης-ΑΕΚ : 

'' Μπράβο στους διαιτητές πέτυχαν στον σκοπό που ορίστηκαν. Κρίμα όμως γιατί παίζουν με της ψυχές τον παιδιών. Κρίμα κύριε Φωτακιδη και κύριε Λεκακη. Το άθλημα έχει ανάγκη από σωστές διαιτησίες και όχι κατ' εντολή. Το ότι η τερματοφύλακας κινήθηκε προς την κατεύθυνση της μπάλας δεν σας λέει τίποτε; Συγχαρητήρια τα καταφέρατε! ''

Οταν μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ, μάλιστα με εγνωσμένη εμπειρία και μεγάλη παράδοση διαχρονικής παρουσίας στο χάντμπολ, χάνει την ψυχραιμία του και προβαίνει σε τέτοια, δημόσια, τοποθέτηση, τι να περιμένεις μετά από τους άλλους ; 

Ακούσαμε μάλιστα από μεταδόσεις της πρώτης ημέρας, βρισιές από την εξέδρα, αλλά ακόμα και αποδοκιμασίες σε αθλήτριες και διαιτητές....

Και είμαστε σε πρωτάθλημα Κορασίδων !!!! 

Οτι, με την πρωταγωνιστική παρουσία των γονιών, ειδικά στα λιγότερο δημοφιλή σπορ γίνονται πολλά και ακούγονται περισσότερα, δεν είναι καινούριο.

Αλλά, οι γονείς σήμερα είναι στον αθλητισμό, αύριο όχι, στο τέλος της ημέρας ας ελεγχθούν για τη συμπεριφορά τους από τις ομάδες που τους χαϊδεύουν και από όποιον άλλον...

Επίσης, αν όντως έχει ανάρμοστη συμπεριφορά όποιος συντελεστής ενός αγώνα, ακόμα και διαιτητής, ας κληθεί να απολογηθεί, εφόσον υπάρχουν μαρτυρίες.

Ουδείς πρέπει να είναι στο απυρόβλητο.

Ωστόσο, ποιός να κακίσει ποιόν όταν ένα παραδοσιακό μέλος της Διοίκησης της ΟΧΕ, αναφέρεται σε σκοπιμότητα διαιτητών ; Βεβαίως, χρήσιμο θα είναι να παρουσιάσει αποδείξεις για τον εντολέα ή τους εντολείς των διαιτητών και να τους κατανομάσει.

Ποιός θα προφυλάξει τους διαιτητές από τα χειρότερα, ποιός θα συγκρατήσει το κοινό από ακόμα πιο οργισμένες αντιδράσεις ; 

Και όλα αυτά για μία απόφαση, σωστή ή λάθος, που θα πρέπει να ελεγχθεί από τους αρμόδιους και όχι με λαϊκά δικαστήρια.

Α, από μία ( ευγενέστατη ) κυρία μας στάλθηκε βιντεάκι με την φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Πανελλήνιος.

Δεν θα το προβάλλουμε, όπως γενικά δεν κάνουμε με αμφιλεγόμενες φάσεις.

Η μετάδοση του αγώνα είναι στο διαδίκτυο, ας μπεί όποιος θέλει και πρέπει εκεί να δεί και να αποφασίσει.

Και όλα αυτά για έναν αγώνα Κορασίδων.... ( φυσικά, με τόσα ακατανόμαστα που έχουμε ακούσει και διαβάσει εδώ και 3 χρόνια για εμάς τους ίδιους δεν απορούμε ιδιαίτερα, αλλά, πλέον όντως χάθηκε εντελώς η μπάλα...).

3 comments

Anonymous said...

Σωστά τα όσα γράφετε!

Αλλά όταν υπάρχουν ιστοσελίδες που επικροτούν τραμπουκισμούς και εκθειάζουν την πυγμή προέδρων που κατεβαίνουν και χτυπάνε τα τραπέζια της γραμματείας, λέγοντας πχ «θα μάθετε να σέβεστε την ΑΕΚ, θα σας δείξω τι θα πάθετε από Δευτέρα», μην περιμένετε πολλά. Ή μήπως δεν θυμάστε πώς τον εξυμνήσατε τον πρόεδρο της ΑΕΚ για τα πιο πάνω κατορθώματα στο πρώτο play off με τον ΠΑΟΚ;

Ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε, θα προτείνω εγώ, και μετά ναι, ας κοιτάξουμε και τις καμπούρες των άλλων. Ίσως βέβαια ο κύριος Παπασταμάτης είναι ιερό τέρας και δεν κάνει να θίξουμε ούτε τη δεδομένη θεσμική ισχύ του, ούτε την ασυλία σε χουλιγκάνους (ποιος θα ξεχάσει τον διαβόητο τελικό στο Κασιμάτης πριν 2 χρόνια με τον Ολυμπιακό;), ούτε τις «δυναμικές του παρεμβάσεις» στους διαιτητές αλλά ούτε και να ψελλίζουμε το όνομα του κάνοντας κριτική. Εκτός αν δεν είναι πια μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ και δεν το ξέρω, οπότε είναι οκ να τραμπουκίζει διαιτητές. Στην οποία περίπτωση συμφωνούμε, ρίξτε τον Σαουλίδη στην πυρά μοναχό του.

ΥΓ: Φυσικά και είναι απαράδεκτη ανακοίνωση. Αν όμως την κεφαλαιοποιήσει στη συνέχεια του τουρνουά όπως πχ ο Παπασταμάτης στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ, σημαίνει ότι, από στενά ωφελιμιστική άποψη, καλά έκανε. Γι’ αυτό ακριβώς οφείλουμε να είμαστε απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές, πάντοτε, με συνέπεια και ήθος κι όχι ανάλογα με το πώς λέγεται ο εκάστοτε παράγοντας ή ο οργανισμός που εκπροσωπεί, αγαπητό Greekhandball.



Anonymous said...

Aπάντηση στον Anonymous
Συνιστά βάναυση πρόκληση της νοημοσύνης όποιου παρακολουθεί χάντμπολ, χιτλερική προπαγάνδα αλλά και βιασμό της αλήθειας να μιλά κανείς για ''συμπεριφορές'' του κ. Παπασταμάτη. Διότι στον αγώνα για τον οποίο αναφέρεται οι διαιτητές πήγαν ετσιθελικά να κλέψουν τη νίκη από την (μισή στον συγκεκριμένο αγώνα) ΑΕΚ με την πιο κατάπτυστη και ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα που έχει δοθεί ποτέ σε αγώνα χάντμπολ. Σε βάρος του καλύτερου παίκτη της ΑΕΚ στην αρχή του αγώνα για ένα φάουλ ρουτίνας. Και βέβαια δεν ήταν σωστή η ενέργεια του κ. Παπασταμάτη αλλή η διαστρέβωλση της πραγματικότητας πρέπει να έχει και ένα όριο. Όσο για το ''θα δείτε τι θα πάθετε'' το δημοσιοποίησε η ΑΕΚ ζητώντας επισήμως να μην την σφυρίξει ξανά το συγκεκριμένο δίδυμο. Και είναι τελείως άηθες να αναφέρεται κανείς ''σε κεφαλαιοποίηση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον παοκ'' διότι τα εγκλήματα των διαιτητών σε βάρος της ΑΕΚ σε εκείνο τον αγώνα δεν ξεχνιούνται με τίποτα. Ακόμα και αν έχουν περάσει 7 μήνες......Όσο για ''συμπεριφορές'' καλό θα είναι να δεί κανείς την συμπεριφορά του πάγκου του παοκ σε αγώνες με την ΑΕΚ σε οποιαδήποτε διοργάνωση και σε οποιαδήποτε έδρα......Ένας προπονητής που χτυπιέται σε κάθε σφύριγμα των διαιτητών και ένας έφορος που δεν ασχολείται με τίποτα άλλο παρά με μπουλινγκ στην γραμματεία και τους διαιτητές......Είπαμε''αδικημένος στον ύπνο του ο παοκ'' άλλα όλα έχουν και ένα όριο.

Anonymous said...

Απάντηση στον κ. Anonymous (2).
Πραγματικά εσείς ενδιαφέρεσθε για την πρόοδο κάποιου αθλήματος?
Έχετε το θράσος να προσπαθείτε να αναπτύξετε και κάποια επιχειρήματα. Περί τίνους αθλητικού ή φίλαθλου-οπαδικού υποβάθρου?
Όταν αναφέρετε την ομάδα σας (μάλλον), ως ΑΕΚ..... και την άλλη εξ' ίσου ιστορική ομάδα ως παοκ???
Από που θα μπορούσαμε να αρχίσουμε την κουβέντα μας έτσι και να βγάλουμε μια άκρη?
Σε παρακαλώ αν δεν μπορείς να απομακρύνεις την ποδοσφαιρική οπαδική κουλτούρα από το μυαλό σου και τον τρόπο του σκέπτεσθε, τότε απομακρύνσου από το χάντμπολ και απόλαυσε τις χαρές κάποιου άλλου αθλήματος.
Τώρα όσο για τα υπόλοιπα γεγονότα, έχω να πω ότι τα αυτονόητα δεν χρειάζονται επισημάνσεις!!! Χρειάζονται πράξεις, τόλμη και σωστή στόχευση από τους ανθρώπους που διοικούν το άθλημα που υπηρετούμε.......